Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Tovább erősítette a Rátgéber Akadémia jó hírét az U13-as fiú csapat a belgrádi nemzetközi tornán

Szabó-Haklits Márk lett az MVP.:

:

Kiváló csapatok vettek részt azon a nemzetközi tornán, amelynek november 11–13. között Belgrád adott otthont, s amelyre meghívást kapott a Rátgéber Akadémia U13-as fiú gárdája is, hiszen többek között ott volt a Partizan és a Crvena Zvezda is, valamint szlovén, román, görög, macedón, horvát, olasz és montenegrói gárdák alkották a tizenhatos mezőnyt. A csoportmérkőzések során három különböző kosárlabdakultúrát képviselő együttessel találkozott a magyar csapat (szlovén, román, görög), majd játszottak egy olasz, végül az ötödik helyért egy szlovén ellenféllel is.

– Sikerült elérnünk a torna előtt kitűzött céljainkat, látjuk, hogy hol tartunk nemzetközi szinten – összegezte tapasztalatait a csapat vezetőedzője, Moosz Milán. – Kulcsfontosságú tény, hogy csak azok a csapatok előztek meg bennünket, ahol nem a klub toborozza a sportolókat, hanem a sportolók állnak sorban, hogy az adott helyre igazolhassanak. A hibáink szépen kijöttek, ezeken folyamatosan próbáltunk javítani, sok esetben már a helyszínen, a mérkőzések videós elemzése után. Voltak hullámvölgyeink, viszont azzal tisztában kell lenni, hogy ebben a korban három nap alatt öt mérkőzést lejátszani igen fárasztó fizikálisan és mentálisan is. Nagy öröm azonban, hogy a legjobb teljesítményt az utolsó meccsünkön nyújtottuk, amikor az ötödik hely volt a tét! Ez a jövőre tekintettel értékes lehet, hiszen sok ilyen tornán fogunk még szerepelni, és az országos döntők is hasonló lebonyolításban zajlanak.

A mérkőzések során látszott, hogy anticipáció és kreativitás terén kell fejlődniük leginkább a pécsi srácoknak, továbbá bebizonyosodott, hogy mekkora szívük van a srácoknak,  hogy milyen magas energiára képesek a pályán. Azt pedig kifejezetten nagy emberi és sportolói erényként értékelhetjük, hogy miután egyik legjobbjuk, Szabó-Haklits Márk (akit megválasztottak a torna MVP-jének) csúnya sérülést szenvedett, minden csapattársa hatalmasat küzdött az utolsó mérkőzésen.

– Mumcinak ezúton is jobbulást és mihamarabbi felépülést kívánunk! Négy győzelemmel és egy vereséggel lettünk ötödikek egy olyan tizenhat csapatos nemzetközi tornán, amelyen kiváló U13-as gárdák vettek részt. Ha kicsit szerencsésebb a lebonyolítás, és a csoportmásodikaknak lett volna esélyük továbbjutni, úgy gondolom, akár a bronzérmet is elhozhattuk volna. Akadémiánk jó hírét egyértelműen erősítettük, amit jelez, hogy már most meghívtak bennünket a soron következő megmérettetésre – fogalmazott Moosz Milán.

Az Autumn International Basketball Tournament végeredménye: 1. KK Crvena Zvezda Beograd, 2. KK Partizan Beograd, 3. U-BT Cluj-Napoca, 4. Baschet Club Dan Dacian, 5. NKA Pécs, 6. KK Skofja Loka, 7. KK Galeb Herceg Novi, 8. ASD Basketrieste, 9. Buba BK, 10. KK Triglav Kranj, 11. KK Cedevita Junior, 12. Star Podgorica, 13. KK Trijumf Nis, 14. Arisz BC, 15. KK Vardar, 16. KK Jance Ljubljana.

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MilivojPontyVilis79 Recent comment authors
Ponty
Olvasó

“Kulcsfontosságú tény, hogy csak azok a csapatok előztek meg bennünket, ahol nem a klub toborozza a sportolókat, hanem a sportolók állnak sorban, hogy az adott helyre igazolhassanak” furcsa ezt egy olyan edzőtől olvasni, aki egy nemzeti akadémián dolgozik, ahol a pénz nem számít és összevásárolják a gyerekeket. Ebben a csapatban csak a fele (U13!!!, azaz 13 év alattiak) nem volt pécsi!

Milivoj
Olvasó

Az mindegy, 2 dolog a fontos:
1. A Rátgéber Akadémia a világ legjobb műhelye, egyedülálló lehetőségekkel és szagemberekkel, ahova az NBA edzők is szájtátva járnak tanulni a kosárlabda feltalálóitól;
2. kritikátlannapirátgéberfelsz@pás

Vilis79
Olvasó

De most komolyan, Fu 13, videózás? Biztos ez a jövő? Gyerekek még.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés