Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Tóth Norbertet bejelentették Körmenden

“Mindent meg fogok azért tenni, hogy hasznos és eredményes tagja legyek a csapatnak és újra Vas megyei döntő legyen a bajnokság végen!”

  •   :

:

Amit a BB1.hu már korábban megírt, immár hivatalos: Tóth Norbert aláírta az Egis Körmendhez szóló szerződését. A válogatott center számára nem lesz szokatlan a város és a sportcsarnok, hiszen tagja volt a 2016-ban kupagyőztes csapatnak, amelyben együtt játszott Ferencz Csabával és Németh Ákossal.

Az idényt Szolnokon kezdő, de onnan február elején saját kérésére távozó játékos tehát a válogatott szünet után a vasiaknál folytatja a játékot – erősítette meg honlapunk információit a bckormend.hu.

Tóth Norbert azt mondta, hogy örömmel játszik újra együtt Ferencz Csabával és mindent meg fog tenni régi-új csapatáért:

– Szeretnem tisztázni, hogy én kezdeményeztem a szerződésem felbontását a Szolnoki Olajbányásznál. Nem voltam megelégedve a saját teljesítményemmel, a rám osztott szerepkörben nem tudtam igazan a csapat hasznára lenni. Örülök, hogy a kezdeti nehézségek ellenére sikerült korrekt módon elválnunk. Nagyon sokat számít nekem, hogy újra egy csapatban játszhatok majd Fepuval. Miután a Körmend megkeresett, hamar meg is állapodtunk. Hatalmas bizonyítási vágy van bennem, mindent meg fogok azért tenni, hogy hasznos és eredményes tagja legyek a csapatnak és újra Vas megyei döntő legyen a bajnokság végen!

Hosszú idő után újra beleolvastam a velem kapcsolatos szurkolói kommentekbe. Szeretnek egy dolgot tisztázni: 2016-ban ugyanolyan önfeledten örültem a Körmend kupagyőzelmének (amelyért én is sokat tettem), mint ahogy azt tettem a Falcóval megszerzett bajnoki cím megszerzése kapcsán. Senkit nem akartam az örömömmel megbántatni… Higgyék el, hogy 13 év profi kosárlabdázás és számos elbukott döntő után hatalmas öröm volt végre bajnoki címet szerezni!

Matthias Zollner nagyon optimistán néz a közös munka elé, a vezetőedző a következőket mondta Tóth leigazolásával kapcsolatban:

– Keller Ákos távozása után folyamatosan figyeltük azt, hogy kivel tudnánk helyettesíteni őt. Most adódott a lehetőség arra, hogy Tóth Norbertet leigazoljuk. Minden bizonnyal segítségünkre lesz, hiszen ő egy újabb magas ember, akivel bővül a palánk alatti keretünk. Nagyon tapasztalt, rutinos játékos, aki trófeát is szerzett az Egis Körmenddel, hiszen ott volt a legutóbbi kupagyőztes csapatban. Abból, amit láttam tőle, azt gondolom, hogy ő kiválóan alkalmas arra a játékra, amit én szeretek, amit várok a csapatomtól. Mindemellett a szezon eddigi részében láthattuk, hogy a belső embereink, különösen Travis Taylor és Jordon Varnado nagyon sokat kellett, hogy vállaljanak. Többet kellett, hogy játszanak, mint ami jó a számukra. Mert az általam elképzelt és vezényelt kosárlabdában nem lehet többet játszani, mint 26-28 percet meccsenként. A srácok egy része ehhez képes túl sokat játszott. Remélem, hogy Norbert érkezésével ez a problémánk megoldódik.

De nem csak ezért jó számunkra az érkezése, hiszen ő egy kiváló harcos, aki nagy energiával játszik, amivel plusz minőséget adhat a csapat számára. A játékával jó példát mutathat a fiataloknak arról, hogy hogyan kell megmutatni magukat a parketten. Ezek azok a dolgok, amikre számíthatunk tőle.

Felmerülhet a kérdés, hogy milyen hatással lesz ez a fiataljaink játékperceire. Nos, erre egyszerű a válasz. Ő nem hátvéd, nem mezőnyjátékos, hanem egy center, aki elsősorban ötös poszton játszik, néha persze valószínűleg négyesben is számítunk rá. Ez önmagában megadja erre a kérdésre a választ. Ha megnézzük a fiataljaink posztjait és eddigi játékperceit, akkor láthatjuk, hogy a legtöbben más szerepet kaptak idáig, tulajdonképpen senki játékára nem lehet hátrányos Norbert érkezése. Sőt, a fiatalok számára nagy segítség, ha rutinos kosarasok vannak körülöttük, ami ez igaz az edzésekre és a mérkőzésekre egyaránt. Jó, ha van valaki, aki vezetheti őket, és akit ők követhetnek. Szóval én nagyon pozitív vagyok ezzel az igazolással kapcsolatban, remélem, hogy Norbert sokat segít majd nekünk!

fotó: olajofficial.hu

  •   
38 hozzászólás

38
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
12 Comment threads
26 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
majerle09SajkaMásikVégétFújdMegkobee77Cole Recent comment authors
majerle09
Olvasó

Nagy harcos ő, ez nem vitás. Sajnos, ezzel fel is soroltuk azokat a tulajdonságait, ami előbbre viszi vele a Körmendet.
Zollner egyik első feladata az kéne, hogy legyen, hogy lebeszélje Norbit a három méternél távolabbi dobásokról.

Cole
Vendég
Cole

Huhh, hát játékosként azért kemény lehetett azt mind elolvasni, ami az utóbbi cikkek “kommentfolyamaiban” leíródott. És kezelni sem lehet egyszerű.
Respect Norbinak, hogy csak a bajnoki és kupasikerrel kapcsolatos dolgokra reflektált belőle.
Hasznos és csupaszív játékos volt a Falcoban, én mindig meg fogom tapsolni, ha ellenfélként érkezik Szombathelyre.
Zollner is nagyon intelligensen nyilatkozott, biztosan meg fogják találni a közös hangot és így Norbi játéka is biztos hasznára lesz a Körmendnek.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Respect!

ldd
Olvasó

Szerintem jól jár vele a Körmend.
A Zollner szépen leírta miért, s hogyan.

kobee77
Olvasó

Ja hogy ülhet addig Varnado meg Taylor tényleg

Sajka
Olvasó

Ja, ja….egyszerre két embert is tud helyettesíteni. :))

Zsoltesz
Olvasó

Oszt minek? Azt hittem Körmend erősíteni akar.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Egy aktív, válogatott játékos.
Az ilyen igazolásnak örülni szoktak a csapat szurkolói.

DIVAC
Olvasó

Hú, de nem vártam ezt a bejelentést!

Downtown
Vendég
Downtown

Bizonyítson.
A tobbit majd meglatjuk.

Üvegtigris
Olvasó

Nyugi Körmendi szurkerek Szolnokon
sokat tanult Norbi hasznos lesz😀😀😀

Vilis79
Olvasó

Ha beleolvasott,akkor láthatta hogy a kvalitásait vitatta a többség. Többet kéne edzeni, fizikum 0, hozzáállás 0, technikai tudás 0, Baltázás 10. Döbbenet hogy ilyen játéktudással, technikai képzettséggel,hogy lehet vki válogatott és milliókat kereső játékos. Olyan ügyetlen hogy sír a labda a közelében. Minden rosszindulat nélkül mondom, szakedzői iskolába járok, látom a problémás mozdulatsorokat, mozgáskoordináció katasztrófa. Sokan írták hogy milyen jó gyerek, én elhiszem, csak ez a sport dinamikáról, nagy súlypont emelkedéséről szól. Belőle mindez hiányzik. Azért nagyon remélem rácáfol.

ldd
Olvasó

Ha az iskolád mellett csapatot is bíztak rád, már csak egy lépés a megfejtés, miért gyenge a magyar Up nevelés.

Vilis79
Olvasó

Kézilabda edző vagyok. De nagyon szeretem a kosárlabdát, és igen van csapatom. 8-9 éves picikből áll. Bármikor megnézheted őket, nagyon nagy hangsúlyt fektetek a helyes technikára, és a sportág szeretetére. És minden nagyképűség nélkül mondom van olyan kicsi nálam aki ügyesebb mint Norbert.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Azért a magyar kézi más szint.
Gratulálok a kézi UP edzők munkájához.

Vilis79
Olvasó

Köszönjük szépen minden edző nevében.

Vilis79
Olvasó

Mindig megdöbbenek hogy vajon azon hogy megköszönök vmit mit lehet dislikekolni amikor olvasom a hozzászólásokat a fröcsögésen kívül nem sok szakmai elemzést olvasok, tisztelet a kivételnek. Úgy gondolom nagyon sok rosszindulatú ember van itt.

ldd
Olvasó

Őszintén írom, fogalmad sincs a srácról.
Ez egyben minősít téged és az ál okos dumád is.
Norbert edz az egyik legtöbbet, hozzáállása példaértékű.
A baltázás pedig kézi edző szájából…
Sokat kell még tanulnod és figyelned kedves barátom!

kobee77
Olvasó

Értem hogy pajtid a Norbi meg jó gyerek meg minden, de annyi köze van a kosárlabdához mint a Stefan Filipovicnak… Az meg szomorú, ha annyi edzés után még mindig nem tudja hogy fogjon illetve tartson meg egy embert pozicióban vagy adjon egy férfias elzárást. (80kgval mondjuk mindkettő nehéz). Koordinálatlan a mozgása… Dobása teljesen véletlenszerű és egyáltalán nem konzisztens. De azért a Nowitzkis turn around jump shotot tolja rendesen mert az ugye kell. Esetleg a kosár IQ az megvan. Na de nem baj kell Körmendre meccsenként az a 2-4 pont és pattanó amit hozzárak. Te oktatsz itt ldd mikor az egyetlen… Olvass tovább »

Vilis79
Olvasó

Minősít engem az áll okos dumám? Kiváncsi lennék te mit tettél le az asztalra. Épp azért írtam hogy nem szaktudás nélkül minősítek senkit. De leginkább a labdával való munkája hagy kívánni maga után. És ha megnézted volna a Szolnok-Zte mérkőzést akkor a hozzáállásáról annyit hogy gyomorforgató volt, és leginkább mint edzőt engem ez érdekel, mert a képességeken lehet változtatni de az akaraton nem.

Sajka
Olvasó

Nem kell már annyit hangoztatni, hogy edző vagy. Itt mindenki edző, hidd el…

ldd
Olvasó

1.a vélemény szabad.
2. Te/Ti lehet, hogy az utatok elején jártok, ebből adódhat sok hiányosságotok.
De, ha 40 felé jártok, akkor nagyon lemaradtatok.
Ha van kedvetek vegyétek még fel a “pedagógia” és “sportpszihológia” tárgyakat is.

Cole
Vendég
Cole

Vilis79! Szerencsére nem kosárlabda-szakedzőnek tanulsz, mert akkor azt mondanám, hogy baromi sok munka áll még előtted. 😛 Elsőre azt mondanám, a rutin (is?) hiányzik a látásmódodból. A kosárlabdában pont az a szép (és megtévesztő), hogy nem csak a másik játékost átugorva zsákoló afroamerikai játékos lehet hasznos a csapatának. Egész egyszerűen nem lehet mindenki egyforma. Nagyon kevés profi kosárlabda játékos lenne, ha csak ez lenne a szempont és olyan játékosok sosem kaptak volna lehetőséget, mint Steve Kerr, John Stockton, stb. Továbbá egy csapatnak ahhoz, hogy jó és eredményes legyen csapatszinten is, sok más skillre is szükség van. Ajánlom, nézz meg a… Olvass tovább »

Vilis79
Olvasó

Előtted válaszoltam az egyik kommentelőnek az elejétől eltekintve ide is azt szeretném válaszolni.

crazybasket
Olvasó

Na lássuk hogy adnak-e a szavukra a szomszédban, vagy segget csinálnak a szájukból és megszeretik hirtelen a “baltásukat”! 🙂

Downtown
Vendég
Downtown

…es ha nem ugy lesz, ahogy gondolod?
Lejossz es rendet teszel? 😂😂😂

crazybasket
Olvasó

Csak simán nevetek egy jót rajtatok! 😀

Downtown
Vendég
Downtown

Ennyi?
Hat ez nem valami sok… 😔

SárgaPárna
Olvasó

Most vagy a Bb1 jós, vagy két hete hazudnak a hugyos Jóskák!!!

red-black01
Olvasó

Csak most az egyszer konkrétan megírnád, hogy milyen hazugságra gondolsz?

A “hazudtak”-“hazudnak” szóval meg csak óvatosan, nálad “nagyobb” ember is nem győzi módosíttatni a dolgokat 😉 .

piros710321
Olvasó

te kis gyáva pöcs, előbújtál! Húzzál vissza anyádba!

CSAK AZ MTE
Olvasó

Szerencsére a véleményedre senki nem kiváncsi! Még Szombathelyen sem!
Egy beszari fotelhuszár vagy semmi több!
Névtelenül könnyen irogatsz minden szart ide!
Ha olyan kemény legény vagy, gyere és szemtől szembe is legyél ilyen kemény!
Még mindig várlak.

Downtown
Vendég
Downtown

Ne siiiiiirj szarosparnaaaa 😀😀😀😀😀😀

Konnyeidtol kiont a Perint! 😂😂😂😂

BasketMan
Olvasó

Részvét Kmdre. Koszovóival nagy duo lesz. 😀

Downtown
Vendég
Downtown

Tudnek mondani par rosszabb duot is 😀
Koszovoi meg pont akkor jatszott legjobban, amikor kellett 😂😂😂
Igen, decemberben 😀

Kendeffy Botond
Olvasó

Azért azt a sapkát amit Benike kapott a koszovóitól, az a mai napig elő jön rémálmaiban… Ha már nem tudja hordani a téli tavaszban…

BasketMan
Olvasó

Vak tyúk

Downtown
Vendég
Downtown

A legjobbkor volt vak tyuk 😂

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés