Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Tóth Norbert is a PVSK-ban folytatja

Így már három korábbi válogatott magasember erősíti a keretet.:

:

Ismét a PVSK kötelékében tudhatja egykori csapatkapitányát a Pécs. Tóth Norbert másodszor is visszatér a csapathoz, hogy segítse őket a feljutás kiharcolásában – írja a klub honlapja.

A magasember korábban két felvonásban már lehúzott Pécsett hét szezont, először a 2000-es évek közepén, még fiatal sihederként Orosz Lászlótól, Horváth Zoltántól és Sztojan Ivkovicstól tanulhatta meg a centerjáték csínját-bínját, hogy aztán pár évvel később már, mint Ivkovics játékosa ünnepelhessen Magyar Kupa-győzelmet és bajnoki ezüstöt a PVSK-val. Aztán 2009-ben Kecskemétre igazolt.

A mellett, hogy idő közben számtalan alkalommal lépett pályára a magyar válogatottban – részt vett a 2017-es kontinenstornán is –, megfordult az Albacompban, Körmenden, bajnok lett a Falcóval és játszott a Szolnoki Olajbányász színeiben is. Tavaly az NB I. B Zöld csoportjában szereplő Ceglédet erősítette, és az Újpestet legyőzve bajnoki aranynak örülhetett. Amikor új szerződése aláírása kapcsán beszélgetett vele a klub, a múltra való tekintettel felvetették, hogy bár Budapesten született, és bejárta azóta a fél országot, azért mégis kicsit olyan, mintha hazatérne.

– Valóban – vágta rá a pécsiek régi-új magasembere. – Sőt, ez nem csak olyan, hanem én valóban hazatérek ide. Sokat nem kellett gondolkodnom, amikor a vezetők megkerestek, még ha az ember családdal már nem is ugrál úgy, mint tíz éve. Őszintén szólva az utóbbi pár évben párszor eszembe is jutott, hogy szép keretbe foglalná a pályafutásomat, ha vissza tudnék térni ide, ahol az élvonalban kezdtem, már 18 évvel ezelőtt. Megjegyzem, 2004-ben, amikor tinédzserként megérkeztem ide vonattal, Kövecses Józsi fogadott engem, aztán egy vele közös ebéddel indult el a pécsi létem az akkori Delta étteremben. Most, amikor visszajöttem, újra eltöltöttük az ebédet Csőrivel, bár az étterem neve már nem ugyanaz. Ezt viszont jó előjelnek látom. A helyzet az, hogy azon kevés, nagyon szerencsés kosárlabdázó közé tartozom idehaza, akinek megadatott, hogy minden korosztályban bajnoki címet ünnepelhetett. Bevallom, azt korábban nem terveztem, hogy az NB I. B-ben is lesz erre lehetőségem, de ha már tavasszal a Cegléd színeiben a Zöld csoportot megnyertem, akkor most már a Pirost is jó lenne behúzni mellé. Itt a PVSK-nál azért sok az ismerős, játszottam már a legtöbb csapatársammal, vagy épp ellenük, csak a legfiatalabbakat nem ismertem eddig. Az biztos, hogy a nevek alapján a keret nagyon bíztatónak tűnik. Viszont keret, meg nevek még sosem nyertek bajnokságot. Annál inkább csapatok. Össze kell csiszolódnunk, igazi csapattá kell kovácsolódnunk, ebben a rutinommal igyekszem majd minél többet segíteni.

Ismerős arcokból mindenesetre nem lesz hiány Tóth Norbert számára, hiszen amikor legutóbb a PVSK mezében szerepelt, Bíró Olivér és Halász Ákos is a csapattársa volt. Most újra egy csapatban harcolhatnak majd a közös célért, ami egyértelmű: fel kell jutni az élvonalba.

18 hozzászólás

18
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
MarosiPojacabakibaJólnézünkMIKIKPSVRKK Recent comment authors
Pojaca
Olvasó

Go, go, go!!! Favágó!!!

bakiba
Olvasó

A PVSK erre a szezonra 19-re lapot húzott. Ha sikerül a feljutás, akkor ok, ha nem, akkor évekre tönkre vágják magukat. Még egy ilyen költségvetés B-re nem lesz, az tuti. Ez van vagy 150m.

JólnézünkMIKI
Olvasó

Elefánttemető!?

ejjha
Olvasó

Már csak Csorvási hiányzik onnan.

Pécsidrukker99
Olvasó

Ha ilyen “nagy” neveket tudnak igazolni a másodosztályba, nem lett volna egyszerűbb tavaly összehozni egy jó középcsapatot, egy normális edzővel az élén, és persze a szurkolókat visszahívni?

kosárbáró
Olvasó

Lóri is csapatot keres, sőt Gellért Sanyi is szabad még…..(:-))

Marosi
Olvasó

Ha már szádra veszel egy ikon nevét, akkor azt illene jól tudni: Gellér Sándor…

garcia
Olvasó

A kor haladtával egyre messzebb kerül a lehetősége annak, hogy a kosárlabda legyen a jövője is. Tanulni kellett volna az elvesztegetett elmúlt évek helyett.

KPSVRKK
Olvasó

Sztem ő így fejezi be, szépen lassan.
Amúgy közgazdász diplomája van 🙂

murphy
Olvasó

Sok sikert Norbi!

Csippa
Olvasó

Azért ez így erősen elgondolkodtató, h egy “nagy” nemzeti akadémia erősen leszálló ágban lévő embereket kell, h igazoljon, miközben mindenhol azt reklámozzák, milyen sikeres a nevelési rendszerük. Ezt csak én érzem cseppet ellentmondásosnak?!

Milivoj
Olvasó

Ez a másik Pécs

Laposvár
Olvasó

De igen, ellentmondásos. Lenne, amennyiben Nemzeti Akadémiáról lenne szó. De ez csak a PVSK, nem egy akadémia.

Csippa
Olvasó

Akkor minden vissza, sorry, figyelmetlen voltam 🙂
Ott csak fiatalok vannak?

Ball don't lie
Olvasó

“…először a 2000-es évek közepén, még fiatal sihederként Orosz Lászlótól, Horváth Zoltántól és Sztojan Ivkovicstól tanulhatta meg a centerjáték csínját-bínját…”

Nem sikerült.

szolnokbasket
Olvasó

???

Knézy Ernő
Olvasó

Juhossal nagy pàros lesznek?

Born2Ball
Olvasó

Terror a palánk alatt!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés