Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Tóth Gergely a Hepp-kupára esélyesnek tartja a Nyíregyházát

A bajnokságban a négy közé jutást tartja reálisnak, lehet, hogy jövőre is marad a nyírségieknél.:

:

Meglepetésnek számított a nyáron, hogy a B-csoportos Nyíregyháza Blue Sharks leigazolta Tóth Gergelyt. A 29 éves center korábban a válogatottban is kerettag volt, valamint több élvonalbeli csapatot erősített pályafutása során. Azóta a Kék Cápák egyik legjobbja, akivel a szon.hu készített interjút a váltásának körülményeiről.

– Hosszabb sérüléshullámon mentem keresztül az elmúlt két évben, pedig eleinte nem volt semmilyen komolyabb problémám – emlékezett vissza Tóth Gergely. – Amikor a nyár elején felhívott Sitku Ernő, nem gondolkodtam sokat. Mondták, hogy Siska Jani és Ernő viszi a csapatot, adott ez a lehetőség, hogy itt játsszam, tetszett az ötlet. Profi körülmények fogadtak, az edzők is nagyon felkészültek. Bus Ivánt, Czinger Zolit és Bazsó Brúnót ismertem régebbről, de az új srácok is szívesen fogadtak, ezért a beilleszkedés nem volt nehéz.

Elégedett vagyok, nem számítottam ennyire, mint amit jelenleg kapok, érzem, hogy megbecsülnek. Egy évre írtam alá, de könnyen lehet folytatás is, semmilyen negatívum nem ért, amióta itt vagyok.

A kosárlabdázó nem egyedül érkezett, vele jött a felesége, valamint a két és fél éves kislányuk.

– Ez volt az első költözése a családnak, a nagyszülők hiánya kijött a második-harmadik hónapban, de túllendültünk ezen – beszélt Tóth a családjáról. – A feleségem talált munkát, de az idő nagy részében ő van a kislányunkkal, hiszen én sokat edzem. Persze, amikor csak tehetem, velük vagyok én is.

A 205 centis játékos hozza a tőle elvártakat, a palánk alatt megállíthatatlanul fog pozíciót és képzettségével az ellenfelek fölé nő, emellett mentorszerepet is vállal a csapaton belül.

– Tizenkét évig voltam élvonalbeli játékos, jó edzőkkel dolgozhattam, amiket tőlük átvettem, azok megmaradtak, rutinból meg tudok oldani sok helyzetet – fejtette ki a center. – Az lehet a különbség a két osztály között, hogy ami ott elég, az itt kiemelkedő. Az A csoportban gyorsabb a játék és a gondolkodás is, valamint egyénileg képzettebbek a játékosok, de ez abból is adódik, hogy ott rengeteg a légiós. Ami a mentorszerepet illeti, a csapatunkban van három-négy fiatal játékos, csak rajtuk múlik, hogy akarnak-e pluszmunkát végezni, én ott vagyok és csinálom velük. A hozzáállásukat kellene még kicsit formálni, át kell szellemülniük a profi létre. Nem is tudják, hogy milyen tehetséggel vannak megáldva.

A Blue Sharks a bajnokságban jelenleg az ötödik helyen áll, a Hepp-kupában viszont ott lesz a februári négyes döntőben – Tóth Gergely az utóbbi trófea elhódítására lát nagyobb esélyt.

– Az elsődleges célom most, hogy megnyerjük a kupát – jelentette ki határozottan. – Semleges pályán verhető a Honvéd, a másik ágról minden bizonnyal a Veszprém lesz döntős, ellenük is lehet esélyünk. Egy kupát szívesen elszorongatnék magam mellett. A bajnokságban azt tartom reálisnak, hogy a négybe jussunk.

Kiemelt kép: szon.hu/Pusztai Sándor

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés