Connect with us

Bajnokság

Tóth Ádám szerint legyőzhetik a Falcót szombaton

“Ezen az úton kell tovább haladnunk, és akkor meccsről-meccsre jobbak lehetünk.”:

:

Székesfehérvári sikerével hétmeccsesre duzzadt a DEAC férfi kosárlabdacsapatának győzelmi szériája, Kovács Adrián tanítványai pedig a tabella harmadik fokára léptek elő. A sorozat életben tartásából a csapat centere, Tóth Ádám hétvégéről hétvégére alaposan kiveszi a maga részét, az Alba ellen káprázatos játékkal rukkolt elő, amivel a mezőny legjobbja címet is begyűjtötte. A Dusán becenévre hallgató játékossal a csapat és saját kirobbanó formájáról, valamint az együttes előtt álló, Falco elleni bajnoki esélyeiről is beszélgetett a kosarlabda.deac.hu.

A legutóbbi válogatott szünet nagyon nem jött jól a csapat számára, hiszen akkor egy Oroszlány elleni győzelem után sorozatban négy vereség következett. Miben volt most más az elmúlt három hét?

– A szünet előtt nagyon elkaptuk a ritmust, akkor már sorozatban hat megnyert meccsnél jártunk. Megmondom őszintén, hogy személy szerint egy kicsit aggódtam a leállás miatt, hiszen a hosszabb kihagyás akár ki is zökkenthetett volna bennünket. A szakmai stáb igyekezett nagy hangsúlyt fektetni a regenerációra, tudatosan felépítették ez az időszakot, így szerencsére jól jöttünk ki belőle. Fehérváron is igazi csapatként szerepeltünk, járt a labda, és ha valakinek éppen nem ment úgy a játék, összezártunk és segítettük egymást. Ezen az úton kell tovább haladnunk, és akkor meccsről-meccsre jobbak lehetünk.

Az Alba otthonában szezoncsúcsot jelentő 24 pontot dobtál. Ennyire feküdt a fehérváriak védekezése, vagy a rövid pihenő miatt mozogtál ilyen frissen?

– Azt gondolom, hogy mindkettő. Így, hogy egy időre kiszakadtunk a heti két meccses bajnoki ritmusból, sokkal frissebbek voltak a lábak, és tisztábbak a fejek. A dolog szakmai része, hogy idén gyakorlatilag az összes ellenfelünk beduplázott alsó poszton, így egyénileg nehéz volt azokat a számokat hoznom, mint mondjuk az előző szezonban. Az Alba igyekezett egy az egyben védekezni rajtam, így sokkal több területem volt, ezáltal jobbak is lettek az egyéni mutatóim. Az, hogy a Fehérvár nem próbálkozott kettőzéssel, annak is betudható, hogy az utóbbi időben ráéreztünk az ilyesfajta védekezés feltörésének kulcsára. Év elején ez még nehézségeket okozott számunkra, de azóta megtanultuk, mikor és hogyan kell belépni, illetve hogy kívül hogyan kell helyezkedni, ebből pedig sok üres helyzetünk adódik.

A szezon felénél kevesen gondolták volna, hogy három fordulóval az alapszakasz vége előtt a harmadik helyen áll majd a csapat, és jó eséllyel pályaelőnnyel kezdheti meg a rájátszást.

– A nyáron bizakodva indultunk neki az alapozásnak, hiszen a csapat gerince együtt maradt, és sikerült minőségi játékosokat is igazolni. Ahogy mindenkinek, úgy nekünk is meg kellett küzdenünk a vírussal, a karanténokkal, a túlterheltségből adódó fáradtsággal és sérülésekkel, amit mentálisan is nehéz volt kezelni. Gyakorlatilag januárig nem tudtunk teljes kerettel edzeni, így volt némi bukdácsolás, valamint az egylabdás meccseken sem mindig volt szerencsénk a végén. Összességében ezen tényezőknek tudható be, hogy újévkor még nem úgy álltunk, ahogy azt a klubvezetés, a szakmai stáb, a szurkolóink vagy mi magunk elvártunk volna. Szerencsére az utóbbi időszakban már együtt tudunk készülni, és sikerült behoznunk a lemaradásunkat.

Hétvégén a listavezető, címvédő Szombathely látogat hozzánk, akik szintén nagyon jó formában vannak. Mire számítasz a rangadón?

– A Falco egy nemzetközi szintű kerettel rendelkező gárda. Elsősorban kiváló magyar magjukra építenek, mellettük pedig magasan jegyzett külföldi kiegészítőjátékosaik vannak. Amellett, hogy ők adják a válogatott gerincét, szakmai stábjuk is nagyon felkészült, továbbra is ők a bajnokság egyik legnagyobb esélyesei. Keller Ákossal tovább erősödtek, stabil a játékuk és ők is jó formában vannak, hiszen hatmeccses győzelmi sorozatot tudhatnak maguk mögött. Mindezek ellenére bízom magunkban, úgy érzem, hogy szombaton legyőzhetjük őket.

Fotó: hunbasket.hu

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
moldi56MagyarFerencMásikVégétFújdMegVadkakas Recent comment authors
moldi56
Olvasó

Ádi,ahhoz hogy legyőzzétek a Falcot,kellene egy jó edző is.Okorn ki fog rajtatok.Persze nekünk az lenne a jó,ha a DEAC nyerne,de nem lesz egyszerű.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Nagyon nagy ruha lesz ez, skacok… 🙁

MagyarFerenc
Vendég
MagyarFerenc

Már ma is ki kap a filco szombaton meg ismételni fog.

Vadkakas
Olvasó

Csak így tovább Ádám!

Hajrá DEAC!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés