Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Tóth Ádám: Nehéz a helyzetünk a rájátszás szempontjából, de mindent meg fogunk tenni

A ZTE játékosa értékelte a válogatott mérkőzéseit és a csapatára váró kihívásokról beszélt.:

:

A magyar válogatott Gasper Okorn irányításával az előző héten megkezdte a 2025-ös Európa bajnokság selejtezősorozatát. A mieink Izlandon és itthon Olaszország ellen léptek pályára, ahol bár mindkét első félidő után vezettek, végül öt és huszonegy pontos vereséget szenvedtek. A válogatott időszak alatt igyekeztünk minél több érintettet megszólaltatni nektek, Gasper Okorn, Milos Konakov, Mócsán Bálint, Golomán György, Tanoh Dez András, Benke Szilárd, Hanga Ádám, Mikael Hopkins, Sabáli Balázs és Pongó Marcell is interjút adott nekünk, most pedig Tóth Ádám, a Zalaegerszeg játékosa értékelt, valamint előre tekintett a csapatára váró feladatokra is.

“Nagyon örültem, amikor Gasper megkeresett azzal, hogy számítanának rám, ez egy pozitív visszajelzés volt a számomra. A válogatottban mindig megpróbáltam a legjobbamat nyújtani, most is ez volt a célom, egy kicsit más stílusban, mint, ahogy azt Zalaegerszegen várják tőlem. Nyilván rövid időnk volt együtt készülni, minden edzőnek más a stílusa, 10 év után négy nap maradt a váltásra. Izland ellen jól működött amit megbeszéltünk a harmadik negyedig, kilenc pontos előnyben voltak lehetőségeink tovább építeni az előnyt, ott kellett volna egy lapáttal rátennünk, de ez nem sikerült és ellenfelünk kihasználta ezt. Olaszország ellen az első félidőben jól játszottunk, azonban a második félidő elején főleg támadásban szétestünk, nem járt a labda, nem voltak helyzeteink. Ellenfelünk sok könnyű kosarat dobott és öt perc alatt eldöntötte a mérkőzést. Azt gondolom még nincs veszve semmi, de mindenkinek arra kell fókuszálnia, hogy jobbak legyünk, mert ez elengedhetetlen ahhoz, hogy elérjük a kitűzött célt. Ami a ZTE-t illeti, nagyon nehéz helyzetbe hoztuk magunkat, gyakorlatilag öt mérkőzésből négy győzelem kell, hogy biztosan ott lehessünk a rájátszásban. Az egész évünk egy igazi hullámvasút, szerkezeti problémáink vannak, voltak, emiatt sok olyan meccset buktunk el, ami nyerhető lett volna. Az edzőcsere óta új impulzusok érték a csapatunkat, dinamikusabbak lettünk, viszont két új játékos is érkezett, akiket nincs sok idő beépíteni, én például tegnap edzettem együtt velük először. Nincs könnyű helyzetünk, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy ott legyünk a rájátszásban.”

Fotó: Girgász Péter/MKOSZ

10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
C. SándorejjhaKaposkosár KKKzterulezheraklith Recent comment authors
C. Sándor
Olvasó

Most komolyan. !!!!! Tóth Ádám mit keres a válogatottban?????? Nulla teljesitmény!!!Viccnek is rossz!!!!Ráadásul sokat játszott az olasz meccsen.Nincs labdaérzéke,de lehetne folytatni még Órási edzői hiba.Abbahagyom.

ejjha
Olvasó

Miért? Eddig nem tettetek meg mindent? Az volt a terv, hogy félgőzzel, fél akarattal vágtok neki, hogy ha baj lesz teljesen oda tudjátok tenni magatokat?
Ádi én nem akarok senkit sem bántani, de amikor a támadásból 1 mp van vissza a bedobásnál, megkapja xy a labdát és hátat fordít a palánknak, majd csodálkozik, hogy lejárt az idő, akkor fel kell tennem a kérdést vajon tudta-e milyen rendezvényen van…aki látta az olaszok ellenit tudja miről és kiről beszélek.

Kaposkosár KKK
Olvasó

Hajrá Kaposvár!
Hajrá ZTE!
Ha felveszed…

zterulez
Olvasó

Köszönöm a reális helyzetértékelést. Menet közben több hasonló megnyilatkozás kellene a klub játékosai és vezetői részéről.
Nem sok dolgot, de a kommunikációt Puskás Artúr jobban csinálta, pedig akkor az is milyen szánalmasan gyenge próbálkozásnak tűnt.

Artur Doki
Olvasó

Finoman fogalmazva is necces a zalai playoff.
5ből 4 kellene,játszanak a Falcoval,Albával,Sopronnal,mennek Debrecenbe…ezek nem könnyű meccsek.

heraklith
Olvasó

Jó eséllyel 3 is elég lehet a playoffhoz, de azt is nehéz elképzelni. A 4 győzelem már valószínűleg a 7. helyet jelenthetné, mert ezesetben vernénk a Körmendet és a Debrecent is, így pontegyezőség esetén mindkettőt előznénk, de felesleges még számolgatni.
A vezetőség nem érdemel rájátszást, ez biztos. Valószínűleg ők is csak el akarják kerülni a kiesés esélyét is. Ezért igazoltak még kettőt. Kár lenne nekik a húsos fazékért…

zterulez
Olvasó

Pontegyezőség esetén:
– Biztosan rosszabbak vagyunk egymás elleniben, mint az Ose, Körmend, Pécs, Kaposvár és Ase.
– Biztosan jobban állunk egymás elleniben a Kecskeméttel és a Szolnokkal szemben.
– A Szeged nálunk 4 ponttal nyert, mi is 4 ponttal nyertünk Szegeden, úgyhogy az egál van, ha jól tudom, ilyenkor a gólkülönbség számít (de ha mégsem, akkor vki úgyis idekommenteli, hogy mi a helyes eljárás).

heraklith
Olvasó

Ja igen, Sopront akartam írni, nem Körmendet.

zterulez
Olvasó

Na ok, de se a Sopronnal, se a Deaccal nem játszottuk le még a 2. meccset. Csak azért előzzük meg őket az egymás elleni tabellán, mert az 1. meccsen nyertünk.
Persze ha az a feltevés, hogy a hátralévő 5 meccsből a Sopron-Deac-Honvéd triót verjük és ezáltal a Sopron és a Deac pontegyezőség esetén mögöttünk végezne, akkor jogos, amit írtál.
Ha meg ezt a 3 csapatot nem tudjuk megverni és a Falco/Alba ellen nincs bravúr, akkor eleve nincs is mit számolgatni.

heraklith
Olvasó

Így gondoltam. Ha 4-et nyernénk, akkor abban benne lenne a Sopron meg a Debrecen is, így őket elöznénk pontegyezőség esetén. Pakson kellett volna nyerni, valószínűleg ott végleg elment a szezon. Nagyon extrának kellene lennie a 2 új gyereknek ahhoz, hogy ebből még legyen valami.
Szombaton este már sokkal okosabbak leszünk, mert erős ez a Sopron. Ha azt magabiztosan be tudnánk húzni, akkor még lehetne reménykedni. Ha akarunk még valamit, akkor az kötelező lesz.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés