Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Tóth Ádám: most már minden találkozónak óriási jelentősége lesz

A DEAC centere szerint már a legkisebb hiba sem fér bele.:

:

A hosszú válogatott szünetet követően, közel egy hónap után lép újra pályára tétmékrőzésen a DEAC. Ennek apropóján a csapat idén remek formát mutató centere, Tóth Ádám adott interjút a deacbasket.hu-nak.

A PVSK elleni győzelem után több, mint egy hét pihenőt kaptak a szakmai stábtól, azóta pedig gőzerővel folyik a munka. Jól jött a bajnoki szünet a csapatnak?

-Nehéz megítélni, hogy nyertünk-e vele, vagy sem. Egy biztos, hogy az alapszakasz hajrájában nem egészséges egy ilyen hosszú szünet, ez szerintem senkinek sem jó. Pozitívum, hogy a Pécs meccs után mindenki hazautazhatott, volt idő a feltöltődésre, azóta pedig tudtunk foglalkozni edzéseken a saját dolgainkkal, amikre szezon közben nem biztos, hogy lenne alkalom. Milosevics beépítésére például nagyon jól jött ez az időszak. A másik oldala a történetnek, hogy a legutóbbi három meccsünket megnyertük, lendületben voltunk, ebből a szempontból már annyira nem örülünk neki. Végigcsináltunk egy elég kemény mini-alapozást, de azt csak utólag lehet majd megítélni, hogy nekünk jól jött-e egy ilyen hosszú kihagyás.

Jelenleg ötödik, még felsőházat érő helyen áll a csapat. Reálisan sikerülhet-e megtartani ezt a pozíciót, vagy esetleg előrébb lépni?

– Innentől kezdve a hazai meccsekre nagyon kell fókuszálnunk, és ha sikerülne ezeket nyerni, akkor reális lehet az a célkitűzés, hogy a felsőházba jussunk. Azt azért látni kell, hogy nagyon sűrű a mezőny, a legkisebb hiba sem fér most már bele. Elérhető a negyedik hely is, de vissza lehet csúszni akár a tizedikre is. Nehéz meccsek várnak ránk, de szeretnénk megtartani a felsőházi pozíciónkat. Most már minden találkozónak óriási jelentősége lesz, a kulcsmeccseinket mindenképpen hoznunk kell.

Mit vár a Szedeák elleni bajnokitól?

– Új játékost igazoltak, és edzőcsere is történt náluk. Én Szekulovics irányításával még nem láttam őket játszani, de a héten fel fogunk belőlük készülni. Megverték a Kaposvárt, ráadásul úgy, hogy nagy hátrányból álltak fel, biztos vagyok benne, hogy nagyon motiváltak lesznek ellenünk is. Ősszel még két teljesen más csapat találkozott egymással, az akkori meccsből felesleges messzemenő következtetéseket levonni. Mindkét csapatnak minden mérkőzés nagyon fontos innentől kezdve, de mi szombaton szeretnénk tovább folytatni a győzelmi szériánkat.

Fotó: kosarlabda.deac.hu

 

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Gecse J. MárióSajkaVadkakasSomogy011antikosar Recent comment authors
Sajka
Olvasó

“most már minden találkozónak óriási jelentősége lesz”
Nebassz már….tényleg?? :))
Ez év eleje óta így van…. 🙂

Vadkakas
Olvasó

Maradjon meg a szünet előtti lendület és akkor jók vagyunk.
Hajrá DEAC!

Kaposkosár KKK
Olvasó

Kaposvár meccsüket nem kell alapul venni!

antikosar
Vendég
antikosar

6-8 a reális szerintem.

Gecse J. Márió
Olvasó

Miért? Szerintem egyik, jelenleg mögöttük álló csapat sem erősebb náluk…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés