Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Tóth Ádám: A DEAC-nál profi körülmények fogadtak

A centernek hiányzik Zalaegerszeg, de szeret Debrecenben élni.:

:

Újfajta sorozat keretein belül a DEAC jégkorongozója, Mazzag Dániel interjúvolta meg a klub kosárlabdázóját, Tóth Ádámot, amely a debsport.com oldalon található meg.

Hol ismerkedtél meg a kosárlabdával és hogy alakult a profi karriered?

– Zalaegerszegen, nyolc évesen kezdtem el kosárlabdázni, végigjárva a ranglétrát, már 15 évesen bemutatkozhattam az NB-I-ben. Én voltam az egyik legfiatalabb játékos, aki lehetőséget kapott az élvonalban. Hat évet töltöttem a ZTE felnőtt csapatánál, majd Paksra igazoltam. Öt szezon után kerültem Szolnokra, majd onnan Debrecenbe. A DEAC-nál profi körülmények fogadtak, kiváló menedzsment áll a csapat mögött, minden adva van, hogy jól szerepeljünk. Augusztusban költöztünk a családommal Debrecenbe, megszoktuk a várost, szeretünk itt élni.

A bajnokságnak vége, de mint a többi sportoló, te is otthon készülsz. Mivel telnek a mindennapjaid?

– Igyekszünk minél hasznosabban átvészelni ezt a szörnyű időszakot, mely sújtja az emberiséget, itthon vagyunk, gyerekkel való foglalkozás, sport, bevásárlás tölti ki a napjaimat. Van egy hároméves kisfiúnk, próbáljuk minél jobban lekötni különböző játékokkal. Feleségemmel szeretünk főzni, erre most több lehetőség adódik, sok időt töltünk a konyhában. Szeretjük a zalai ételeket, a különböző steakek nálam a kedvencek, de kedveljük a többnemzetiségű konyhát, ezen belül leginkább az olaszt. Természetesen a napi edzések sem maradhatnak el, az erőnléti edzőm programját követem. Hiányzik Zalaegerszeg, de amíg tart a járvány, nem fogunk hazautazni.

Van-e valamilyen hobbid?

– Nemrég egy új kikapcsolódási formát találtam magamnak, eléggé belemerültem a bokszba. Rendszeresen járok edzeni, megszerettem ezt a sportágat, természetesen ez nem jelenti azt, hogy felcserélném a kosárlabdára. Holt szezonban egyre több NBA játékos ökölvívással tartja szinten az erőnlétét. Van is hasonlóság a két sportág között, hogy csak egyet említsek, a lábmunka. E mellett, a már említett főzés a hobbim, illetve szeretem a focit, főleg a spanyol labdarúgást, amikor lehetőségem van rá, TV-n keresztül követem az eseményeket.

– Szeretném megköszönni Mazzag Dánielnek, hogy engem keresett meg a kérdéseivel. Tudom, hogy Dani a DEAC jégkorongcsapatának a játékosa, de még nem volt alkalmunk személyesen találkozni.

fotó: DEAC Facebook

10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
dballgulyasszabolcs00milanka487TTmoldi56 Recent comment authors
dball
Olvasó

Valóban így van, Debrecenben se hegy se folyó. De mi szeretjük és nekünk így tökéletes, ahogy van. A szurkolótábor meg nem is akar nagyobb lenni mint bármely A csoportos tábor. Ez a néhány lelkes fiatal akik ott a b középben szurkolnak nagyon jól érzik így magukat. kiforrta magát egy kis 15-20 fős mag, ők lelkesek, elhivatottak és nem akarnak versengeni e téren senkivel.
Hajrá DEAC!

moldi56
Olvasó

Debrecen szép város,az egyik legszebb az országban ezt aláírom.Viszont Ádi sosem lesz ott akkora szurkolótáborod mint nálunk Szolnokon volt.

TT
Vendég
TT

És az egyik legunalmasabb..
Se hegy, se domb, se folyó, se tó…
Ami a sport részét illeti Ádám nem hiszem, hogy szurkolókat gyűjtene.
A szolnoki pénzt megkapja, a csapatok pedig hasonló erősségűek.
Az idei szezon volt a legjobbja, semmi nem indokolja a váltást.

milanka487
Olvasó

Kérdés hogy Debrecenben mennyi pénz lesz?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés