Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Tóth Ádám: A DEAC-nál profi körülmények fogadtak

A centernek hiányzik Zalaegerszeg, de szeret Debrecenben élni.

  •   :

:

Újfajta sorozat keretein belül a DEAC jégkorongozója, Mazzag Dániel interjúvolta meg a klub kosárlabdázóját, Tóth Ádámot, amely a debsport.com oldalon található meg.

Hol ismerkedtél meg a kosárlabdával és hogy alakult a profi karriered?

– Zalaegerszegen, nyolc évesen kezdtem el kosárlabdázni, végigjárva a ranglétrát, már 15 évesen bemutatkozhattam az NB-I-ben. Én voltam az egyik legfiatalabb játékos, aki lehetőséget kapott az élvonalban. Hat évet töltöttem a ZTE felnőtt csapatánál, majd Paksra igazoltam. Öt szezon után kerültem Szolnokra, majd onnan Debrecenbe. A DEAC-nál profi körülmények fogadtak, kiváló menedzsment áll a csapat mögött, minden adva van, hogy jól szerepeljünk. Augusztusban költöztünk a családommal Debrecenbe, megszoktuk a várost, szeretünk itt élni.

A bajnokságnak vége, de mint a többi sportoló, te is otthon készülsz. Mivel telnek a mindennapjaid?

– Igyekszünk minél hasznosabban átvészelni ezt a szörnyű időszakot, mely sújtja az emberiséget, itthon vagyunk, gyerekkel való foglalkozás, sport, bevásárlás tölti ki a napjaimat. Van egy hároméves kisfiúnk, próbáljuk minél jobban lekötni különböző játékokkal. Feleségemmel szeretünk főzni, erre most több lehetőség adódik, sok időt töltünk a konyhában. Szeretjük a zalai ételeket, a különböző steakek nálam a kedvencek, de kedveljük a többnemzetiségű konyhát, ezen belül leginkább az olaszt. Természetesen a napi edzések sem maradhatnak el, az erőnléti edzőm programját követem. Hiányzik Zalaegerszeg, de amíg tart a járvány, nem fogunk hazautazni.

Van-e valamilyen hobbid?

– Nemrég egy új kikapcsolódási formát találtam magamnak, eléggé belemerültem a bokszba. Rendszeresen járok edzeni, megszerettem ezt a sportágat, természetesen ez nem jelenti azt, hogy felcserélném a kosárlabdára. Holt szezonban egyre több NBA játékos ökölvívással tartja szinten az erőnlétét. Van is hasonlóság a két sportág között, hogy csak egyet említsek, a lábmunka. E mellett, a már említett főzés a hobbim, illetve szeretem a focit, főleg a spanyol labdarúgást, amikor lehetőségem van rá, TV-n keresztül követem az eseményeket.

– Szeretném megköszönni Mazzag Dánielnek, hogy engem keresett meg a kérdéseivel. Tudom, hogy Dani a DEAC jégkorongcsapatának a játékosa, de még nem volt alkalmunk személyesen találkozni.

fotó: DEAC Facebook

  •   
15 hozzászólás

15
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
dballgulyasszabolcs00MAFCdrukkermilanka487TT Recent comment authors
dball
Olvasó

Valóban így van, Debrecenben se hegy se folyó. De mi szeretjük és nekünk így tökéletes, ahogy van. A szurkolótábor meg nem is akar nagyobb lenni mint bármely A csoportos tábor. Ez a néhány lelkes fiatal akik ott a b középben szurkolnak nagyon jól érzik így magukat. kiforrta magát egy kis 15-20 fős mag, ők lelkesek, elhivatottak és nem akarnak versengeni e téren senkivel.
Hajrá DEAC!

moldi56
Olvasó

Debrecen szép város,az egyik legszebb az országban ezt aláírom.Viszont Ádi sosem lesz ott akkora szurkolótáborod mint nálunk Szolnokon volt.

TT
Vendég
TT

És az egyik legunalmasabb..
Se hegy, se domb, se folyó, se tó…
Ami a sport részét illeti Ádám nem hiszem, hogy szurkolókat gyűjtene.
A szolnoki pénzt megkapja, a csapatok pedig hasonló erősségűek.
Az idei szezon volt a legjobbja, semmi nem indokolja a váltást.

milanka487
Olvasó

Kérdés hogy Debrecenben mennyi pénz lesz?

MAFCdrukker
Olvasó

Nekem úgy tűnik, hogy rágyúrnak a kosárra.

milanka487
Olvasó

Én hallottam pár dolgot …..

TT
Vendég
TT

Mit?
Amíg a jelen vezetés marad, lesz pénz bőven.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Rosszul hallottad. Debrecenben irtózatosan sok lóvé van már a feljutásuk óta. Paks, Alba, Falco, Deac négyes költségvetésével nyártól senki nem fog tudni versenyezni. A szakmai része már más kérdés.

milanka487
Olvasó

Csak mondom hogy Szolnokon is lesz pénz!

moldi56
Olvasó

Ha a Doki meggondolja magát,akkor igen.Persze ha hagyják.Sajnos abban Rouge-nak igaza volt,hogy nem hagyták,ki kellett szállnia.Ami pedig Debrecent illeti,hiába van sok pénz náluk,egy szűk réteget kivéve nem érdekli őket a kosárlabda.Többnyire családi körben játszák a meccseiket.

MAFCdrukker
Olvasó

Igen, egy kis szurkolói csoportjuk van, a DEAC Spirit; szerintem nincs jobb táboruk, mint nekünk, a Honvédnak, a Veszprémnek, vagy a Nyíregyházának, a legtöbb A-s szurkolótábort pedig meg sem közelítik.

dball
Olvasó

MAFCdrukker ez így való igaz amit leírtál. Nem nagy, sőt, kifejezetten családias tábor. De Debrecenben nem is a kosárlabda az elsődleges sport. Szurkolói életet tekintve ne is a foci hanem a női kézilabda. A kosárlabda nézőszámához mérve bőségesen elegendő a DEAC Spirit. Nem mondom, hogy nem lehetne nagyobb mert jóval többen is lehetnének csarnokon belül de jó hangulatot teremtenek. Szolnokon, Jászberényben, Kecskeméten, Budapesten, Szegeden is elég tetemes létszámban voltak. Persze az Olaj drukkerek komoly hanghatást gyakoroltak rájuk, de ott voltam pont két tűz között és a vendégszektor is szépen helyt állt. Utólag Szolnokról itt hozzászólásban számtalan elismerő nyilatkozat is érkezett… Olvass tovább »

MAFCdrukker
Olvasó

Ne érts félre, én egyáltalán nem kritizálom a DEAC táborát, varázslatosak számomra az ilyen kicsi szurkolói csoportok, ezért alapítottam én is egyet barátaimmal.
Ez előtt a korrekt hozzáállás előtt pedig le a kalappal, bevallom, egy “Kussolsz! Anyád!”-ot vártam.

dball
Olvasó

Ugyan, miért? 🙂

MAFCdrukker
Olvasó

Mert ezen a fórumon elég sok a khm… mondjuk úgy, fanatikus… akiknél ez a szenvedély átcsap gyűlöletbe, ha valami kritikát kap csapatuk, táboruk, személyük.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés