Connect with us
Hirdetés

Magyar Kupa

Története során először kupagyőztes a Falco

Hatalmasat küzdött a DEAC, de elfáradt a nagy felzárkózásban.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – DEAC 67-64 (17-6, 22-19, 9-20, 19-19)

Magyar Kupa, döntő
Budapest, Ludovika Aréna
V.: Földházi T., Benczur T., Söjtöry T. (Faidt M.)

Falco: Anderson 7/3, Váradi 10/3, Benke 6, Bruinsma 4, Keller 7/3. Cserék: Perl 20, Barac 11, Lake 2.

DEAC: Moody 11, Somogyi -, Guyton -, Hines 10, Tóth 12. Cserék: Moore 10, Polyák 10/6, Drenovac 8, Molnár 4.

Történelmi döntőre készült a Falco és a DEAC, hiszen történelme során még egyik együttes sem hódította el a Magyar Kupát. A sárga-feketék a Pécset és a Szolnokot, míg a debreceniek a Szegedet és a Körmendet verték az idevezető úton.

Keller közelije kimaradt, Tóth büntetői bementek, a DEAC szerezte a döntő első pontjait. Megvoltak a helyzetei a Falcónak, de a kísérletek kimaradtak. Kőkeményen védekeztek a felek, nagyon fizikális volt a játék. Három perc után 3-2-re vezetett a Szombathely, miután Anderson dobott egy hármast. Tóth Ádámot keresték labdával a társak, de egyelőre jól védekeztek rajta a vasiak. Továbbra is emberfelettit küzdöttek hátul a csapatok, egyszerűen nem volt üres dobóhelyzete senkinek sem, a negyed derekán továbbra is 3-2 volt az állás a Falco javára. Lake állt be és zsákolt egyet azonnal, míg a túloldalon Drenovac adta el a labdát, nem tudott válaszolni a DEAC. Perl is utat talált a gyűrűig, magához ragadta a kezdeményezést a Szombathely és kezdett meglépni (7-2). Nem ültek a debreceni dobások, Kovács Adrián hétpontos hátránynál kért időt. Perl remekül szállt be a kispadról, már hat pontnál tartott, ellépett kilenccel a Falco (11-2). Már a teljesen üres ziccereknél is megremegtek a debreceni kezek, amit rendre megbüntettek a sárga-feketék, tíz fölé nőtt a különbség. A kilencedik percben megszületett a Debrecen első mezőnykosara, Hines zsákolt, de Perl azonnal válaszolt (15-4). Moody is megszerezte az első pontjait, de az utolsó szó Váradié volt, 17-6 lett az első negyed vége.

Fotó: MKOSZ/Girgász Péter

Polyák büntetői jelentették a második felvonás nyitányát, majd Barac tett vissza egy támadólepattanót, ráadásul oda is ütöttek neki közben, bement a ráadás is (20-8). Polyák és Perl különcsatája vette kezdetét, tartotta előnyét a Falco. Kicsit kapkodóssá vált a találkozó, Barac nyugtatta le a kedélyeket egy gyorsindítással, majd Keller is eredményes volt, megint időt kellett kérnie a Debrecennek (26-13). Moore távoli kettese becsorgott, de nem tudott közelebb jönni a DEAC, mert Bruinsmát teljesen üresen hagyták a festékben. Görcsösen játszottak Kovács Adrián tanítványai, a Falco pedig az ellenfél hibáiból élve fokozatosan lépett el. Frusztrálttá is váltak kissé a debreceniek, technikai hibát kapott a kispad. Az eset után kezdtek magukra találni a fekete-mezesek, sikerült is csinálniuk egy 6-0-ás rohanást (32-21). Benke szépen tört be Gasper Okorn időkérése után, ez volt a bedobó első kosara. Tóth Ádám büntetői bementek, viszont jött Keller triplája a túloldalon, nem tudott bejönni tíz alá a Debrecen a nagyszünet előtt, sőt, tovább nőtt a szombathelyi előny. 39-25.

Fotó: MKOSZ/Girgász Péter

Benke 2+1-es akciója nyitotta a második félidőt, de a következő helyzetét kihagyta a bedobó, viszont ezt sem tudta kihasználni a DEAC. Perl büntetői beestek, tizenkilencre nőtt a különbség (44-25). Moody passzából Tóth zsákolt üresen, majd Moody lopta a távolságot. Elkapta a ritmust a Debrecen, jól védekeztek Tóthék, amiből egyre jobb ritmusú támadásokat vezethettek, elkezdett felzárkózni a csapat, időt kért Gasper Okorn (44-33). Perl csak az egyik büntetőjét dobta be, de ezzel is hosszú sárga-fekete gólcsendet szakított meg. Bruinsma viszont nem célzott jól, a túloldalon Molnár büntetett, feljött tízre a Debrecen (45-35). Most a Falco esett szét egy kicsit, Molnár újabb közelijével bejött tíz alá a DEAC. Perl vette észre a belépő Bruinsmát, de Moore faulttal együtt is a gyűrűbe tudta juttatni a labdát a túloldalon, ráadásul a plusz egy büntetőt is a helyére küldte (47-40). Barac egy pontjára Polyák triplája érkezett, továbbra is remek formában játszott a Debrecen, ráadásul a Váradi eladta a labdát, amiből Drenovac dobhatott két büntetőt (48-45). Bruinsma vétett egy támadóhibát, az utolsó akciót így Kovács Adriánék vezethették. Drenovac kísérlete lejött, de így is óriásit ment a DEAC ebben a negyedben, teljesen nyílttá vált a mérkőzés. 48-45.

Fotó: MKOSZ/Girgász Péter

Drenovac szerzett egy labdát a záró felvonás elején, Barac pedig sportszerűtlen hibát vétett. A szabaddobások beestek, de az alapvonali bedobásból nem született kosár, egyre olvadt a szombathelyi előny. Újabb labdát szerzett a Debrecen, Hines pedig gyönyörű kosarat szerzett, fordított a DEAC (48-49). Anderson emberrel együtt tette a gyűrűbe, aztán Váradi triplája hullott a gyűrűbe, ráadásul Drenovac faultolt is közben, bement a büntető is (54-49). Moore hárompontos kísérlete gyakorlatilag már a gyűrűből jött ki, ezúttal a Falco került lélektani fölénybe. Keller óriási zsákolása után Tóth lépett be, felváltva jöttek most a kosarak (56-51). Barac volt erőszakos, 2+1 lett a jutalma, a Szombathelynek sikerült jobban elmozdulnia az egálról (59-51). Extrábbnál extrább egyéni megoldásokat láthattunk, ezúttal Moody szerzett kosarat egy szép megmozdulás után, ő is dobhatott plusz egyet (59-54). Anderson középtávolija behullott, hétpontos sárga-fekete vezetéssel fordultak az utolsó négy és fél percre a felek. Perl és Drenovac volt eredményes, állandósulni látszott az öt pont körüli különbség. Keller Ákos vétett támadóhibát, viszont Moody újabb triplát rontott. Két és fél perc volt vissza, 63-58-nál támadhatott a DEAC. Több kísérlet is kimaradt ebben az időszakban, egy perc negyven másodperccel a vége előtt kért időt Kovács Adrián. Benke védekezett nagyot, ezzel pedig gyakorlatilag megnyerte a mérkőzést a Falco. Egy rendkívül fordulatos meccsen állt fel mínusz tizenkilencről a DEAC, de időben kapcsolt a Szombathely, így története során először megnyerte a Magyar Kupát. 67-64.

Fotó: MKOSZ/Girgász Péter

HIRDETÉS

131 hozzászólás

131
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
77 Comment threads
54 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
84 Comment authors
szolnoksportmoldi56Kormend3Chikán SándorRedbid Recent comment authors
Kormend3
Olvasó

Na végére a sok beleölt pénz megtérült.
Azért azt az anyagi keretet irigylem ami nálatok van már evek óta. Ilyen gyenge költségvetéssel nekünk sajnos esélyünk sincs kupát vagy bajnokságot nyerni.szurkoloitok sajnálom biztos nagy fieszta lett volna benn a csarnokba..

Chikán Sándor
Olvasó

NYERTÜNK!!!!!Régóta várt győzelem! Mindenkinek de GASPERNnek külön köszönet!!!Emellett el kell hogy mondjam hogy 19 pontról visszajött a Debrecen ebben bőven benne volt a játékvezetők tevékenysége.Mi a debreceni palánk alatt nem kaptunk faltokat ugyanakkor a DEbrecen mindent megkapott a mi palánk alatt a semmiket is befújták!!Nem véletlenül csodálkoztunk sokszor.Természetesen a KNÉZIKE szinte semmit sem vett észre ebből.Miért nem lehet még egy ilyen döntőt sem lefujni SEMLEGESEN.Van fogalmuk a biróknak a semlegességről????? Hajrá FALCÓ HAJRÁ FALCÓ Cél a magyar bajnoki cim!!!!!!!!!!!!

wiley
Olvasó

Nem volt semmi gond a bírókkal. Engedték a kemény, fizikális játékot és védekezést mindkét oldalon.

Mivanmivan
Olvasó

Nézd vissza még egyszer a meccset… Normális fújás volt. A 3. negyedben bealudtatok a meccsbe, a Debrecen meg ezt kihasználta. Ennyi történt. Inkább örülj, és ok nélkül ne bírózz!

makelovenotwar69
Olvasó

Ez nagyon nem idevaló Sándor!
Főleg, hogy még vitatkozni is lehetne az általad leírtakkal.

Pbask
Olvasó

Nézed a játékot, de nem érted.
Faulthatár egységesen volt meghúzva,korrekt játék vezetés volt. Szolnok ellen 20al nyertünk, ott volt probléma ennek ellenére, nem is kevés.
Azt kívánom minden playoff mérközésen úgy fujjanak, ahogy tették azt a döntőben!

Marillion
Olvasó

Na nem már? ez most komoly? Nálunk is alig ment jól a dobás egyedűl Zozónak….a többiek összességében a 4×10 perc alatt “alig” találtak be….ezt a gyözelmet most részben annak is köszönhetjűk hogy a DEAC élete talán legrosszabb dobóformáját hozta…mindkét csapatnál talán a fáradtság tényezöje lehetett igazán ez a viszonylag kevés pont. Rengeteg tiszta dobóhelyzet volt itt és ott is ami nem űlt ráadásul a sima ziccerek is több esetben kimaradtak szintén mindkét oldalon.

Praenoricum
Olvasó

Nem volt részrehajló bíráskodás. Engedték a kemény küzdelmet. Ha mindent fújtak volna, akkor nem lett volna játékos a második félidőre, mert kipontozódott volna mindenki. Az elején meghúzták a faulthatárt és következetesen végigvitték. Soha rosszabb játékvezetői tevékenységet.

szolnoksport
Olvasó

Figyu Sándor! Azzal kezdem, hogy gratulálok, megérdemelten nyert a Falco! De ha már bírózol, akkor a Drenovacra fújt 3+1 előtt éppen Beni ütött oda neki pontosan ugyanúgy, de még a gyűrűig sem ment el a labda.

Üvegtigris
Olvasó

Sors fintora.A falco kupát nyer “végre” de közönség az nincs,így a katarzis sem az igazi,tehát háló a nyakba néma a csarnok hangja.?

Mivanmivan
Olvasó

Gratulálok a Falconak a kupagyőzelemhez. Úgy gondolom, hogy megérdemelték a győzelmet, látszik, hogy nagyon erősek. A magyar mag vitán felül zseniális. Gratulálok Perl Zolinak is, szeretem a játékát nagyon. Kár, hogy sárga feketében van, és nem piros feketében 😛

Marillion
Olvasó

Szerintem méltán lehet Voja utódja a honi kosárlabdázásban…..

makelovenotwar69
Olvasó

Nehéz összehasonlítani, mert olyan poszton vannak, ahol kompletten kell(ene) elemezni a statisztikai mutatóikat.
Szerintem Voja (még) annyival jobb, hogy a tripláit gyorsabban küldi gyűrűre, Perlnek bele kell rendesen állni, ez egy rendes védekezés ellen döntő.
Egyébként mindkét játékos nagy küzdő és igazi csapatember, példaképek lehetnek a fiataloknak.

Sajka
Olvasó

Nagy küzdés volt és izgalmas is a vége, de nem volt jó meccs…sőt. Rengeteg hibával, elképesztő sok szabálytalansággal, aminek jó részét nem fújtak be a bírók. Az első félidőben gyakorlatilag pankráció volt.
Összeségében a Falcó megérdemelte a kupát, mert tudott újítani akkor, amikor a Debrecen átvette a vezetést.
Kíváncsi leszek nagyon a rájátszásra, lesz-e vajon a bajnokságban meglepetés?

Dudi
Olvasó

Kupàt nyert végre a csapatunk,
Rögös volt eddig 6 utunk.
Miénk most a győzelem,
Az ellenfelet tisztelem,
De ma az ég is sárga – fekete,
Gyógyír most ez a sebekre.

SárgaPárna
Olvasó

Csodáltok minket!!!!

pirosf
Olvasó

Na odasüss,elfelejtetted átállitani az órát? Jah,csak eddig tartott a koccintás a szerk.-ben…

SzhelY
Olvasó

Na mivan letellet a müszak

Marillion
Olvasó

Minket??? Téged bíztos hogy nem….nem vagy te Falco szúrkoló hanem egy gyáva bújkáló….a többi stimmel!

pirosf
Olvasó

Grat a kupagyőztesnek.

Mi pedig büszkék lehetünk rá,hogy 10000-es kisvárosként MÉG MINDIG ott vagyunk az elitben,egy olyan világban,ahol a pénz az úr.

Mennyire,de mennyire örülnének ennek Oroszlányban,Kecskeméten,Pécsett,a szebb napokat látott Egerszegen,a süllyesztőben (sajnos) eltűnt Baján,a süllyesztőben éppen eltűnni készülő Jászberényben,a visszakapaszkodni készülő Nyiregyházán,a vegetáló budapesti csapatoknál.

Mindenkinek gratula,hogy egyáltalán ebben a “háborús időben” meg lehetett rendezni a kupát.

Ha már versek és költészet napja…

…kivánságom egy lenne,bárcsak kérhetném,
szurkolókat a lelátókra,de tüstént!

Kendeffy Botond
Olvasó

Szerintem az a két dolog, hogy egyrészt gratulálunk a Falco megérdemelt kupa győzelméhez, másrészt büszkék vagyunk a körmendi kosárlabda létére egy olyan világban, ahol a pénz dominál és nem jellemző, hogy kis városok csapata ott van évtizedek óta az elitben, megfér egymás mellett. A play-off-ban meg győzzön a jobb és mindörökké MTE!

Olajheart2
Olvasó

Óriási +1

Marillion
Olvasó

Minden szavad, mondatod űl! Ehhez nincs mit hozzátenni! A Vas megyei kosárlabda folyamatosan úralja a bajnokságot! Ehhez kell Körmend és Szombathely…egyűtt….

WSreborn
Olvasó

“A Vas megyei kosárlabda folyamatosan úralja a bajnokságot!”
Ez azért költői túlzás…

CsakazMTE
Olvasó

Grat a sárgáknak, teljesen megérdemlték!
MTE!

Best2
Olvasó

Nagy izgalmak közepette csak behúztuk. Hajrá Falco egy életen át!!!

Sapkás
Olvasó

Grat szhelyre! Egy jócimborám szerint a nagy számok alapján ennek el kellett jönnie!
Nekünk 8 van, remélem ilyen magasságokba sohasem juttok!

Lightbringer
Olvasó

A nagy számok törvénye alapján pont az lett volna a várható eredmény, hogy a Falco ismét nem nyer kupát. Valószínűség számítás alapok.

Marillion
Olvasó

A 8 hoz vita nincs csakgratuláció….Mi elkezdtűk….és nagyon tudunk örűlni ennek az 1 nek is! Viszonylag még fiatal klub vagyunk….

nyolcmegnyolc
Olvasó

Gratulálok a Falconak a győzelemhez. Ahogy Zsarkov is írta, Perlnek és Váradinak ez kijárt, megérdemelték.

moldi56
Olvasó

Igen el kell ismerni,saját nevelésű játékosai a Falcónak,büszkék lehetnek rájuk.

pirosf
Olvasó

Mikor veszi észre a Maistro,mennyire hiányzik a csápotból egy ilyen “erőből megoldom” tipusú center,mint Tóth Ádám? Keller pattogott róla lefelé,mint búcsúskofánál a kukorica.

Marillion
Olvasó

Tóth Ádit a válogatottba….vagy akkor Ivko nem odavaló!

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Nagy csata volt, gratulálok a Falconak, de a DEAC előtt is le a kalappal (szerintem Moody nélkül jobbak lennének)!

pirosf
Olvasó

Majd ha lesz egy darab ésszel játszó feketéjük,akkor nyernek valamit,addig nem.

Redbid
Olvasó

Először is gratuláció a Falconak a kupagyőzelemért! Szerintem a Deac hasonlóan mint mi, nagy hibába esett az aktuális ellenfélel kapcsolatban! Hiszen MTE is öriásit hibázott, hogy fizikalitásban és gyorsaságban akarta felvenni a versenyt velük, viszont a Deac is beleesett abba a hibába, hogy ugyanazzal a játékkal akarta verni a Falcót mint minket! Kiemelkedően védekeznek emberfogást, amint azt ezen a mérkőzésen is láthattuk, de támadásban tegnap ész nélkül tolták. Amíg ellenünk extra passzokkal az üresebbnél üresebb helyzeteket is megtalálták, addig tegnap nagy volt az egyénieskedés. Ettől függetlenül ha a hármasokat jobban dobják, most lehet másról beszélhetnénk. Én továbbra is őket várom… Olvass tovább »

Pbask
Olvasó

Amúgy Sárga párna, ha akkora Falco szurker vagy, hol vagy hogy a sajátot csapatod történelmi sikeréhez gratulálj?
Foteltroll.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Nem annyira rég jött ki a covid osztályról, egy időre el is tűnt akkor. Most megint ritkábban látom.

PL
Olvasó

ne emlegesd légyszíves…1-2 kivételt leszámítva olyan békebeli hangulat van! ?

p.borisz
Olvasó

Vége megtört az átok,hetedszer re csak sikerült behúzni a kupát! ?? Hatalmas gratuláció jár a fiúknak, mindenkinek a csapatnál. Viszont a DEAC előtt megemelem kalapom, mert -19-ről is feljöttek, egy pillanatra sem adták fel. Ettől lesz jobb a hazai kosárlabda, az ilyen teljesítményektől.A bronzmeccs is kiélezett, igazán komoly párharcot hozott, szerintem nem túlzok,ha azt írom, ez a nap a magyar kosárlabda igazi fiesztája volt. A Falconál mindenki kitett magáért, de Benit és Perl Zolit külön is kiemelném.Zoli egyértelműen a mezőny legjobbja volt, nem csak a mai napon. Benire pedig büszke lehet Ildi néni az égi lelátón,mert vezér volt,a mentális ereje… Olvass tovább »

Csippa
Olvasó

Nem értek egyet a szakértőkkel, h gyenge szinvonalú meccs volt, egyedül a dobószázalék volt gyengébb. De nagyon fizikális volt, extra védekezéssel mindkét csapattól, magyar csapattól ilyet ritkán látni. Én kifejezetten élveztem, h ennyira férfias, kemény volt a játék és örültem, h a Deac is felszivta magát, igy lett izgalmas. Igazi kupadöntő volt, amit összességében megérdemelten nyert meg a Falco, akik irtó büszkék lehetnek, h két saját nevelésű játékosuk egy ilyen csapat vezére és válogatott szinten is annak számitanak, külön grat ezért Perlnek, Váradinak és aki(k) kinevelte őket!

BL menetelés
Olvasó

A mai naptól ” silverhely ” neve helyesen GOLDENHELY! CSODÁS NAGY FALCO SZép volt FIÚK!

pirosf
Olvasó

0 like és 1 dislike-nál rányomok a dislike-ra,erre beugrik 9 like 🙂

Ennyire nem kéne BB1…talán az általatok kreált Sárgapárna nevű agyszülemény is hamuvá lesz,miután a sárga irigység is alábbhagy a lelketekben.. 😀

Gratula a Falconak és Nektek is a kupához.

SzhelY
Olvasó

Ez a szombathelyi újságirásnak nem nevezhető ténykedés eredménye csicsák ezek mind kis lófaszjóskák

Mivanmivan
Olvasó

Kb egy éve én is mondtam ezt, nálam is rendszeresen előfordul az ugrás a like-dislike számlálónál. Bohócok 😀

Pbask
Olvasó

Gratulálok a Debrecennek is, mint írtam, sokat fejlődtek minden szempontból! Ahogy visszajöttek -19ről, az is kiderült, hogy a playoff egy más típusú kávéház lesz. Ha Olaj összekapja magát, a Falco, DEAC és közöttük a győztes még megjósolhatatlan. Mi elején BL szinten védekeztünk szinte, de sajnos sok energiát felemészt, aminek köszönhetően a támadásunk pontatlanak voltak. Örülök hogy Zozó és Beni megtapasztalhatta ezt! Ahogy Beni végén nyilatkozott és lehetett látni a lefújáskor és riport alatt is könnycseppet a szemében, majd megemlítette édesanyját,nekem is összeszorult a gyomrom..Szerencsére fentről segítettek nekik ma, biztos büszkék rájuk. Bíráskodás: Következetes volt, sok faultot elengedtek, remélem hasonlóképp fújnak… Olvass tovább »

in_vitro
Olvasó

Végre! Alig merem kiszámolni, de 27 éve járok Falco meccsekre. Bizony azóta volt sok szép emlék, viszont a kupagyőzelem nagyon nehezen érkezett el. Ezen a nevezetes napon ugyan nem lehettem ott személyesen de a TV előtt én is ünnepeltem.
Gratula az egész csapatnak!
Zoli! Fantasztikus játékos és csodálatos EMBER vagy!

S nagyon nagy gratulációm a DEAC csapatának is: igazi férfimunka volt, kitartás, becsületes hozzáállás, fair versengés…de ezeken egy percig sem lepődtem meg. Nekem már a bajnokság kezdetekor is nagyon úgy tűnt, hogy a debreceni csapat jó lehet ebben a bajnokságban. S jók is!

panzer
Olvasó

Édesanyád biztos büszke Rád, Benedek! Szép munka volt! Nagy tisztelet jár a DEAC-nak is.

wiley
Olvasó

Végre!!!! Szép volt srácok!
Azért párszor levert a víz… ?

Hajrá Falco!

Rouge
Olvasó

Gratulálok a Falco játékosainak,
közülük is leginkább Zozónak és Váradinak, megérdemelték az aranyat, ez nem kérdés.

És hát nagy GRATULA a DEAC-nak,
óriásit küzdöttek!

Leklibajsza
Olvasó

Ennél már tényleg nem lehetsz pitiánerebb.?

Rouge
Olvasó

Ja, és hát GRATULA
Grázer Gyuri bàcsinak, ő aztán tényleg megérdemli.

Lebronz dzsemsz
Olvasó

Megteszed, hogy elmagyarazod a divatszurkolo szo ertelmet? Kivancsi vagyok, hogy megis mitol jobb szurkolo egy fanatikus, annal aki szimplan szereti a kosarlabdat es szivesen kimegy meccsre? Jol emlkeszem Szolnokon is, amikor szrtvertek az Olajkat volt ures hely a lelaton?
Gratula sracok nagy meccs volt ??

Mendez
Olvasó

Komolyan elgondolkodtam rúzsos.
De még mindig egy összevissza hazudozó, buta, műveletlen, kisebbségi érzéssel küszködő porbafingó kis köcsögnek tűnsz.

Rouge
Olvasó

Tudom hogy Gyuri bácsit valamiért nem kedveled, de szerintem neki is jár a gratuláció.

Bet365
Olvasó

Gratulálok a kupa győzelemhez! Sérülés mentes Play-Off ot minden csapatnak!!!!

KD
Olvasó

És gratula a Deacnak is, nagyot küzdöttek a majdnem húszpontos hátránynál.

Drazsen Petrovics
Olvasó

Gratula a DEAC-nak és győztes FALCO KC-nak!

KD
Olvasó

Szép volt fiúk, kár, hogy nem lehettünk ott. A harmadik negyedben támadásban elvesztettük a fonalat, de aztán mindig volt valaki, aki megtolta a csapatot, mint pl. Beni a 3+1-el vagy Benke,Zozo és Keller blokkokkal hátul. Kupagyöztes!!!!!!

Kekfeherek
Olvasó

Gratulálok a Falconak! DEAC-nak is jár a gratuláció.

Szofibacsi
Olvasó

Koszonom Csodalatos Csapatom ezt a mai estet!
Kupagyoztes!!!!!
Kuzdjetek a Bajnoki cimert!

Gallis
Olvasó

Gratulálok mind a debreceni, mind a kupát megnyerő szombathelyi csapatnak!

810509
Olvasó

Költeszet Napjára Ismeretlen Szerző klaviatúrájáŕól:

Aranysárga

Pezsgősdugó pukkan, pohár hangja csendül, rengeteg kéz jobbra-balra lendül.
Száll a Cinegedal magasra, megvan Szombathely első kupaaranya!
Szilverhelynek vége, arany lép helyébe!
Debrecen és Szolnok, nem lehet most boldog.
Mindig van előre, próbálkozhat jövőre.
Mondja ezt az egykori vesztes, aki eztán nyertes.
Ürítse jóízzel poharát, mind aki kosárbarát!

balldontlie
Olvasó

Ilyen kezdés után sajnos nem lehet döntőt nyerni. Gratulálok mindkét csapatnak!

Praenoricum
Olvasó

Gratulálok a Falco első kupagyőzelméhez, Debrecennek padig a tartásához és ahhoz, ahogyan eljutottak a döntőig. A klubnak történelmi lépés, a szurkolóknak annyi hiányérzet, hogy ennek nem lehettek részesei. Nagyon jó volt látni az örömet a játékosok arcán, jó lenne idén még egyszer ezt látni.

kormendinekjo
Olvasó

Gratuláció a kupagyőztes Falconak!

Jamchi
Olvasó

Gratulálok a Falco csapatának a kupagyőzelemhez!

Leklibajsza
Olvasó

Szép volt srácok!
Ezt kiböjtöltük…
Külön gratulálok a DEAC-nak. Nagyon szimpatikus ellenfél volt. Döntőben találkozunk!?

maros
Olvasó

Gratulacio a Falconak!

Balázs
Olvasó

Elmondhatatlanul boldog vagyok, 12 éves korom, azaz 2008 óta várok erre a pillanatra.
Úgy gondolom, hogy mind a döntő, de méginkább a 3 mérkőzés alapján megérdemeltnek érzem a sikert, bár nagy dicséret illeti meg a debrecenieket is, óriásit küzdöttek rémes dobóforma mellett is.
Alig várom a playoff kezdetét!

Hajrá Falco!

Yellowblack
Olvasó

Büszke vagyok rá hogy szombathelyi vagyok, köszönöm nektek még úgy is hogy ehhez a győtelemhez kellett a deac gyenge tripladobása is. ??

dball
Olvasó

Gratula Szombathelyre! Két csapat írt ma történelmet.

stolzer
Vendég
stolzer

Megnyertük. RESPEKT Beni.

jb17
Olvasó

Fura volt nézni a csalódott ezüst és bronzérmes játékosokat, nekik üzeném, hogy mi szívesen lennénk a helyükben???

Nagy Gratula a Falconak a kupáért és persze a Deacnak is, hogy milyen mélyről jöttek vissza!

MAFCdrukker
Olvasó

Gratulálok a Falconak a kupagyőzelemhez! A negyed- és elődöntőben nagyon magabiztosak voltak, a döntőben pedig szinte végig vezettek – megérdemelték. Ugyanakkor amellett sem lehet elmenni szó nélkül, amit a DEAC pár év alatt felépített, a B csoportból eljutottak oda, hogy minden magyar csapat ellen reális nyerési esélyük van, komolyan számolni kell velük. Nyilván ehhez szükség volt egy magasabb költségvetésre, de szakma nélkül biztosan nem ment volna. Azt hiszem, a debreceni csapat követendő példa lehet minden B csoportból feljutni vágyó gárdának (igen, nekünk is). Nem volt az az NBA-jellegű dobópárbajos meccs, de én, aki focin szocializálódtam, ezt nem is vártam egy… Olvass tovább »

Cibona
Olvasó

Gratula a falconak Fehervarrol megérdemelték. Övek a legjobb magyar csapat el kell ismerni. Sok sikert nekik a bajnokságban. Nekünk látva a Debrecent nagyon nehéz dolgunk lesz egyszerűen jobbnak látom a Debrecent palánk alatt és mezőnyben is…

Minden6ó
Olvasó

Gratulálok a Falconak a kupagyőzelemhez, de azért nem kéne szétlopni a Ludovika csarnokot!Remélem a vasszerkezet nem a Szombathelyi Alcuferbe lesz megtalálható?

Zsarkov
Olvasó

Gratulálok a Falconak, megérdemelték…, Perl és Váradi különösen…, a nevelőegyesületüket vezették kupagyőzelemre, ráadásul a történelmi elsőre

PL
Olvasó

Azért a mai 2 meccs is megmutatta, hogy jó rájatszás elé nézünk.

De nagyon rossz, hogy nézők nélkül.

red-black01
Olvasó

Gratulálok a Falconak!
Perl Zolinak külön is ?

makelovenotwar69
Olvasó

Jó meccs lett a végére…
A győztesnek illik gratulálni, a hetedik döntőt sikerült behúzni.
Lehetett volna akár más is a vége, a Deac nagyon felszívta magát a 2. félidőre. Nagyot küzdöttek, ők is megérdemelték volna a kupát.
Mondjuk ezzel játékoskerettel, háttérrel nevezhetjük elvárásnak, minden más eredmény a Falconak csalódás lett volna.
A bajnokság viszont tartogat még meglepetéseket, ha a Deac pl. ilyen küzdést is tud mutatni.
Hajrá magyar kosárlabda!

Piroska
Olvasó

Deacnak szurkoltam, de ma megérdemelten nyert a falco. Zozót meg öröm volt nézni:)

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés