Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Tornagyőztes U20-as férfi válogatottunk!

A torna legértékesebb játékosa Valerio-Bodon Vincent lett.

  •   

Fehéroroszország - Magyarország 62-81 (18-22, 20-17, 12-20, 12-22)

FIBA U20 European Challenger, döntő
Sopron

Fehéroroszország: Hests 6, Marynin 7, Shcherbakov 7/3, Sekushenka 5/3, Barysevich 11/3, Csere: Kasko -, Navoichyk 20/12, Pasko 4, Hadun 1, Matsal 1, Vaskautsou -,

Magyarország: Balogh 2, Pallai 15/6, Filipovity 23/9, Valerio-Bodon 15/3, Krasovec 4, Csere: Takács 10/6, Kass -, Radics -, Neuwirth -, Kovács 12/6,

Fehérorosz ziccerrel kezdődött a finálé, Filipovity büntetőivel egalizáltunk. Fej fej mellett haladtak a csapatok az első percekben, eredményes támadásokat vezetett mindkét fél. Filipovity 7, Valerio-Bodon is 5 pontot rámolt be, a negyed felénél 14-10-re vezettünk. Nem igazán ültek a magyar triplák, mindössze 2/11-gyel céloztunk kintről, így a játékrész szorosan alakult, nem sikerült ellépnünk a szívós ellenféltől. Pallai ziccerével 22-18-as hazai előnnyel zárult a nyitó etap.

Navoichyk duplájával 25-24-re átvették a vezetést a fehéroroszok a második tíz perc elején, újabb két hármast puskáztunk el. A fonalat rendesen elkapó Navoichyk viszont büntetett kintről, 29-24-nél időt kellett kérnie Kovács Adriánnak – 63%-kal tüzeltek az északkeletiek, valamit ki kellett találni, hogy kihűljön a kezük. Sikerült is néhány rossz dobásba belehajszolni őket, de mi sem találtunk be a túloldalon, sok volt a hiba ebben az időszakban. Pallai aztán zsákolt egyet, Filipovity pedig „kisarkazott” egy kosarat, 30-29-re fordítottunk, Heorhi Kandrusevich-et késztetve ezúttal időkérésre. Pallait ez nem zavarta meg, Filipovity kiosztása után beszórt egy saroktriplát, úgy tűnt, magunk mögött hagytuk a gyengébb periódust. Lendületbe jött a magyar csapat, Valerio-Bodon labdaszerzést követően „tömött” egyet, így Kandrusevich mester kénytelen volt másfél perc leforgása alatt második idejét is kikérni (31-37). Ezúttal bejött a „fejmosás”, a felek egymás elleni csoportmeccsén 15 pontig jutó Barysevich hárompontosával 38-37-re fordítottak a fehér-pirosak. Meg kellett küzdeni minden pontért, a félidőt végül Valerio-Bodon szabaddobásaival egypontos előnnyel zártuk (38-39). Bár sikerült lejjebb szorítani, így is 50% fölötti pontossággal célzott mezőnyből Fehéroroszország (15/29, 51.7%), köszönhetően többek között 4/7-es triplamutatójuknak. A lepattanócsatát mi vezettük (19-17), azonban hiába a mindössze négy eladott labdánk, a 3/18-as kinti mutató nem festett jól. Pallai, Filipovity és Valerio-Bodon szerzett 39 pontunkból 33-at, testvériesen elosztva azt három felé. A túloldalon a szintén 11 egységig jutó Barysevich mellé a 10 pontos Navoichyk nőtt fel.

Kihagyott dobásokkal indult a második félidő, érződött, hogy nagy a tét. A jól játszó Pallai pörkölt be egy trojkát, majd Filipovity harcolt ki egy támadóhibát – mi jöttünk ki élesebben az öltözőből. Továbbra is bőven lőtávolon belül maradtak azonban a fehéroroszok – emlékezhetünk rá, a csoportmérkőzésen is csak egy 35-19-re megnyert utolsó negyeddel tudtuk leszakítani őket. Filipovity talált rést a védelmen, 47-40-re léptünk el, ráadásul az ellenfél nem tudta nyolc másodperc alatt áthozni a labdát félpályán. Ezt Valerio-Bodon egy ziccerrel büntette, kialakítva az addigi legnagyobb különbséget (40-49). Navoichyk és Filipovity – a két oldal legjobb pontszerzői – „váltottak” triplát, majd a magyar fiú közelebbről is eredményes volt (48-56). Kovács is beszállt egy hármassal, a kezdeti lendületét valamelyest megtartó magyar csapat így 59-50-es fórral fordulhatott a záró játékrészre.

Fehérorosz 2+1-es akcióval indult a torna utolsó negyede, Takács távolról válaszolt. Balogh ziccerével tíz fölé kúszott a különbség, majd újfent Takács lépett elő egy hármassal (53-67). Időkérésük után öt gyors ponttal zárkóztak Shcherbakovék, így ezúttal Kovács Adrián rendelte magához tanítványait – nem volt még lefutva semmi. Kovács hintett be egy idegnyugtató triplát – bár ezzel is csak 9/30 volt távoli mutatónk, jellemzően jókor estek be a dobások (60-72). Elérkeztünk az utolsó öt perchez, de még korántsem dőlhettünk hátra – néhány hiba, és máris a nyakunkban loholhattak a fehéroroszok. Pár percre beragadt az állás, Navoichyk rá nem jellemző módon ajtó-ablak ziccert rontott. Büntetőkkel lépdeltünk a cél felé, három perccel a vége előtt 76-62-re vezettünk. Időkérésből kijőve labdát vesztettek a fehéroroszok, Filipovity szabaddobásaival tovább nyílt az olló a javunkra. Elérkeztünk az utolsó perchez, kézben tartva a mérkőzést. Filipovity egy hármassal tette fel az i-re a pontot, ismét a záró etapra állt össze annyira a játékunk, hogy magabiztos győzelem legyen a vége. Az is lett, a magyar férfi U20-as válogatott – megismételve a lányok sikerét – veretlenül lett tornagyőztes, így mindkét soproni Challengert vereség nélkül zárták csapataink.

A torna legértékesebb játékosa Valerio-Bodon Vincent lett, a magyar csapat pedig átlagban 29.4 ponttal nyerte mérkőzéseit a megmérettetésen.

A torna végeredménye:

1. Magyarország
2. Fehéroroszország
3. Svájc
4. Észak-Macedónia
5. Szlovákia
6. Luxemburg
7. Románia
8. Koszovó

Fotó: FIBA / Tóth Zsombor
Forrás: hunbasket.hu

  •   
7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
RedbidKendeffy BotondMaster1csakakörmendIQBasket Recent comment authors
csakakörmend
Olvasó

Takács kimagaslik felfelé ebben a csapatban az tisztán látszott ma is! ❤️🖤
Szép volt fiúk!

Kendeffy Botond
Olvasó

Jó poén. Biztos körmendi vagy… Ugye párna? Irigy párna. Krasovec, Valerio és Filipovity kiemelkedőek voltak. Mellettük a falco-s Kovács, Pallai Szolnokról és igen, Takács Kristóf voltak jók a meccsek során.

Redbid
Olvasó

Eddig párban jártak, jól látod, és szokott is egyből reagálni, de most lehet az az énje elment szabira 🙂

IQBasket
Olvasó

Nagyon izgatottan néztem végig a tornát. Gratulálok a csapatnak. Külön kiemelném Valerio-Bodon,Filipovity,Pallai, és Krasovec zseniális játékát, megmutatták hogy más szinten vannak.

Master1
Olvasó

Remek felsorolás, de Kovács Benedeket kihagytad, aki mind védekezésben mind támadásban stabil és kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

Vulcano
Olvasó

Gratulálok srácok!🇭🇺
Kovács Beninek pedig főleg, remélem klubszinten is többet láthatlak játszani💛🖤

SopronKCfan
Olvasó

Élmény volt mind a női, mind a férfi U20-as csapatot élőben nézni, bátran mondhatom, jó kezekben van a jövő! Szívből gratulálok mindkét válogatottnak, szakmai stábnak és mindenkinek aki lehetővé tette, hogy itt Sopronban legyen a két torna!
Szeptemberben folytatjuk!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés