Connect with us
Hirdetés

B-csoport

“Többször mondtuk egy-egy meccsre, hogy a legjobbunk volt, aztán három-négy héttel később játszottunk egy annál is jobbat”

Nyíregyházán korábban máshogy játszottak idegenben, több olyan vereség becsúszott, amivel nem számoltak, most rátaláltak arra, hogyan, milyen hozzáállással kell játszani.

  •   :

:

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége a koronavírus-járvány miatt előbb felfüggesztette a bajnokságait, majd nem sokkal később befejezettnek nyilvánította azokat. Bajnok és kieső sincs egyik pontvadászatban sem.

Amióta a B csoportban van a Hübner Nyíregyháza BS, a legjobb szezonját futotta a csapat. A “cápák” kitűnően szerepeltek, az első két héten elszenvedett két vereség után sorozatban kilencszer nyertek, később egy nyolcas győzelmi sorozatot is felépítettek, és három fordulóval az alapszakasz vége előtt az éllovas MAFC-val megegyező mérleggel a második helyen álltak, amikor lefújták a szezont.

– Gyorsabb és szervezettebb lett a támadójátékunk – beszélt a szon.hu-nak arról Siska János, a csapat vezetőedzője, hogy miben lettek jobbak a Cápák az előző idényhez képest. – Talán azért, mert még jobban csapatként játszottunk, ez abból is látszik, hogy a meccsek nagy részén eloszlottak a pontok, öt-hat ember mindig hozta a szintet, ami elvárható tőle. A védekezésünk is sokkal jobb lett, átlagban kevesebb pontot kaptunk, mint az előző idényben.

– Korábban máshogy játszottunk idegenben, több olyan vereség becsúszott, amivel nem számoltunk, most rátaláltunk arra, hogy idegenben hogyan, milyen hozzáállással kell játszani. Talán a dobásbiztonságunk egy picivel visszaesett, de ez nem látszott meg a csapat teljesítményén, mert máshol tudtuk ezt kompenzálni.

Idegenben is jól ment

Szezon közben a csapat egyre inkább összeszokott, így lett gördülékenyebb a játék is, ami nagy győzelmeket eredményezett. A cápák emlékezetes meccsei között van a Honvéd, a Salgótarján és a Budafok elleni idegenbeli győzelem, voltak negyven pont körüli sikerek is, de Siska János a Veszprém elleni két diadalt emeli ki – otthon 105–87-re, idegenben 79–68-ra nyertek a nyíregyháziak.

Profi munka volt

– Szezon közben többször mondtuk egy-egy meccsre, hogy a legjobbunk volt, aztán három-négy héttel később játszottunk egy annál is jobbat – emlékezett vissza a tréner. – Nem mindig voltunk csúcsformában persze, de azt nem is lehet fenntartani egy egész idényen keresztül. Olykor tudatosan visszavettünk, és inkább bizonyos időszakokra időzítettük a jobb formát. A következő formaidőzítés a rájátszásra lett volna, sajnálom, hogy nem tudjuk meg, ott milyen teljesítményre lettünk volna képesek.

– A Veszprém elleni két ­meccs nagyon tetszett. Az elsőn nehéz helyzetből jöttünk fel két vereség után, ott a csapat mindent kiadott magából, és fizikálisan átmentünk rajtuk, a második pedig több szempontból is csúcsmeccs volt. A Budafok elleni, idegenbeli harminckét pontos győzelemre is szívesen emlékszem, kevesen gondolták, hogy ott ilyen különbséggel nyerünk. Az egész csapat profin dolgozott a szezonban. Itt nemcsak a játékosokra vagy a szakmai stábra gondolok, hanem azokra is, akik a háttérben tevékenykednek. Le a kalappal mindenki előtt, akinek része volt abban, hogy ilyen szép eredményeket értünk el – zárta szavait a szon.hu portálnak Siska János.

fotó: szon.hu

  •   
2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MAFCdrukkerldd Recent comment authors
MAFCdrukker
Olvasó

Micsoda párharc lett volna a MAFC-Nyíregy! Hülye korona!

ldd
Olvasó

Siska János sem volt rossz játékos, de a családban van “extra”, Xszénia, az atlétika ünnepelt sztárja a ’80-as évekből …

Minden tiszteletem Sitkué, aki kiváló adottságait kihasználta a Fővárosban, és “hazament” felhozni a szépnapokatlátott Nyíregyet …

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés