Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Többet áldoznának a magyar játékosokra Pakson

Tóth János felemásnak értékelte a szezont, elmondta, sokáig vártak az ötödik légiós szerződtetésével, illetve elismerte, voltak feszültségek a játékosok között.:

:

Az Atomerőmű SE szakosztályelnökével, Tóth Jánossal készített szezonértékelőt, illetve a vezető a jövőről is szót ejtett pár mondat erejéig a klub honlapján.

– A 2018/19-es szezon, ha lehet így fogalmazni, akkor felemásra sikeredett, azt nem mondom, hogy nagy reményekkel indultunk neki, mert azt érezni lehetett, hogy vannak bizonytalanságok, de ennek ellenére megpróbáltunk építkezni. Ez teljes mértékben nem sikerült, ezt igazolják a játékos és edzőcserék is.

Úgy gondolom, hogy kijelenthetjük, nem volt tökéletes szerkezete a csapatnak, sokáig vártunk az ötödik légióssal is, ez tulajdonképpen azért volt, mert azt szerettük volna, ha látjuk, hogy körülbelül hol lesz rá szükség.

A munkánkat nehezítették a már említett edzőcserék is, Srecko Sekulovic volt az első „áldozata” ennek, főleg a kezdeti sikertelenségek és a szoros végjátékban elszenvedett vereségek voltak ennek a fő okai, a váltás sem ment simán és tulajdonképpen ez sem hozott nagyobb előrelépést, végül a csapathoz visszatért Branislav Dzunic a szezon második felére, ezzel együtt teljesen más mentalitást is behozott az ASE Csarnokba.

Mondhatom azt, hogy amit ki lehetett hozni ebből a csapatból, azt Báne kihozta, lendületet kapott a team, persze ehhez azt is hozzá kell tenni, hogy korábban voltak feszültségek a játékosok között, hiszen úgy gondolom, hogy köztudott, volt egy játékosunk, aki nem volt csapatember és akivel szerződést is bontottunk, ezt követően azonban a csapatszellem a lehető legjobbá vált.

Korábban tizenhat szezont töltöttem a klubnál, jó pár csapatépítést és játékosváltást megéltem, de ki merem jelenteni, hogy ennek a csapatnak a hangulatát, munkáját és összetartását a legjobbak közé tudom sorolni. A szezon közben voltak szerencsés és szerencsétlen helyzetek is, utóbbihoz sorolhatjuk, hogy sok meccset veszítettünk el a végjátékban, az előbbihez pedig, a rájátszásba való kerülést és az ott elért eredményt.

Végül a csapat a hatodik helyen végzett, úgy gondolom, hogy a körülményeket figyelembe véve ezt nem rossz eredmény, még úgy is, hogy közel voltunk ahhoz, hogy a legjobb négy csapat közé kerüljünk, hiszen a Szolnok ellen mindhárom mérkőzésen meg volt az esélyünk a győzelemre.

A jövőre nézve természetesen vannak terveink, de szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen úgy gondolom, hogy most a klubnál van egy olyan stáb, akivel lehet építkezni. Medve Máté 9 év után távozik a csapattól, élő szerződéssel rendelkezik Eilingsfeld János és Kovács Ákos is, mellettük Horváth Kristófra is számíthatunk a következő szezonban és Ruják Andrissal is tárgyalunk. A szövetség folyamatosan dolgozik azon, hogy pár szabályt módosítson a hazai kosárlabdázásban, gondolok itt főként a magyar játékosok helyzetére, ami egy olyan zsongást és kapkodást indított el, amire egyértelműen reagálnunk kell, itt most arra gondolok, hogy a hazai játékosok virtuális értéke nagy mértékben megnőtt. Jó csapatot szeretnénk építeni jövőre, úgy gondolom, hogy az ár-érték arányokat tekintve paradigmát kell váltanunk, hiszen a magyar játékosokra többet kell majd áldozunk, ha versenyben akarunk maradni.

fotó: ase.hu

HIRDETÉS
1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Artur Doki Recent comment authors
Artur Doki
Olvasó

Hát igen,Szecska mester tévedés volt,Bécóék jól indultak,de aztán lefulladt a motor. Aztán Báne már abból tudott csak főzni,amit örökölt. Trajkovski egy penis vulgaris volt,sajnos kb egy hét után lehetett látni,hogy ennek nem lesz jó vége,aztán ott voltak a sikertelen igazolások( a sittes meg a szívbeteg),így végül csak ilyen leértékelt áru maradt,mint Norfleet(akivel még olyan nagy gond talán nem lett volna,de aztán sérvműtét),meg ez a flegma benga szarházi,aki nagyjából boykottálta a 3 playoff meccset(nem csodálkoznék,ha hamarosan a kínai bajnokságban bukkanna fel)… A szoros végjátékban elbukott meccsek és a leadott tetemes előnyök bajnoksága volt ez számunkra… 6.helyünk reális,főleg ha azt is megnézzük,hogy… Olvass tovább »

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés