Connect with us
Hirdetés

Bajnokok Ligája

Több mutatóban is a BL legjobbjai között a Szombathely magyarjai

Nem rövid a lista.:

:

A Bajnokok Ligája csoportkörében több mutatóban is remekeltek a Volvo Alpok Autó Szombathely játékosai. Hat mérkőzés után megnéztük, hogy a főbb területeken hogyan teljesítettek a sárga-feketék a teljes mezőnyhöz viszonyítva.

Bár a pontszerzést tekintve nincs a legjobb tízben szombathelyi kosaras, sokáig nem kellett keresgetni, ugyanis Keller Ákos a harmadik legjobb lepattanózó a maga mérkőzésenkénti 8.3-as átlagával.

Váradi Benedek is remekül irányította a társakat, meccsenkénti 7 gólpassza átlagban a második legjobb volt a teljes mezőnyt tekintve. Fontos hozzátenni, hogy az első ötben neki a legjobb a gólpassz/eladott labda mutatója (gyakorlatilag ez a statisztika azt mutatja meg, hogy hány asszisztot oszt ki egy kosaras eladott labda nélkül, Váradinál ez a szám 3.5).

A szerzett labdákban Benke Szilárd remekelt, aki szintén a teljes mezőnyt tekintve lett a harmadik legjobb labdaszerző a csoportköröket nézve. A válogatott hátvéd találkozónként 2.4-szer lopta el a játékszert.

Az egy meccsen felállított rekordokat tekintve is jól áll a magyar bajnok, a lepattanóknál Keller Ákos viszi a prímet az AEK ellen megszerzett 15 lecsorgójával. Ezzel egyébként pár napig vezette is az erre vonatkozó rangsort a mezőnyben is, amíg a Treviso kosarasa, Aaron Jones meg nem döntötte – szintén az AEK ellen.

A gólpasszoknál viszont magyar tartja a rekordot, mégpedig Váradi Benedek, aki  – meglepetés: az AEK ellen – 12-szer szolgálta ki a társait. Lábjegyzetként; emellé 20 pontot is szerzett.

A szerzett labdákat nézve Benke Szilárd VEF Riga elleni 4 labdalopása 7. helyre volt jó. Érdekesség, hogy a Riga játékosa, Artis Ate is holtversenyben a hetedik négy szerzett labdával, de ő éppen a Szombathely ellen érte el ezt, még az odavágón.

Bár átlagot tekintve nem fértek be az első tízbe, egy meccs erejéig azért Keller Ákos és Golomán György is előlépett légelhárítóvá, előbbi a Treviso ellen, míg utóbbi a Rigával szemben osztott ki három-három blokkot, ami a 9. legjobb ebben a mutatóban.

Fotó: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

HIRDETÉS

9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
MendezRózsabimbóSzhelYRedbidXero Recent comment authors
Rózsabimbó
Olvasó

Még több mutatót!!!

Mendez
Olvasó

Szívesen beszámolna a BB1 a csapatod nemzetközi mutatóiról is, de…

Xero
Olvasó

Gratulálok Srácok!! Csak így tovább! 🙂

97MTE00
Olvasó

mégpedig Várai Benedek, és Golomány György

no comment…

sargafekete
Olvasó

Nagyon kicsinyes dolog állandóan az elírásokat kiemelni (ami csak formai és nem tartalmi hiba), és nem a téma lényegével foglalkozni, ami pedig kiemelt teljesítményeket mutat egy magyar csapat (ráadásul magyar játékosok) által a nemzetközi kupában elért eredményeket illetően. Ha valaki egy portállal kapcsolatban mindig csak arra vár, hogy a hibákat észrevételezze az azt jelenti, hogy az oldalt nem igazán kedveli. Ilyenkor csak az a kérdés, hogy akkor minek jár ide?

Redbid
Olvasó

Nézd, szerintem meg ez egy alapvető elvárás, legalábbis ha valaki ezt a nyilvánosság részére teszi!!
Nem mellesleg egy egyszerű dolog,(!!) valakit megtisztelni azzal, hogy a nevét rendesen írjuk már le!!
Sajnos ez itt rendszeresen előforduló, és mondanám azt, de lagalább akkor a “saját” játékosaikét sikerülne, viszont pont ez a bizonyíték a felületességre, hogy sajna még ez sem jön össze!

97MTE00
Olvasó

köszi

97MTE00
Olvasó

sárgákefete

SzhelY
Olvasó

állitólag sport újságiró tehát kutya kötelesége rendesen leírni a nevüket vagy tévedek ráadásul egy klubhű sportoldal !

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés