Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Több mint 40 pont előnnyel szerezte meg a 9. helyet a Team Debrecen az ifjúsági Bajnokok Ligájában

Az U18-as magyar válogatott 3 győzelemmel zárta a tornát.

AEK Athens – Team Debrecen 41-88 (16-30, 6-10, 15-17, 4-27)

Youth Basketball Champions League, 6. játéknap.
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok
Játékvezetők: Petar Pesic (Szerbia), Yann Vezo Davidson (Madagaszkár), Elvis Binders-Coders (Lettország)

AEK Athens: Stephen Stash Ferguson Jr 2, Ioannis Nikolaou 4, Alexandros Grylonakis 4, Michail-Charalampos Spanos 8/3, Moisis Mitrelos -. Csere: Antonios Stefanakis -, Antonios Tsianakas -, Ioannis Marios Apostolidis 2, Nikolaos Farazis -, Michail Karagiannis 5/3, Viktoras Chalidis 16, Anastasis Panagos Margeolas -.

Team Debrecen: Kékesi Kolos-, Lukácsi Gábor 5/3, Rosta Péter 14/6, Keller Bendegúz 16/3, Angyal Medárd 4. Csere: Márkus Balázs 3, Flasár Zalán 13 (+12 lepattanó), Tallós Levente 13/9, Varga Ferenc -, Mezőfi Márk 13/9, Szita Márton 5/3, Palotai Máté -.

Elérkeztünk az utolsó játéknaphoz. A német Porsche BBA Ludwigsburg megverése után vasárnap a 9. helyért játszottunk a hazai rendezésű ifjúsági bajnokok ligájában. Ellenfelünk a szintén két győzelemmel rendelkező AEK Athens volt.

 

Mi hoztuk el a feldobást, Angyal egyből be is talált első akciónkból. A görögök egymás után kétszer is triplával próbálkoztak, a második sikeres is lett. Lukácsi nem sokkal később saját hármasával válaszolt, majd Angyal volt sikeres ismét a gyűrű alól. Egy elrontott lepattanó után ismét az AEK szerzett pontot, Grylonakis volt eredményes. Két jó akció következett. Először Rosta tört be a festékre, majd a következő helyzetünkben Keller dobott ugyanonnan pontot és a faltot is kiharcolta. Az Athén próbált visszakapaszkodni, Ferguson Jr. dobott egy kettest, később Chalidis is betalált. Nikolau egy ponton belülre hozta ellenfelünket, Tallós 2 pontosával és Mezőfi hármasával 6-tal jártunk előttük (11-17). Tallós 3 perccel a vége előtt 4 pontos játékot hajtott végre, ezzel a meccsen először 10 pontra növelte előnyünket. A másik oldalon ismét Chalidis szerzett pontokat, majd büntetőt is dobhatott. Tallós megállíthatatlan volt, újabb sikeres kísérlete után 2/2 a vonalon kívülről (14-27). Chalidis reményei szerint megszerezte volna a negyed utolsó pontjait 2 büntetőből, de Szita meghúzta a ravaszt. Egy triplát dobott a duda megszólalása előtt, 14 pontos előnnyel vártuk a második játékrészt.

 

Tallós tudta az első akció után megszerezni a labdát, Rosta fejezte be a helyzetet két dobással a büntető vonalról. Chalidis tovább ostromolja a palánkunk, még két pontot szerzett az AEK-nek. Rosta megint duplázott, Chalidis pedig ezt is visszaadta. Ellenfelünk időt kért, de ez nem hoz javulást játékukban, viszont a magyar védelem egyetlen mumusa (Chalidis) ismét betalált (22-34).  A magyarok majdnem 5 perc után újra eredményesek tudtak lenni, Flasár szerezte meg első pontjait. Több percnyi pontcsend után Flasár Zalán tudta mindkét büntetőjét értékesíteni. Chalidist végre sikerült egy kicsit visszatartani, Angyal blokkolta le keményen. Tallós teljesen zavartalanul mehetett a palánk felé, megpróbálta bezsákolni, de közel sem volt a befejezéshez, sima pontokat dobtunk el. A félidő előtt Kellert faltolták egy 3-as próbálkozás közben, büntetőiből viszont csak kettőt dobott be. 18 pont volt a két csapat között a nagyszünetben. (22-40)

 

Több mint egy negyed után Chalidis mellett más is eredményes tudott lenni görög oldalról, Saponos talált be. Csapatunk első pontját Rosta szerezte meg egy gyönyörű ziccerrel, erre ismét Sapanos felel. Kívülről is megindult a pontszerzés, Mezőfi talált be távolról, majd ezt egy perccel később még egyszer eredményes volt egy 3 pontossal. Ismét sima helyzet maradt ki, Mezőfi hagyta ki a gyors indulásos ziccerét. Chalidis a 3. negyedben sem hagyja abba a védelem megkeserítését, Angyal blokkolta le először, de vissza szerezte a labdát és betalált. Grylonakis követte őt, Pethő Ákos ez után időt kért. Jól jöttünk vissza, Tallós 13. pontja kintről jött.  Karagiannis nem hagyta annyiba, ő is bevert egy trojkát nekünk. Nem álltak le a csapatok, Rosta is a triplát választotta, azzal pedig betalált. Több sikertelen kísérlet után megint Rosta Péter volt eredményes, és az előző pontjához hasonlóan ismét hármast dobott.  Az utolsó 10 perc előtt még a görögök dobtak 2 büntetőt, ebből csak egy volt sikeres. (37-57)

 

A negyedet Keller kezdte el Ferguson elrontott passza után. Flasár leblokkolta ellenfelünk tripláját a kontrából pedig Mezőfi próbált zsákolni, de szabálytalankodtak ellene, egy büntetőt dobott be. Ismét blokk, ismét kontra, de ezúttal Lukácsi be tudja zsákolni. 2 gyors ziccer, először Keller, őt pedig Flasár követte, ő pedig az utána kapott büntetőjét is bedobta. A meccs végére jöttek a sikeres dunkok, Flasár 10. pontja is ebből lett. Mezőfi kihagyott büntetője után Flasár leszedte a lepattanót és a vonalról szerzett 2 pontot. Keller is betalált 37 ponttal vezettünk 5 perccel a vége előtt és egy időkérés után megint ő volt eredményes. 40-el jártunk előttük. Márkus egy labdaszerzést követően sima ziccert fejezett be. Keller Bendegúz pontja után Flasár még két büntetőt dobhatott egy félresikerült görög védekezés után, mindkettőt pontokra váltotta. Nikolaou tudott sok idő után ismét pontot szerezni az Athénnak, a meccs utolsó sikeres kosarát pedig Apostolidis szerezte, ezzel pedig 41-88-as arányban a 9. helyen végzett a Team Debrecen. (41-88)

Szöveg: Harcsa Zsombor

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés