Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Több mint 300 ifjú kosaras vette birtokba a pécsi Kossuth teret

“Mi pécsi kosárlabda utánpótlást nevelünk, a pécsi fiatalokat fogjuk előnyben részesíteni.”:

:

Idén is megrendezték a PVSK Kosárünnepet, ezzel lezárták a 2021/22-es szezont – számolt be róla a pvsk.hu.

A PVSK Kosárlabda Akadémia hagyományosan egy utcai kosárlabda-fesztivállal zárta a szezont, ahol az óvodásoktól az U18-as csapatig minden korosztályos egyesület képviseltette magát – idén több mint 300-an vettek részt a rendezvényen – a PVSK sportolói teljes egészében birtokba vették a pécsi Kossuth teret.

A napot Gyebrovszki Ádám indította, aki alaposan bemelegítette azt a mintegy 300 kosárpalántát, akik ezt követően egész nap pattogtatták a labdát Pécs belvárosában.

A legkisebbek a PVSK-Párduc-Panda Kupa zárófordulójában egymás ellen léptek pályára: az egyes iskolák előkészítő csoportjaiban játszó gyermekek mérték össze erejüket. A nagyobbaknál a korosztályok fiú és lánycsapatai vívtak egymás ellen színvonalas és látványos mérkőzéseket.

A kosárlabda egy olyan csapatjáték, ami egy csomó készséget, képességet fejleszt, amelyekre a gyerekeknek szükségük lesz felnőtt életük során.

Janovics László, a Baranya Megyei Kosárlabda Szövegség elnöke elmondta, a Kosárünnep egyik fő célja, hogy népszerűsítsük ezt a sportágat.

– Verseny van a sportágban a gyerekekért, hasonló rendezvényeket rendeznek a labdarúgásban, kézilabdában és más sportágakban is, én azt gondolom, hogy a legfontosabb, hogy sportoljanak, mozogjanak a gyerekek, ezáltal egy sokkal egészségesebb életet éljenek.

Elismeréseket vehettek át az utánpótlásból “kiöregedő” fiatalok is. A PVSK Férfi Kosárlabda Utánpótlás szakágvezetője elmondta a játékosok közül nagy eséllyel lesznek olyanok, akik a felnőtt NB I/B-s keretben is lehetőséget fognak kapni.

Juhász Olivér: – Mi pécsi kosárlabda utánpótlást nevelünk, a pécsi fiatalokat fogjuk előnyben részesíteni. Ha egy adott posztra lesz megfelelő játékosunk az utánpótlásból, akkor nem is keresgélünk tovább. Többen vannak, akik az NB I/A csoportra is alkalmasak, reméljük két év múlva bizonyíthatnak!

Aki kedvet kapott ahhoz, hogy a PVSK “kosaras családjába” tartozzon, kezdésként megteheti a most induló nyári táborokban, jelentkezni itt lehet.

Fotó és forrás: pvsk.hu

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
PontyLaposvár Recent comment authors
Laposvár
Olvasó

Elindult az elkeseredett kaparás az életben maradásért.

Ponty
Olvasó

Ha valamiről nincs információd, tudásod, kár odaböfögni. A PVSK évek óta, talán évtizedes hagyománnyal tartja meg ezt az évzáró rendezvényét. Szó sincs kaparásról, ez hagyomány, jó gyakorlat! Ja, hogy itt pécsi gyerekek és szüleik vannak a pécsi belvárosban. Ez tényleg nagyon gáz, ugye?

Laposvár
Olvasó

Kellő infóm van, köszönöm…. Tisztában vagyok vele, hogy régi hagyomány, jómagam is voltam jelen rajta (nem gyerekként). Meg is jegyeztem, hogy ez a kis tér ehhez nagyon lejt. A “kaparás” nem a rendezvénynek szólt, hanem annak, hogy ennyire rágják bele az emberek szájába, hogy “pécsi utánpótlás”, “pécsi gyerekek”, pécsi, pécsi. Ez a pécsiség tudat mantrázás pedig érezhetően annak szól, hogy a Rátgébernél (Nemzeti akadémia mivoltjából fakadóan) az ország minden tájáról és azon túlról is érkeznek gyerekek. Valamivel fel kell venni a harcot a RA elszívó erejével szemben, és hát mostanában a pécsiségen kívül más lap nem nagyon maradt a pakliban.… Olvass tovább »

Ponty
Olvasó

Ezek szerint a RA öntömjénező cikkei nem zavarnak. Nemzeti akadémiába hogy fér bele a határon túli? Szerintem a PVSK nem akar harcolni, csak védi az értékeit, hagyományát. Hiszen láttuk, mi történt R keze nyomán a sikeres női élvonalbeli kosárlabdával is Pécsett.

Laposvár
Olvasó

De igen, az is zavar!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés