Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Több jelölt is van a DEAC-Tungsram kispadjára

Becsky István: Meg kell találnunk azt, aki lángra lobbantja a tüzet a fiúkban.:

:

A szombati, Naturtex-SZTE Szedeák elleni vereséget követően lemondott pozíciójáról a DEAC-Tungsram vezetőedzője, Milenko Topics. A klub jövője kapcsán a DEAC-Tungsram szakosztályvezetője, Becsky István nyilatkozott a csapat honlapjának.

Mi volt az elsődleges szempont Milenko Topics nyári kinevezésekor?

– A tavalyi szereplésünk után idén az újabb szintlépés lebegett szemeink előtt a keret kialakításakor. Ebben a szellemben válogattuk ki játékosainkat, és így esett a választásunk Milenko Topicsra is, aki játékosként gyakorlatilag mindent megnyert, amit csak lehetett. Bíztunk benne, hogy tapasztalataiból sokat profitálhatunk, és céltudatos, győztes mentalitását át fogja tudni ragasztani a sportolóinkra is.

Az első öt mérkőzés után úgy tűnt, hogy telitalálat az idei csapat Topics mesterrel együtt, és minden a legnagyobb rendben van. Mi változott meg azóta?

– Valóban jól kezdtünk, öt találkozó után négy győzelmet és egy vereséget számláltunk, ráadásul egy kis szerencsével Szolnokon is nyerhettünk volna. A bajok a Körmend elleni, tizenkilenc pontos előnyből elbukott itthoni összecsapással kezdődtek, ott valami megtört a csapat és a vezetőedző között. Megjelentek a sérülések is, kulcsemberek dőltek ki a sorból hétről-hétre, a hullámvölgy pedig egyre mélyült. Az igazság az, hogy Milenko már Oroszlányban felajánlotta lemondását, de arra kértem, hogy folytassa a munkát, hiszen úgy éreztem, hogy még van visszaút. A Szeged ellen azonban világossá vált, hogy változásra van szükség, így végül szomorúan, de elfogadtuk döntését. Nagyon csalódottak vagyunk, egy igazi legendát veszítettünk el. Szeretném kihangsúlyozni a saját felelősségemet is a kialakult helyzetben, természetesen nem kizárólag Milenko tehet róla, hogy most itt tartunk. Egyúttal sok sikert kívánok neki további karrierjéhez, remélem, mihamarabb megtalálja számításait.

Miben mutatkozott meg leginkább a játékosok és a vezetőedző közötti „törés”?

– A konkrét okokat nem sikerült feltárnunk. Az látszott, hogy a kölcsönös tisztelet megvan a felek között, és véleményem szerint idővel a taktikánk is kikristályosodott, de a megfelelő kémia nem jött létre. Talán, ha végig teljes kerettel tudtunk volna játszani, másképp is történhettek volna a dolgok, de mint tudjuk, a sportban nincs helye a feltételes módnak. Csalódottak vagyunk, de tovább kell lépnünk.

Vannak-e már jelöltek a vezetőedzői posztra?

– Több esélyes is akad, azonban nem szeretnénk elkapkodni a döntést. Meghallgatjuk a jelölteket, és igyekezni fogunk a legmegfelelőbb szakembert kiválasztani. Kulcsfontosságú, hogy az új tréner ismerje a magyar bajnokságot, képben legyen a hazai erőviszonyokkal és határozott elképzelései legyenek. Néhány játékosunk hosszabb ideje formán kívül teljesít, meg kell találnunk azt, aki képes mindenkit megfelelőképp motiválni. Nem felejtettünk el kosárlabdázni, de a szenvedélyt és a tüzet valakinek lángra kell lobbantania a fiúkban.

Várható-e változás a játékoskeretben?

– Pillanatnyilag az új edző kiválasztása az elsődleges feladatunk. A bajnokság elején megmutattuk, hogy tudunk nagyon jól is játszani, és továbbra is tartom, hogy a mezőny egyik legerősebb kerete a miénk. Ettől függetlenül amint megtaláltuk Topics mester utódját, le fogunk ülni, és megvizsgáljuk a formajavulás lehetőségeit.

A jelenlegi szituáció fényében módosultak-e a célkitűzések?

– Az elmúlt hetekben nyújtott produkciónk eredményeképp sok nézőt vesztettünk, szeretnénk őket visszacsábítani a lelátókra. Célunk, hogy a DEAC-Tungsram továbbra is üde színfoltja legyen Debrecen sportéletének, kosarasainkra pedig a fiatalabb generáció példaként tekinthessen. Emellett persze legfőbb ideje elkezdeni gyűjteni a pontokat is: a bajnokságban és a Magyar Kupában is az érmes helyezések egyikére pályázunk.

Fotó és forrás: kosarlabda.deac.hu

13 hozzászólás

13
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
Kendeffy BotondO1GBlizzardArtur Dokiszurkolo01 Recent comment authors
Blizzard
Olvasó

U23-as kellene igazolni, de az lehetetlen.

O1G
Olvasó

Van ott U23-as játékos, nem az a probléma. Vincent az egyik legjobb az U23-asok között, igaz sérült, de ha a hírek igazak akkor nem sokáig. Sérüléséért azért is kár, mert utolsó meccseken már kezdett eléggé belejönni. Tavalyi U20-as döntőn Kovács is bizonyított már, hogy fiatalkora ellenére is jobb játékos, mint a legtöbb csapatnál pályára lépő U23-as, számomra érthetetlen, hogy nem kap perceket. Persze edzésen nem vagyok ott, majd az új edzőnél kiderül változik e a helyzet. Neuwirth Bence pedig Vincent sérülése óta játszott 2 meccsen, ahol az látszódott, hogy előrefele rendben van és tök jó, hogy bátran vállal is, hátul… Olvass tovább »

Artur Doki
Olvasó

Várható még 3-4,akár 5 edzőváltás is a következő fordulóig,sok csapat küzd gondokkal…

szurkolo01
Olvasó

Varnado-t?

piros710321
Olvasó

Zollner lesz a befutó G.SZ.? Hozza a légiost is!

Kendeffy Botond
Olvasó

Persze Varnado jó lenne. De 198cm magas és 4-es poszton játszik, oda meg most hoztunk játékost. Sok értelme nem lenne. De ki tudja, de nem hiszem.

crazybasket
Olvasó

M.Z.?

Olajheart2
Olvasó

Kíváncsi vagyok ki lesz a befutó

sargafekete
Olvasó

Szerintem Zollner nem esélytelen. Már nyáron is rebesgették.

Answer
Olvasó

Fekete Ádám?

Vadkakas
Olvasó

Dr. Nagy Ágoston ?????

krsz
Olvasó

😀 De csak ha viszi magával a szuperthetséges fiait is, akiknek minden meccsen legalább 39,5 percet ad.

SárgaPárna
Olvasó

Berényi Sanyika, csücccs!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés