Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Tizenötöt vert az Alba a TF-re

Hozta a papírformát Jesús Ramírez együttese.

Alba Fehérvár - Serco - TF-BP 91-76 (24-22, 25-18, 20-16, 22-20)

Bajnokság, középszakasz, 1. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
V.: Benczur T., Balog Gy. A., Vida J. (Bognár T.)

Alba: Cabezas 2, Zeno 3/3, Keller I. 11/6, Lóránt 8, Heath 15/9. Csere: Filipovity 11/3, Peringer 9, Takács M. 15/3, Varga M. 2, Freeman 13/6, Peterson 2, Lukács -.

TF-BP: Krnjajski -, Beák 2, Clark 27/15, McLane 16/9, Bergstedt 11. Csere: Buzás 8/6, Szobi -, Filipovics 8, Meleg -, Rikalo 4.

Valószínűleg kevesen számítottak arra, hogy az Alba Fehérvár az alapszakasz után az alsóházban folytatja bajnokságot. Márpedig így lett, az első ellenfél a kiesés ellen menekülő Serco – TF-BP csapata volt. A két együttes még az 5. fordulóban találkozott, amikor 113-51-re nyertek a fehérváriak.

Az első percekben még McLane tripláival tartotta a lépést a TF az Albával, sőt a vezetést is átvette Bergstedt révén. Fordított az Alba, de komolyabb előnyt nem sikerült kiharcolnia, végig ott lihegett a vendég csapat a hazaiak nyakán. Peringer kosara jelentette a kétpontos előnyt az első negyed végén (24-22).

Freeman kapcsolt magasabb sebességi fokozatba, akinek a pontjainak köszönhetően 34-26-ra meglépett az Alba. Már tizenhárom pont is volt a különbség a felek között, végül a nagyszünetig sikerült visszajönnie kilenc pontra a fővárosiaknak (49-40).

Clark ugyan néha betalált, de Jesús Ramírez arra is tudott figyelni, hogy a fiataljait is játéklehetőséghez juttassa. Peringer és Takács is élt a spanyol tréner bizalmával, a távolság pedig nem csökkent, hanem nőtt a két csapat között (69-56).

Ahogy várható volt, az utolsó etapot sem könnyelműsködhette el a Fehérvár, mert ha nem figyeltek, rögtön visszajött a TF tíz pontra. Nagyobb izgalomra azonban már nem volt ok, a papírformának megfelelően biztos győzelmet arattak a hazaiak (91-76).

Fotó: hunbasket.hu

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
krapulaksz simonkirinKalok KevinKreMaestro.44 Recent comment authors
krapulaksz simon
Olvasó

Megvan az Alba szintje. Egyből jönnek is a sikerek. Grat!

kirin
Olvasó

Peringer Bazsi 9 pont… Szép volt, így tovább! 🙂

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Pezsgő kaviár jövöre is NB1!

KreMaestro.44
Olvasó

Hatalmas siker… Fiataljaink küzdős, hajtós játékáért jár a gratuláció és a pacsi! Freeman-Heath duó most már nyugodtan elmehet Zenoval együtt. Takácsék ma megmutatták, tudnak úgy játszani, mint ezek a légiósok. Vagy akár jobban is, fejben erősebben.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés