Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Tizenöt éve nem volt arra példa, ami a magyar bajnokságban történhet

Söprés?:

:

Két mérkőzésen vagyunk túl a rájátszás negyeddöntőiből. Mondhatnánk, a párharcok csupán a papírformának megfelelően alakulnak az eddigi eredményeket látva, de valószínűleg arra kevesen számítottak, hogy minden pályaelőnnyel rendelkező csapat 2-0-val fog állni a második találkozó után is.

A szurkolók minden bizonnyal az egyik legnagyobb csatát a középszakaszt harmadik helyen záró Szolnok és hatodik Atomerőmű között várták. Ehhez képest Dragan Alekszics csapata idegenben is nyerni tudott, így közel került a söpréshez. Nincs ez másképp a negyedik és az ötödik helyezett párharcában sem, a Pécs a középszakasz után újra nyert Jászberényben, így számára is már csak egy mérkőzésnyi távolságra van az elődöntő. Talán a Körmend és a Falco két győzelme tekinthető a leginkább papírforma eredménynek a Sopron, illetve a Kecskemét ellen.

A 2000-es évektől tekintve csak egyszer fordult elő hasonló a honi bajnokságban. Tizenöt éve, a 2003/04-es szezonban minden csapat söpréssel nyerte a párharcát.

Csak az emlékek felidézése érdekében: A Vadkakasok a Kecskeméten át jutottak az elődöntőbe, az Albacomp a Nyíregyházát búcsúztatta, a Körmendet az Atomerőmű ütötte ki, míg a Falcót a Kaposvár. Végül a kaposváriak értek a csúcsra, 3-1-re győztek a döntőben az ASE ellen.

A legközelebb ehhez a 2013/14-es szezonban álltak a felek, amikor a Szolnok a Körmendet, a Kaposvár a Kecskemétet, az ASE a PVSK-t búcsúztatta 3-0-val, egyedül a Sopron – Alba párharc ért véget 3-1-es végeredménnyel.

Természetesen, ha a jelenlegi párharcokat nézzük, az még egyáltalán nem biztos, hogy a 2003/04-es szezon megismétlődik, ám a mostani helyzetben nagy esély mutatkozik rá…

Fotó: hunbasket.hu

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
KétszópbaskRougeLeklibajszaRRichieG Recent comment authors
pbask
Vendég
pbask

Itt a válasz sok vakegérnek bb1en indexen falco fórumon miért gyengébb bajnokság az idei
pusszantás

RRichieG
Olvasó

És arra mikor volt utoljára példa 2019 február 16.előtt,hogy szines bőrű játékos (merthogy ők a legjobbak ebben a sportágban) NÉLKÜL nyert valamelyik csapat Magyar Kupa döntőt?? Ne mostanában keressétek…

Leklibajsza
Olvasó

Hoppááá!!! Az igen!!! Innentől ez már csak jutalomjáték.

Rouge
Vendég
Rouge

Azt hittem, azt kérdezed, hogy mikor volt utoljára példa 2019 február 16.előtt, hogy a falco elbukott egy kupadöntőt….:););)

Kétszó
Olvasó

Már megint nohára költötted az ezrest, amit otthagytam anyudnak az éjjeli szekrényen. Sokszor mondtam már, hogy a szopnoki bucka noha megárt a buksidnak, de látom nem fogod fel.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés