Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Tizennégy éve ment el Alexe

A kiváló román kosaras játszott Szolnokon, Sopronban és Szombathelyen is.:

:

Tizennégy évvel ezelőtt, 2005. január 21-én szomorú esemény árnyékolta be a román és a magyar kosárlabdát.

Alig néhány órával pályafutásának egyik legnagyobb sikere – az Asesoft Ploiesti bejutott a FIBA Európa Kupa déli főcsoportjának négyes döntőjébe – után közúti balesetben, 35 évesen életét vesztette a román válogatott 192 centis csapatkapitánya, a többek között Szolnokon (1993-1999), Sopronban (1999-2000) és Szombathelyen (2002-2003) is megfordult Antonio Alexe.

A sportoló kora reggel Sinaia belterületén csúszott meg autójával, és frontálisan ütközött egy kamionnal. Vélhetően azonnal meghalt, miután gépkocsija 60 százalékban megsemmisült.

Előző este Alexe 15 ponttal járult hozzá csapata 82-52-es győzelméhez a Szpartak Szófia ellen. Bár a román csapat hajnalba nyúlóan ünnepelte a Final Fourba kerülést, a szemtanúk állítása szerint Alexe nem fogyasztott alkoholt, ám így is elég fáradtan vághatott neki a Nagyváradra vezető, közel 600 kilométeres útnak.

Temetésén több mint ezerötszázan vettek részt.

Alexét egy ízben megválasztották a magyar bajnokság legjobb külföldi játékosának is.

Nagyváradon ma a nevét viseli egy 2500 néző befogadására alkalmas sportcsarnok, illetve nyaranta Romániában felkészülési tornával is emlékeznek a kiváló sportolóra.

fotó: alchetron.com

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
CsapajevBossesyKareem Abdul-Jabbarderrylnyolcmegnyolc Recent comment authors
Csapajev
Vendég
Csapajev

Nagyon jó kosaras volt. Értette a játékot, jól osztogatott és jó keze is volt.

Bossesy
Olvasó

Micsoda kosaras volt! Emlékszem volt olyan play-off, hogy a Pakssal játszottunk és minden egyes meccsen 30 fölött dobott, úgy, hogy közben irányított, osztotta a labdát és róla nemigen szóra meg magát senki. Sohasem felejtem, amikor akár bement centerbe a gyűrű alá és Gulyásék között addig pörgött-forgott, sarkazott, hogy csak betette a gyűrűbe a labdát. Volt, hogy bemelegítéskor számoltuk és megszakítás nélkül 14 hárompontost süllyesztett egy csont nélkül, csak úgy lazán. Az Ivkovics-Alexe kettős brutális volt (Goran Miljkovica kispadon)! Egyik sem lehet könnyű ember, nem szívesen lettem volna az ellenfelük, de szurkolói szemmel nagyon ott voltak a szeren. Miután Stojan elment… Olvass tovább »

moldi56
Olvasó

Szerintem volt ott más is,nemcsak Rezák taktikája.Kiverte volna az 8.az 1.helyezettet,ilyen nem volt a történelemben.Az akkori Danone Honvéd a TOP-on volt,nekik kellett bajnoknak lenni.

derryl
Olvasó

Toni az egyik valaha volt, legjobb légiósunk volt. Csupaszív, megalkuvást nem ismerő játékos, ahogy elengedte a dobást, azt a nagykönyvben oktatják. Mikor meghalt, azt beszéltük, szinte ugyanúgy, mint Drazsen Petrovics. Nyugodjanak békében!

nyolcmegnyolc
Olvasó

Amikor először láttam, nem tudtam se a nevét, se azt, hogy honnan jött, de nagyon jól játsztott.
A szurkolók folyamatosan azt kiabálták, hogy Alexe, Alexe, Antonio Alexe. Én meg mivel semmit nem tudtam róla nem értettem, hogy miért A legszebb, A lexebb, Antónió A lexebb. Később rájöttem. Nálam a legeslegeslegjobbak között van. (Tyubin, Alexe, Obi, Jurki, Milo)

moldi56
Olvasó

Sok jó meccse volt az Olajban is,emlékszem egyszer a Paksot Pakson egymaga verte meg 40 valahány dobott ponttal.Forrófejű volt és öntörvényű.Egyszer egy Sopron-Olaj meccsen leköpte Walke Karcsit,mire az edzője Miljkovics azonnal lekapta és már nem is játszott tovább.Ha hagyták játszani,tarthatatlan volt.

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Durva volt az a Walke, Kaposváron megkapta a KurWalke becenevet :))

sobis
Olvasó

Amikor Sopronban felfutott a nézőtérre, ki emlékszik?

seanmaguire
Olvasó

R.I.P.

SárgaPárna
Olvasó

Hu micsoda jó játékos volt, szerettem.

J.R.Benitez
Olvasó

Soha nem volt a kedvencem mert alibi volt az alapszakaszban. Igaz play offban ment mint állat. Melyik csapat szurkolói énekelték nekünk: Jött a kamion….? Falco!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés