Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Tizenhat pontos hátrányból fordított a fővárosban az Olaj

Nagyot küzdött, de a végére elfogyott a Honvéd.

Budapesti Honvéd SE - Szolnoki Olajbányász 65-72 (21-13, 21-13, 15-22, 8-24)

Bajnokság, 13. forduló
Ludovika Aréna, Budapest
dr. Mészáros Balázs, Söjtöry Tamás, Földesi Ádám (Dernei Gábor)

Honvéd: Simon 10/6, Tanoh Dez 13/3, Mijovics 6, Demeter 7/3, Peringer 6. Cs: Hajdu 4, Sherman 17/9, Völgyi 2, Kopácsi -, Tarján -.

Szolnok: Durham 11, Pallai 8/6, Barnes 11/3, Szubotics 19/6, Williamson 14. Cs: Pongó 6/3, Révész 1, Griffin 2, Gilszki -.

Huszonegy szezon szünet után találkozott ismét az élvonalban a két legsikeresebb, ma is működő magyar férfi kosárlabdaklub, így nem csoda, hogy nagy várakozás előzte meg a bajnokit. Közel telt ház előtt kezdődött a mérkőzés, több, mint 400 szurkolója kísérte el az Olajbányászt. Tanoh betörésével indult a találkozó, Williamson centergóljával egyenlítettek a szolnokiak. Simon dobott ziccert, majd Tanoh szerzett könnyű kosarat, Durham első pontjaival zárkózott az Olaj (6-4). Mijovics révén újabb gyors akciót fejezett be sikeresen a Honvéd, a túloldalon Williamson tett vissza egy támadólepattanót, de rögtön jött a válasz a hazaiak fiataljától, 10-6-nál időt kért Potocsnik. Williamson látványos blokkja után egy Szubotics-büntetővel zárkóztak a vendégek, ám Demeter és Tanoh is beköszönt, míg a túloldalon kimaradtak a dobások (14-7). Egy támadás alatt négy büntetőt dobhattak a piros-feketék, hármat értékesítettek is. Barnes-t faulttal együtt sem tudták megállítani a védők, egy pontra zárkóztatta fel csapatát. Kis közjáték után Simon nagy hármasa zárta le a 6-0-s vendégrohamot, ezt követően pedig már csak a fővárosiak szereztek pontot a negyedben: Hajdu középtávolról, Peringer második esélyből talált be, tíz perc után 21-13 állt a táblán.

Mijovics betörésével tíz pontra nőtt a különbség, Szubotics törte meg a szolnoki gólcsendet egy közelivel, azonban továbbra is a Honvéd dominált, Demeter és Peringer is dobott egy-egy közelit (27-15). Szubotics mindkét büntetőjét a helyére küldte, de Peringer könnyű ziccerre után ismét kénytelen volt időt kérni a vendégek mestere (29-17). Pallai dobta az első Olaj-triplát a 15. percben, Williamson faulttal együtt tette fel a labdát a festékből, Baksa is kikérte első idejét 29-22-nél. A vendégek centere a plusz egyet sem hibázta el, Sherman válaszolt egy visszalépős középtávolival. Demeter távolijával ismét kétszámjegyű lett a differencia, Mijovics is betalált, sovány vigasz volt a vendégeknek Williamson büntetője (36-24). Demeter találta meg Völgyit ziccerben, Sherman kettese is beesett, ráadásul eladták a labdát a vendégek, 40-26-nál magához szólította övéit Baksa Szabolcs. Újabb támadólepattanót szedtek a hazaiak, Hajdu révén pedig éltek is a második eséllyel, így a nagyszünetben nem kis meglepetésre 42-26-ra vezetett a Honvéd.

Williamson tizedik pontjával indult a második félidő, Durham szerzett labdát, majd könnyű kosarat, Griffin kosarával tízre jött vissza az Olajbányász (42-32). A következő hazai támadásoknál is jól zárt a szolnoki védelem, elöl pedig sorra szedték a lepattanókat a vendégek, viszont továbbra sem dobtak jól, így Sherman két triplája után úgy tűnt, átvészelte a hullámvölgyet a Honvéd (48-35). A BHSE új szerzeménye a büntetővonalról is növelte pontjai számát, nagyon kellett a vendégeknek Pongó saroktriplája (50-38). A szolnokiak 21-ese két büntetőt is a helyére küldött, de ismét Sherman következett. Pallai hárompontosa pontos volt, Tanoh higgadt maradt a büntetővonalnál, Szuboticshoz hasonlóan (54-45). Simon trojkájára Williams felelt egy ziccerrel, Durham büntetője volt a játékrész utolsó pontja, 57-48-es Honvéd-vezetéssel fordultak a csapatok az utolsó tíz percre.

Durham triplájával rég nem látott közelségbe került az Olajbányász a záró felvonás kezdetén, ráadásul a vendégek amerikai irányítója egy duplát, labdát, majd egy újabb kétpontost is szerzett, eksztázisban tombolt a vendégtábor, időt kért a Honvéd (57-55). Tanoh nagyon távolról elengedett, dudaszóra beeső kísérlete után a hazai szimpatizánsok ugrottak talpra, Williamson válaszolt centerből (60-57). Durham büntetői és egy kivédekezett hazai akció után Szubotics hármasával a 35. percben a mérkőzés során először vezetett az Olaj, Simon háromból két büntetőt értékesített, 62-62-nél újra döntetlen volt az állás. Támadólepattanót szereztek a vendégek, a Honvéd-pad két technikait is kapott, a megítélt büntetőket értékesítették is a szolnokiak, de akcióból nem találtak be (64-62). Közel kétperces gólcsendet követően Szubotics dobott pontos középtávolit, bő három perccel a vége előtt, 66-62-nél időt kért Baksa. Sherman harmadik hármasát Szubotics annulálta, két perccel a vége előtt 65-69 volt az állás. Mindkét csapat elrontott egy-egy akciót, 1.19-cel az órán ismét a Honvéd támadhatott. Nem tudtak kosarat dobni a hazaiak, a túloldalon Demeter kipontozódott, Barnes csak egyik büntetőjét váltotta pontra, de Williamson megkaparintotta a lecsorgó labdát, a taktikai faultot követően pedig Szubotics egypontosaival gyakorlatilag eldőlt a meccs, 31 másodperc maradt az órán (65-72). A hazai időkérés után már nem született kosár, egy pontszegény, izgalmas, kiváló hangulatú mérkőzés végén elhozta a két pontot a Ludovika Arénából a második félidőre feljavuló Szolnoki Olajbányász, de a – különösen az első félidőben – mutatott játékra a Honvéd is büszke lehet.

 

42 hozzászólás

42
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
32 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
moldi56Mogyi19BolyongóKPSVRKKRouge Recent comment authors
KPSVRKK
Olvasó

Griffin miatt is néztem a meccset. Hozta a szar védekezést, a rosszkor beütött faultokat pl 3as dobásnál és egy csomó dobás ment róla, az Olaj szerencséjére nem ment be, de nem rajta múlt. Nyilván majd beépül, mert most összevissza rohangált, de kíváncsi vagyok, hogy ezt a védekezést képes lesz e javítani, mert látszólag nagyon akart. Én kicsit jobban érzem magam, főleg, ha este nyerünk és elimdulunk felfelé az új irányítóval. A meccs jó volt, elfáradt a Honvéd és a végén már nem volt taktika, csak hajigálás. A taktikusabb és fizikálisan erősebb csapat felőrölte őket. Én egyébként nem a sok Olaj… Olvass tovább »

Mogyi19
Olvasó

Azért Griffintől ne várj sokat két edzés után. Gondolom teljesen más az itteni rendszer, mint amiben Kaposváron játszott, és Gaspert ismerve ez főleg védekezésben csak jóval később fog látszani. Nem kell aggódni, ellenetek meg 20+ pontot és pazar mezőnymunkát fog hozni, figyeld meg.

KPSVRKK
Olvasó

Simán lehet, múltkor én is ezt írtam, hogy jól megszór minket. Támadásban voltak hatékony percei nálunk is viszont védekezésben komoly reset kell mert tegnap pont olyan volt mint általában a csapatunk.
Poto bedarálja 🙂

Milivoj
Olvasó

Baksa, te meg vedd le a szemellenzőt és láss tisztán: attól, hogy van egy közepes külső sorod, (amit egyébként a 20 éves Tanoh zsenialitása húz fel a szarból) a Dömötör, Buflák Balázs, Völgyi palánk alatti kontingens a B csoportban is minősíthetetlen kategória lenne és akárhogy toporzékolsz és ordítasz a bírók arcába, attól még nem lesz igazad

SárgaPárna
Olvasó

Ha van Pallai ez sima Szolnok…

Bolyongó
Olvasó

Volt Pallai , és sima volt a vége nagyon..Azért másfél hónap után ,visszatérésként nem rossz az a 40 % triplázás..

KD
Olvasó

Mák a Szolnoknak, kondiedző a Honvédnak. A Subotics megmentette a seggeteket.?Ez pedig a meccs végi dalotokért, halottgyalázók és kőhajigálók.

fanaticfantastic
Olvasó

Nektek pedig ,nincs más lehetőségetek. Évről évre ,szupercsapatot kell építenetek. Mert ha jön a lejtő…Ne tudd meg,hogy mit fogtok kapni. Úgyhogy hajrá Gyuri bácsi. Mozgasd a kapcsolatrendszered. Ne b…ál ki KD. komámékkal.:D Nektek,ilyen arccal,innentől tilos gyengének lenni. Sok sikert és pénzt,tartósan,évről-évre. Figyelem majd!

Olajheart2
Olvasó

Köszönöm KD bár rám egyik se igaz és nagyon sok szolnokira sem

Rouge
Olvasó

KD, most akkor ugye az egész Falco tábor rasszista
és Európa szégyene?

https://sportando.basketball/en/falco-fan-makes-monkey-gesture-towards-brindisi-players/

fanaticfantastic
Olvasó

Nyilvánvaló. Gondolom,következetesek.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Termèszetesen nem úgy láttam, mint a Galco szurkolók. Semmi más nem törtènt, csak elfáradt a Honvéd. Addig sokszor a bab is hús volt ( Tanoh tripla…) Amikor elfáradtak, onnan csak csapkodtak. Ebből adódott a sok bünti. Nem volt benti játékuk,nem volt büntijük. Az Olaj 3 magassal tolta, amit a fáradó Honvéd nem tudott megoldani (súlyban,magasságban). A 4. negyedben, már csak a 20 mp labdatologatás, majd hero tripla. Ez a vègère egyre többször nem jött be. Nyertünk, örülök neki, de ha valaki elmondaná, hogy miért kell minden túlharsogni a bemondó embernek, vagy miért kell ilyen hangosan bömböltetni a zenét???

Milivoj
Olvasó

Igazad van, ha egy csapat a technikai hiányosságait és a fizikai hátrányàt favágással kompenzálja, annak az eredménye, hogy pl. Völgyi 7 perc alatt kipontozódik…, a bírók azt fújták, amit láttak, nem mérlegeltek, nem is mérlegelhetnek és ma valóban a szpíker volt a legnagyobb f@sz…, bár Pesten biztos ez a trendi a 3 szurkoló mellé kell még a hangerő

Feherparna
Olvasó

Semleges szurkolóként írom, hogy a meccset a 2. félidőben de főleg a negyedik negyedben elfújták a bírók, Olajnak sokat segítettek..
Azért szomorú, mert szolnoknak nem lett volna szüksége. Lehet még jobb meccs lett volna de grat a honvédnak, szimpatikus csapatuk van

Pbask
Olvasó

Adom. Felesleges szétverni egy jó mérkőzést, jó az idei Olaj anélkül is.

Olajheart2
Olvasó

Hagyjuk már ezt a jó az idei Olaj.. aztán meg írjátok h semmi de semmi félnivalótok senkitől a magyar bajnokságban mert nincs ellenfeletek..

Olajheart2
Olvasó

???

Olajheart2
Olvasó

Most, hogy lentebb elolvastam csalással nyertünk.. szégyenlem magam.. örökké olaj ❤? Rudner Gabi hol volt?

gulyasszabolcs00
Olvasó

Ellentétes félidők, pazar hangulat, félgőzzel diadalmaskodó Olaj. Jó élmény volt.

BPeti
Olvasó

Áléálé csak a büntető

Pbask
Olvasó

Csak a második félidőt láttam, ezek alapján ítélem meg a kommentem:
Sajnos, amíg a palánk mögötti mezhúzásokat, elráncigálásokat nem fújják le (ha csak nem szabályos, és én nem értek valamit) + 72 pontból egyik csapat 30 büntetőt is dobhat, az eredmény nem lehetett más szvsz.

Rózsabimbó
Olvasó

Mi fáj? Gyere mesélj.

fanaticfantastic
Olvasó

Aha… Tehát akkor nekünk ,,,elcsalták. Ugye? Jól értem?

Mendez
Olvasó

Több szolnoki szurkoló előszeretettel hangoztatja itt hétről-hétre Perl Zolival kapcsolatban, hogy nem lehet védekezni ellene mert egyből fault és büntető.
Akkor most hozok egy kis statisztikát Milivojnak és társainak:
Perl Zoltán 13 meccs 56 büntetőkísérlet
Bojan Subotic 13 meccs 71 büntetőkísérlet
A választ tudom előre, Boki sokkal képzettebb, gyorsabb, ruganyosabb játékos…
🙂 🙂 🙂

fanaticfantastic
Olvasó

Fóbiások vagytok. Ide jöttök dislike kommandózni. B…tattok bennünket állandóan. Egy-két szolnoki miatt. Nem unod még? Nem unjátok még? Nem veszitek észre,hogy túltoljátok? Ennél békésebb már nem tudok lenni. Mit vártok még? Amúgy az elmúlt években,Perl,meccseket döntött el a büntetőivel,amikor nem ment a csapatotoknak. Írtam én erről ,bármikor is? A mai első félidő kicsit aggasztott. Aztán a második félidőre már mehetett az öreg csapat,,(már aki egészséges). Hozták is a meccset. Ennek örülök. Idejövök és már megint,TI szombathelyiek rondítotok bele . Mi soha nem nyerünk tisztességesen. Bezzeg ti. Elmentek ti a pi….ba! Uff! Csaó!

Pbask
Olvasó

Figyu, csak neked:
Én hányszor bíróztam eddig idén a meccsetek alatt?
Én ezt most Mindigon láttam, ott látványos volt a két csapat közötti faulthatár. Ettől még nem kell egymás vérét kiontanunk, ilyen szétvert rotációval is azért sikerült megfordítanotok. Ez a lényeg, peace.

Mendez
Olvasó

A hozzászólásom pontosan a szolnoki kollégáid Falco és Perl-fóbiája miatt íródott.
Úgyhogy legközelebb majd jöhetsz a Falco cikk alá is hisztizni amikor a társaid gerjesztik ott a feszkót.
Tudom az nem érdekel.
Engem meg igen.
Ennyi.

Olajheart2
Olvasó

Jó megyünk majd

Cannibal
Olvasó

Mendi! Megbeszéltük már, hogy te tökhülye vagy a számokhoz, 11-nél már bezavarodsz. De te mindig okoskodni akarsz, aztán sírva távozol.

Mendez
Olvasó

Majdnem igazad van.
Sírni szoktam, de a röhögéstől itt rajtatok, ahogy három éve folyamatosan vergődtõk.
???

Cannibal
Olvasó

Látod te agyhalott, szerettél volna így vergődni évtizedeken át, ahogy mi vergődünk 3éve. Csak az a baj, hogy nem is vergődtetek, mert csak a nihil volt felétek, és másokat csodáltatok.

Mendez
Olvasó

Mi a saját nevelésű válogatott játékosainkat csodáltuk.
A ti importált csapataitokat még véletlenül sem.

fanaticfantastic
Olvasó

Sorold. Elkezdem én. Utána folytasd,kérlek! Tehát,Perl,Váradi…

fanaticfantastic
Olvasó

Ne dislike-old! SOROLD!!

Mendez
Olvasó

Pankár Tibor, Váradi Kornél, Szabó Zsolt, Dénes Gábor.
Ők 6-an minimum de kerettag volt még Simon Kristóf és Bognár Kristóf is.
Jöhet a fantasticus szolnoki különítmény…

moldi56
Olvasó

Hát így neveket én is tudok mondani: Rudner Gabi,Pallai Tomi,korábban Mérész Tamás,Mérész Csaba,Takács Attila

Cannibal
Olvasó

Meccs után meg csulacit szopkodtad, kiskorsó.

Milivoj
Olvasó

Na látod, végre valamiben egyetértünk, ez az objektív igazság…, mármint hogy Subotic minden tekintetben jobb játékos Zozókánál

Mendez
Olvasó

Meg is mutatta tavaly, főleg az ötödik meccsen. ???

Tadam
Olvasó

Sajnos Kaposvár szégyene S.T. is eljutott az élvonalba.:(
Évekkel ezelőtt majdnem eltiltottak, mert meg akartam verni ezt a sípmestert az egyik meccsünkön.
Egy alattomos manipulátor, nagyon rafinált módon tud belenyúlni a meccsekbe.
(Én elég jó rugókkal rendelkezem, így sok nálam magasabb sporttársnak tudtam blokkot adni meg a lepattanózás is jól ment emiatt.)
Minden meccsen megszórt faultokkal, ha valamelyik helyi csapattal játszottunk.
Azóta eltelt majd egy évtized, meg már nem is játszom, illetve el is költöztem a megyéből.
Néha beszéljük a régi csapattársaimmal, hogy nem változott a stílusa. A haja kevesebb lett, a súlya még több.

Pbask
Olvasó

Köszi a visszajelzést. Mait hasonlóan láttam..Baksáéknak repült is a tekó

Tadam
Olvasó

Kíváncsi lennék a rosszallók mit tettek volna a helyemben, ha a hazai csapat statikus centere(értsd: nagy lomha benga, aki akkorát ugrik, hogy egy papírlapot nem húzol ki a talpa alól) úgy löki ki valamelyiküket két kézzel a pályáról, amikor felugrott, hogy abból egy részleges bokaszalagszakadás és kicsit később egy csuklóműtét következik?
Ja, a rám fújt támadó, már csak a hab volt a tortán, elötte már az irányítónkat is elvesztettük a pazar részrehajló fújásai miatt.
Mindegy, a mai élvonalbeli bírók színvonalát tudja hozni…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés