Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Tíz év után készülhet újra elődöntőre a Pécs

Amikor először négybe jutottak, Dragan Alekszics és Csirke Ferenc még a baranyaiak játékosa volt. Már csak az arany hiányzik az érmek közül.:

:

Szombaton megkezdődnek az elődöntők a férfi élvonalban, a legjobb négy közé idén az Egis Körmend, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely, a Szolnoki Olaj KK és a Pécsi VSK-Veolia jutott. Mindannyian „söpréssel”, vagyis 3-0-val vették az akadályt az első körben. Hogy erre mikor volt példa utoljára, arról itt írtunk.

[totalpoll id=”18680″]

Folytatjuk múltidéző sorozatunkat, a Körmend és a Falco után ezúttal a PVSK büszkeségfalát mutatjuk meg.

A pécsiek a kétezres évek második feléig inkább középcsapatnak számítottak az A-csoportban, utána azonban három alkalommal is eljutottak a végelszámolásig.

Alekszics, Csirke és Ivkovics egy csapatban

Először a 2005/2006-os szezonban sikerült az elődöntőbe jutás, akkor az alapszakaszt 14 győzelemmel és 12 vereséggel a hetedik helyen zárta a Dragan Alekszics által vezérelt PVSK-Pécs Expo. A Debreceni Vadkakasokat pályahátrányból ütötték ki 3-1-re, a négy között kikaptak 3-2-re az Albacomptól, a bronzcsatában pedig 2-0-ra maradtak alul a Körmenddel szemben. Ekkor a csapat tagjai voltak még játékosként Dragan Alekszics mellett többek között Csirke Ferenc, Sztojan Ivkovics, Dénes Gábor és Tóth Norbert is.

Alekszics ma már az Olaj vezetőedzője, Csirics pedig a PVSK játékosa (fotó: Nyugat.hu)

Az első bajnoki érem

Egy évvel később újra sikerült, sőt akkor már az előbbre lépés is, ugyanis az érem is összejött. 17-9-es mutatóval a negyedik helyen zárták a baranyaiak az alapszakaszt, a negyeddöntőben 3-1-gyel léptek túl a Zetén, a Szolnokot öt meccsre kényszerítették, de a bravúr ott már nem sikerült. Jöhetett a Falco elleni „kisdöntő”, amit sikerrel abszolvált a Pécs, megszerezve története első bajnoki dobogós helyét az élvonalban.

Már csak az arany hiányzik a kollekcióból

Tíz évvel ezelőttre datálódik a legsikeresebb bajnoki évad Baranyában, amikor az alapszakaszt is megnyerte Sztojan Ivkovics együttese (a Pécs mellett a Paks és az Albacomp is 19-7-es mutatóval zárt), a play off első körében a Sopront kisöpörte, a Zete ellen is csak egy mérkőzést veszített (3-1), a döntőben viszont már nem sikerült meccset nyerniük Thomas Kelley-éknek, 3-0-val az ASE állhatott fel a trónra.

A pécsiek 2009-ben Magyar Kupát nyertek Szombathelyen (fotó: Nyugat.hu)

Címlapfotó: Nyugat.hu

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
KoopsMásikVégétFújdMegLaposvár Recent comment authors
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Szombat estére minden világosch lesz már. Ha nyernek az első meccsen a Drágaszágaim, akkor Csirke elvtárs és az egész baromfiudvar készülhet a “kisdöntőre” ! 😉

Laposvár
Olvasó

Norbika hogy nyalogatja az öreg hókuszpókot 🙂

Koops
Olvasó

Inkább adott volna egy taslit a fejére annak a cirkuszi bohócnak!! 🙂

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés