Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Tíz év Adria Liga után változásra vágyott a ZTE új edzője

Bemutatkozott játékosainak Ante Nazor, aki úgy érzi, jó gárdát örökölt.

  •   :

:

Hétfő este megtartotta első edzését a Zalakerámia ZTE KK új vezetőedzője, Ante Nazor. A horvát szakembert először a társadalmi elnökség tagjai, dr. Gyimesi Endre, Kelemen Péter, valamint dr. Bárdos László mutatta be a csapatnak az öltözőben, majd a tréner röviden szólt is játékosaihoz.

Az új trénerrel a 75 perces edzést követően beszélgetett a ZTE honlapja.

– Tíz évnyi Adria-ligás edzősködés után változásra vágytam és kapóra jött a ZTE ajánlata. Szívélyesen fogadtak a csapat vezetői és elég hamar sikerült megegyeznünk. Nagy örömmel érkeztem az egerszegi csapathoz, szeretném tudásom legjavát adni, hogy tradícióinak megfelelően szerepelhessen a pontvadászatban. Megnéztem jó néhány meccset a közelmúltból és úgy érzem, jó gárdát örököltem. Nagy potenciál rejtőzik az egyes csapattagokban, s természetesen vannak hibák, amiknek a javításán dolgoznunk kell, de ezzel nincsen semmi probléma. Kihívás lesz, de készen állok rá!

– Természetesen szigorú voltam az első edzésen, hiszen most mutatkoztunk be egymásnak, szeretném, ha mindenki tudná, hol a helye. Jók az első benyomásaim, mindenki tette a dolgát, ahogy kellett, jó összetételű a csapat.

Az elmúlt években több nagy múltú csapatnál is edzősködött.

– Azért választottam a ZTE-t, mert egy igazi nagy múltú gárda, nekem pedig fontosak a tradíciók. Korábban több ilyen csapatot is irányítottam a délszláv országokban – Cibona, Zadar, Split – és tudom, hogy az ilyen alakulatoknál a szurkolók élnek-halnak a sportágért. Nagyon fontosnak tartom, hogy jó kapcsolatom legyen a szurkolókkal, szeretném tiszteletben tartani, hogy mennyit jelent számukra szeretett klubjuk. A szurkolók és a csapat között is nagyon fontos a jó kapcsolat, hiszen egy célért dolgozunk majd.

Ante Nazor megosztotta azt is, mi edzői filozófiájának lényege.

– Szeretem a kemény játékot; számomra alapvető, hogy csapatom végigharcolja a negyven percet és megalkuvás nélkül küzdjön. A kosárlabda egy szenvedély, ezt meg kell mutatnunk a pályán is. Különösen a védekezésben várok sokat csapataimtól, sok mozgással, küzdelemmel a lepattanókért. Megvan ebben a csapatban a potenciál erre, szeretném is látni a pályán hamarosan.

Ante Nazor az első edzésen – Fotó: Bálizs Zsuzsa/Pezetta Umberto

A horvát tréner nem tagadta azt sem, Zalaegerszeg földrajzi közelsége is meghatározó volt szerződése aláírásakor.

– Magyarország nagyon közel van szülőföldemhez, ráadásul a magyar bajnokság és a kosárkultúra színvonala is folyamatosan emelkedik. Elég, ha arra emlékszünk, hogy az elmúlt évben a magyar válogatott legyőzte a horvátot is. Mivel Splitben élek a családommal, csak hat órányi autóútra van az otthonom, így ez sem jelenthetett akadályt. Kisfiam iskolás, kislányom óvodás, így családom nem csatlakozhatott hozzám, ám így is meg fogom tudni látogatni őket néha. Jelenleg azonban a legfontosabb, hogy a ZTE csapatát a play-offba vezessem a bajnokságban – zárta első interjúját a 41 éves szakember.

Fotó: Bálizs Zsuzsa/Pezetta Umberto

  •   
21 hozzászólás

21
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
GézukamrfoxMarillioncaxordonnarumma Recent comment authors
caxor
Olvasó

Bocsánatot kérek az off topicért, de mikor érkezik a cikk a szövetségi kapitány által benyújtott lemondásról?
Ha csak nem tudjátok ésszerűen megmagyarázni, hogy ez miért lényegtelen téma a kosár társadalom számára, akkor kérlek szépen legyetek szívesek kivenni a szátokból azt a bizonyos szervet, és legyen már tökösségetek újságíróként viselkedni..

antikosar
Vendég
antikosar

Nem mérik mert lenne tuti 100 hozzászolás a cucikának.

Gézuka
Olvasó

miért, lemondott?

antikosar
Vendég
antikosar

Örülök hogy nem a helyi keringöből választott a vezetőség. Ha sikerül a védekezést össze rakni akkor oda ehetünk simán a play off-ra. Hajrá ZTE 💙

derryl
Olvasó

A múltját látva, jól nézhet ki otthon a vitrinje. Reméljük, lesz jövője is, a ZTE-nek is vele, egy jó Zalaegerszeg kell a bajnokságba! A tradíciók köteleznek!

Zsarkov
Olvasó

“Azért választottam a ZTE-t, mert egy igazi nagy múltú gárda, nekem pedig fontosak a tradíciók.”
Akkor a cinegék hiába is hívnák 🤣

Bozic
Olvasó

Te kurva okos!
Kb 15 even at 1-2 ev kivetelevel folyamatosan top 6 kornyeken van a csapatom. Milyen tradiciorol beszelsz? 25-30 evvel ezelotti dolgokrol? Ja, csak mert az inkorrekt.
Tradicio volt egy Kormend-szolnokon a tek-tek-tek rigmus is. Aztan a videomagus idoszakotok ota szerencsere odaveszett. A kormendi fiatalabb generacio 1 resze legalabb eszhez tert ilyen teren. 🙂

Kerdezek meg valamit. Ha a kov. 20 evben a Falco szerez 15 bajnoki cimet kozpenzzel, vagy anelkul.. lesz tradicioja?

Egy Zte cikknel is Falcozni… hat, nem tudom kik is a fobiasok. De lassan ez mar TRADICIOVA valik :)))))

Zsarkov
Olvasó

Te nagyon buta!
A tradíciót nem az jelenti, hogy az utóbbi 15 évben hányadik helyen voltatok…, ebből látszik, hogy semmit nem értesz!
Kultusz, kohézió, fanatizmus, vallás…, Egerszeg, Körmend, Szolnok, Oroszlány…, de nyilván ezt se érted, ne erőlködj, aki nem élte át, nem tudhatja 🤣

Bozic
Olvasó

Maximum egy “tradíciót” tudok elfogadni, az pedig a Zte-Körmend derbik és a hangulatuk. Átélni nem éltem át, mert nem ezeknek a csapatoknak szurkolok. Nyomok egy példát, hogy megértsd. Ezüst Laci, 21 éves, szombathelyi lakos. Bejárta az egész országot Soprontól Debrecenig. Megjárta Bonn-t, Szalonikit, Litvániát, Olaszországot és még jó pár külföldi helyet. Laci 6 éves kora óta a Falco meccseire jár. Mind a lelátón, mind az utcán jelesen képviselte csapatát. Olajos Tibor szolnoki lakos, 53 éves, Jászberény kivételével sehol máshol nem volt, csak a hazai ülő szektorban. Nos a kérdésem a következő: Laci, aki mindenét feláldozza a csapatáért, soha nem lesz… Olvass tovább »

Zsarkov
Olvasó

Egyszerűen buta vagy…, ne erőlködj, nem értheted úgysem…, az EZÜST Laci viszont tetszik 🤣🤣🤣

donnarumma
Olvasó

A City is bekaphatja, soha nem ér a Leeds nyomába, mert később alapították…
Nyugi Zsarkov is “senki” a fórumon, mert csak 1 éve regisztrált-így semmi tradíciója nincs itt..
Tradíció:”Bevett szokás, erkölcsi felfogás; az elődöktől eltanult rendszeres szokások és az örökölt értékrend.”
Sajnos ezt páran úgy értelmezik:Több,mint 50 éve,minden meccs elött bebaszni, kocsmázni- átgázolni mindenkin, üvölteni, káromkodni, másokat szidni és megfélemlíteni,saját maguknak bármit megengedni-sőt azt követelni….Lehetőleg névtelenül a tömegből…

Bozic
Olvasó

Még mindig nem válaszoltál csak nyomod a közhelyeket.

Marillion
Olvasó

A tradíció mellé olyan játékoskeret is kell amivel az elképzelt színt megvalósítható…Ez minden sportágban edzősködőkre igaz…Csak egy példa erre Magyarországról…itt van a Ferencváros…agyon van pénzelve,azt igazoltak akit az edző kért aztán mégsem jutott tovább….nem is tényező a világ modern futballjában….de a nevére mindenhol emlékeznek…

Tóth István
Olvasó

Hajrá ZTE!!!

Bozic
Olvasó

.

royalka
Olvasó

A szavaiból ítélve vége van a baráti hangulatú edzések korszakának, meg a kettőt tüsszentettem, nem utazok el meccselni időknek.Remélem ad lehetőséget a mellőzött magyaroknak is, pl Farkas Attilának. Csinálna ő is annyit, mint egy- két játszatott magyarunk.Kellett ez nagyon,bárcsak előbb léptük volna meg. Sok sikert nálunk!

Redbid
Olvasó

Zete helyzetében kemény kézre van most szükség ez biztos, de szerintem hosszútávon a fő kérdés az lesz, hogy a pedagógiai- pszichológiai érzéke arányban áll e a keménységével! Mert ha az utóbbi netán jóval erősebb, akkor sajnos láttunk már arra is példát, hogy a játékosok összefogtak …. Én úgy gondolom egyenlőre a magyar játékos délszláv edző sem biztos, hogy egy jó párosítás! Na de majd meglátjuk, mindenesetre sok sikert hozzá! Általánosságban a magyar játékosoknak szerintem (azt látom) egyszerűen nem fekszik annyira az ott megszokott mentalitás, vagy egyáltalán bármilyen keménységgel, agresszivitással párosuló céltudatosság! Szerintem a férfi kosárlabda up-ban (ill. más sportágakban) is… Olvass tovább »

caxor
Olvasó

A pedagógia felvetésedre válaszolva elég idézem a bemutató cikkéből.

“Letette a névjegyét a horvát utánpótlás válogatottaknál is, hiszen edzői karrierje kezdetén Vlado Vanjak edzőjeként a 2008-as 18 év alattiak Európa-bajnokságán bronzérmet nyert. Ezt követően segítette Boro Kurtovicset a 2009-es az U19-es világbajnokságon, ahol ismét bronzérmet nyert. A következő évben is folytatta az érmek begyűjtését: aranyérem a 2011-es U16-os Európa-bajnokságon, bronz a 2012-es U17-es világbajnokságon, ezüstérem a 2013-as U18-as Eb-n, bronz a 2014-es 18 év alatti Európa-bajnokságon és ezüst a 2015-ös 18 év alatti világbajnokságon.”

Nem lesz gond.

mrfox
Olvasó

HAJRÁ ZTE!!!

Gábor
Olvasó

Csak 6 óra autóval…😂😳

gabor77
Olvasó

Ante Nazornak sok sikert kívánok!!! HAJRÁ ZTE!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés