Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Tisztes helytállás Görögországban

Húsz év után játszhattunk ismét a helléneknél, nem tudtunk mit kezdeni a “görög szörnnyel”.

Görögország – Magyarország 83–59 (22–6, 21–22, 23–16, 17–15)

Aegean Tournament
Heraklion, Heraklion Aréna, 5222 néző
V.: Koromilasz, Katracurasz, Malamasz

Görögország: Papapetru 7/3, Calathes 6, Papanikolau 4, J. Antetokunbo 19, Buruszisz 10. Csere: Printezisz 8, Papagiannisz 6, Larencakisz 8/3, Szlukasz 5/3, Szalusztrosz 5/3, K. Antetokunbo 2, Mancarisz 3/3.

Magyarország: Govens 2, Váradi 6, Benke 5/3, Eilingsfeld 9/3, Keller –. Csere: Horti –, Perl 12, Golomán 10/3, Pongó 6/6, Filipovity 7/3, Juhos 2.

Húsz év után kapott újra meghívást Görögországtól a magyar férfi kosárlabda-válogatott, amely legutóbb az 1999-es Európa-bajnokság előtt szerepelt a helléneknél. Érdekesség, hogy azóta felnőtt szinten nem is találkoztunk velük, sem felkészülési-, sem tétmeccsen.

Krétán nagyon készültek a helyiek, már napokkal a torna előtt elfogyott az összes, több mint 5200 belépő. Persze ez nem csoda, hiszen a kínai vb előtt ez volt az első alkalom, hogy láthatták kedvenceiket, főleg a Milwaukee Bucks sztárjára, az NBA idény legutóbbi MVP-jére, Jannisz Antetokunbóra volt mindenki kíváncsi. Napközben még az egyik helyi taxisofőr is tett nálunk egy próbát, hátha tudunk neki szerezni belépőt, de hiába…

Már a bemelegítésnél hatalmas ováció fogadta a vendéglátó csapatot, de a mieinket is sportszerűen megtapsolták. A szakmai stáb döntésének értelmében Ferencz Csaba ma nem lépett pályára.

Alig kezdődött el a meccs, Buruszisz maradt Govensszel a palánkunk alatt, a görög center könnyedén érvényesítette is a miss match szituációt, majd kisvártatva Eilingsfeld egyenlített. Óriási fizikális fölényben volt az ellenfél, csak faultok árán tudtuk megállítani őket, a negyedik perc elején, 10-2-nél időt kért Ivkovics. Govens ugyan betalált, de a folytatásban hamar kétszámjegyű lett a különbség. Hiába próbálkoztunk becsülettel, a legnagyobb differencia az első negyed végére alakult ki (22-6).

Jannisz Antetokunbo és Perl Zoltán

A második etapban is Eilingsfeld jegyezte az első magyar kosarat, Govens kimaradt ziccerét tette vissza. Antetokunbo ült, ebben a periódusban többször is támadó lepattanót szereztünk, de hiába, mert vagy blokkba ütköztünk a gyűrű alatt, vagy távolról rontottunk. A tizedik triplakísérletünk már eredményes volt, Benke törte meg a rossz szériát. Ettől lendületbe jöttünk, felbátorodtunk, keményebb lett a védekezésünk, és támadásban is sikerült végrehajtani néhány szép, gyors akciót, 34-20-nál Szkurtopulosz mester kért időt. Váradi büntetőivel tizenkettőre jöttünk vissza, de ekkor azonnal érkezett egy hellén hármas. Golománt és Govenst is letarolták a palánk alatt, a görög játékvezetők sípja néma maradt, a reklamáló Ivkovics pedig technikait kapott. A félidő Váradi kosarával zárult, 43-28-as állással fordultak a csapatok. A második felvonást eggyel a magyar csapat nyerte. A lepattanócsata közel egál volt (22-19), távolról egyik csapat sem dobott jól (2/10 és 2/14). Jannisz Antetokunbo 12 percnyi játék után 12 pontnál és 6 lepattanónál járt.

Papapetru kosarával folytatódott a meccs, neki ez volt az első, majd a megállíthatatlan „görög szörny” hozott össze egy 2+1-es akciót, Keller ezzel kipontozódott. Három és fél perc alatt 9-0-val kezdtek a fehér mezesek, ismét átrohantak rajtunk (52-28). Ezúttal is Eilinsgfeld szólt hozzá először a mieinktől, a jobb oldalról, egy triplával. Állandósult a húsz pont feletti különbség, a záró felvonás előtt 66-44 állt a táblán.

Perl büntetőkkel zárta a harmadik felvonást és ziccerrel nyitotta a negyediket, majd Papagiannisz zsákolt egy kézzel hatalmasat. Filipovity is nagy kedvvel játszott, újra benéztünk húsz alá. A meccs persze már eldőlt, a papírformának megfelelő eredmény született, de így is láthattunk szép dolgokat a magyar válogatottól. Ne felejtsük, a görögök komoly dolgokra készülnek Kínában, tőlünk pedig hiányzott a Serie A-ba szerződő Vojvoda Dávid.

Fotó: Zsu

52 hozzászólás

52
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
22 Comment threads
30 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
31 Comment authors
derrylAntonioAlexe2lee14piros710321Vince.Carter.15 Recent comment authors
caseyjones
Olvasó

Vojvoda végül is játszott… Csak a görög válogatottban, Nick Calathes néven. 🙂

AntonioAlexe
Olvasó

Szalai Ádámot nem láttam Gareth Bale-t átölelve fotózkodni. Mondjuk meg is lett az eredménye, elkentük a walesiek száját. Tiszteljük az ellenfelünket, de ne rajongjunk érte!!! Azt hagyjuk meg a szurkolóknak!!!

RRichieG
Olvasó

Te nagy tévedésben vagy, tegnap 2 különböző sportág résztvevői játszottak egymással egy átmozgató edzésen. Én azon sem csodálkoznék, ha mindenki autogrammot kért volna tőle. De nem Zozótól, a turistáskodó fagyiárústól ???

Jagerman
Olvasó

Te idióta fasz! Zozó az Eb-n 30 pontot dobott a szerbeknek. Jelenleg Vojvoda mellett a legjobb magyar válogatott játékos. Tegnap is ő dobta a legtöbb pontot tőlünk. Te utolsó kis szemét vagy. Zozó után a cipőjét sem vihetnéd. Jó lenne, ha visszavennél az arcodból te szánalmas féreg. A legjobb lenne, ha lapulnál szopnokon és kussolnál…

RRichieG
Olvasó

A cipőjét nem! De a bakancsát igen, hisz túrista ???
Amúgy birom a kis fagyiárúst.

2lee14
Olvasó

Ne etesd a trollt. Köze nincs semmihez.

RRichieG
Olvasó

Aki ügyes fotoshopos az rátesz a Zozora egy turistaruhát, a hátára meg egy hátizsákot ???

2lee14
Olvasó

Mit irigykedsz?

derryl
Olvasó

A bakancsot se feledd, hetykén átdobva a vállon, összekötött fűzővel, a régi már elkopott!

Azért elgondolkodtató, egy magyar válogatott pitizik egy fotóért, egy átlagos NBA játékosnak!

Jagerman
Olvasó

Jó kép. Zozó és Főkampó. A gyereknek azért szólni kéne, hogy ilyen névvel soha nem lesz világsztár. Jó pár ember nyelve beletörik, szóval változtatni kellene. Jannisz Főkampó mindjárt jobban hangzik. ?

ÁronNagy
Olvasó

Szerintem örülni kell,hogy a Görögök meghívták a válogatottat. Véleményem szerint jó ez az eredmény,nincs ezzel semmi gond. Sajnálom, hogy nem lehetett nézni a meccset,mert akkor lehetne véleményt alkotni. A statisztika csak statisztika. Nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani neki.
Ja és én is nagyon szeretnék Zozóval egy közös képet!!! 🙂

Hunbasket
Olvasó

Üdv mindenkinek. Én láttam TVn a meccset mivel kint vagyok Görögországban. Sajnos elég gyengék voltunk de a Hellének is, és nem mi megyünk VBre. Az első negyedben sajnos azt se tudtuk hol vagyunk. Se támadás se védekezés. Mentségünkre szóljon hogy mi uborkaszezonban vagyunk. Csak Golomán mutatott kosárlabdára hasonlító mozdulatokat. Már már Rosco-hoz hasonlítható. Keller a szokásos ki is fujták hamar. Govens szerintem a szomszéd strandról jött át labdázni. Váradi az Aréna küszöbén kívül nagyon kevés. Zozó miután felébredt mutatott néhány nagyon szép betörést. Jani hozta azt amit bármimor tud. A görögök meg labdáztak. Lehet hogy régen láttam NBA meccset de… Olvass tovább »

Laposvár
Olvasó

Nagyon jó kép lett, érdemes volt ezért leszervezni a meccset. Nem minden nap készíthet az ember ilyen képet korunk egyik legnagyobb játékosával, az MVP-vel, a világsztárral. (Csak azt nem tudom, hogy az a néger gyerek miért állt oda mellé…)

Motoros
Olvasó

Túrista@?

Vince.Carter.15
Vendég
Vince.Carter.15

Még vàlogatott meccsnél is ezt nyomod,te agyhalott pótkerekes?

2lee14
Olvasó

Komolyan leállsz még vele? Nem érdemes. Nincs ki mind a négy kereke az egyszer fix.

red-black01
Olvasó

Nem szándékoztam hozzászólni mostanában, de Horváth Józsikának üzenem:
gratulálok, az uborkaszezon top hsz-e eddig a tiéd kisöcsi!
“menyit” “amenyi” és az IQ-ra történő mutogatás egy sorban 🙂 🙂 . Fergeteges, bearanyoztad az estémet 🙂 .
(tudom, a fránya mobil, meg ilyenek 😉 )

mte7
Olvasó

Bocsánat…de már fáj ahogy a Körmendet becsmérlik páran…
Hogy is van…???
Nem minden cigány Horváth,de minden Horváth cigány…???
Gondolom a Józsika is az ötödik osztályban már befejezte az Általános Iskolát…túlkoros lett…

royalka
Olvasó

Kár a gőzért. Te is tudod, ezen az oldalon bárki bármit írhat, itt minden megengedett. Illetve egyetlen dologról nem nagyon esik szó. A kosárlabdáról. De olvasgatva a cikkek alatti kommenteket, az itt lévőknek erre nincs is nagyon igénye. ( Tisztelet a kivételnek, legyen az bármelyik csapat szurkolója.)

Godemperor
Olvasó

Igény szerintem lenne, csak a “sok lúd disznót győz” elv alapján, a “normálisabbak” inkább már hozzá sem szólnak. Így marad a sok lökött.
Ezt csak normális moderálással lehetne kontrollálni, arra meg úgy látszik se pénze, se kedve nincs a bb1-nek.

piros710321
Olvasó

Lehetne kontrolálni, csak akkor nem lenne ennyi kattintás.

SpidadMitchell
Olvasó

Golomán is jól nyomta a statisztika alapján. 12 VAL 20 perc alatt akkor is korrekt, ha a görögök már nem pörögtek a végén teljes fordulatszámon.

RRichieG
Olvasó

Szerintem csak a fotozkodás volt a lényeg, nem hiszem, hogy játszottunk ennyi sztárral felálló csapat ellen valaha. Persze a konzolt leszámítva. Persze Jászai Benitől nem állt eddig sem távol a görög dráma tagozat.

SpidadMitchell
Olvasó

Szerettél volna Te is képet Zozóval?

ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR194111
Vendég
ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR194111

Ez a baj amig fotozkodunk velük addig ne várjuk ,hogy egyenlő ellenfélként nézzenek ránk.Klaszikus eset amikor a srác megkapta Ronaldo mezét a grupiban és elkezdett sirni apám tanitása alapján én visszadobtam volna neki és megkértem volna ,hogy hozza ide Szalaiét!!!

RRichieG
Olvasó

Pedig Szalai is odament fotózkodni Ronaldohoz amikor egy csapatban játszottak ?

Csakegyfan
Olvasó

Ez a 3.cikk amiben sikerült elszabni Antetokounmpo nevét

Vilis79
Olvasó

Te csak ezt veszed észre, rosszindulatú, és vicces emberke vagy. Rá vagy állva erre teljesen. Ne görcsölj rá nagyon, nehogy bekaksizzál.

Csakegyfan
Olvasó

Nem tudom ki cseszteti a másikat…
Szerintem teljesen normális elvárás, hogy egy MVP nevét normálisan leírják egy cikkben, nemám háromban. De ezekszerint te is sárga lappal kezdted az életed

Vilis79
Olvasó

Te kis hülyegyerek, még nem volt értelmes hozzászólásod a bevezető cikkben is ezzel voltál elfoglalva. Ott szóltál be nekem,degenerált butuska.

Csakegyfan
Olvasó

Remélem a szavak jelentését azért tudod…

Vilis79
Olvasó

Beszarok, te beszélsz szavak jelentéséről, a nemám az mi? Egybe írva, szóhasználat, stb. Te akkora köcsög vagy hogy csak a tulipánt kéne rádfesteni.

Csakegyfan
Olvasó

Vilis fiam te egy tipikus paraszt vagy aki a rossz sorba állt be amikor az észt osztották

Godemperor
Olvasó

Fogd már föl, hogy a magyar helyesírás szabályai szerint így kell írni! Csak magadat égeted ezzel már napok óta folyamatosan. Tipikusan passzol ide a “ha nem szóltál volna…”

pbask
Vendég
pbask

Govens igen leeresztett,kéne ide a Laura gyerekek

sopronfan
Vendég
sopronfan

Akinek a neve hosszú és tele van betűkkel.

ldd
Olvasó

A felkészülés elején, rosszabbul is elsülhetett volna.
Majd az idő dönti el, hogy a fiúk mit tudnak belőle profitálni.
Jó, hogy a kezdeti”sokk” után bátorságra kaptak,de talán az állandó +15-20 mellett a görögök sem kapartak teljes erővel.

Dloading1
Olvasó

Tisztes helytállás volt a fiúk részéről. Azért szívesen megnéznék egy összefoglalót a meccsről, kíváncsi lennék a körmendi Magyarok játékára!

MTE88
Olvasó

Sok éven keresztül nézhetted a Körmend játékosait a válogatottban….. Gondolom te is egyszezonos divat vagy.

Dloading1
Olvasó

Végre egy körmendi aki beismerte, hogy csak a múlt maradt nekik.

MTE88
Olvasó

Itt nem erről van szó. Válogatottnál szerintem mindegy ki hol játszik… tudod “Egy zászló mind felett” nem kellene belekeverni ebbe a témába a klub ellentéteket.

caseyjones
Olvasó

Szégyen, hogy van egy csomó sportcsatornánk, és egyik se tudta közvetíteni ezt a meccset! De hát, érthető, hisz egy Borsod megyei labdarúgó ötödosztály alsóházi rangadója vagy a női jégkorong harmadosztályának derbije is többet ér a sportcsatornáinknak, mint a magyar kosárlabda-válogatott…

Berczi
Olvasó

Ez sajnos nem ettől függ. Tudod, a csatornáknak külön “joguk/linencük” van, hogy mit közvetíthetnek. Erre egyik sem adta a pénzét…

Tomika2
Vendég
Tomika2

Ivkó lehozta egy tecnikaival az edzőmeccset??? ?

donnarumma
Olvasó

Ui mivel az ellenben “mindenki” itt volt, ezért nyugodtan írhatjuk,hogy Voja,Hanga és Rosco nélkül..

sopronfan
Vendég
sopronfan

Ha megnézed hol játszanak görögök (Pana x3, Olimpiakosz x3, Fener, Peristeri, Gran Canaria, Lakers, Milwaukee, AEK), akkor a mi ligaválogatottunk + Pongó, Keller, Golomán szépen helytállt. Csak azok a fránya triplák…

donnarumma
Olvasó

Teljesen jó volt ez így…első meccsünk a szünet után, egy jóval erősebb ellenfél,egy “szörnyeteg” ráadásul idegenben..szépen helyt álltak a srácok.

horvath jozsef
Olvasó

Körmendi magyarok menyit dobtak? Amenyi a Bebőnek az iQ-ja??? Falcosok 30-at igen jolszámoltok földművelők!

donnarumma
Olvasó

Ez a válogatott volt, teljesen mind1, ki hol játszik-honnan jött!Remélem holnap Fepu játszik és ver pár triplát

mte01
Olvasó

Még egy válogatott poszt is alatt minket kell fikázni?Tiszta szégyen…

pbask
Vendég
pbask

Bro Golomán körmendi magyar, és örülök hogy ponterősen játszott előzőleg még nem találta helyét. nya mindegy

Luminas
Olvasó

…és Hanga Ádám. Mondjuk az Euroliga miatt, őt csak a tornákon fogjuk látni a válogatottban :/
Szerintem nem gáz eredmény, nagyon sok sokkal jobb játékosuk van.
Szóval örülök, hogy tisztességesen helytálltunk.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés