Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Tetemes hátrányból állt fel a Szolnok, de győzött a DEAC

A hazaiaknál Moody extrát játszott, későn ébredtek a vendégek.

DEAC - Szolnoki Olajbányász 94-86 (22-10, 17-19, 27-24, 28-33)

Rájátszás, elődöntő, 2. mérkőzés
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok
V.: Cziffra Cs. Zs., Praksch Péter Á., Tóth C.

DEAC: Moody 36/15, Somogyi 10/6, Drenovac 14/3, Hines 2, Tóth 13. Cserék: Moore 9/9, Guyton 8/6, Molnár 2.

Szolnok: Warner 14, Badzim 19/6, Kovács 2, Subotic 8, Cakarun 22. Cserék: Pongó 2, Gibson 11/9, Zsíros 6/6, Juhos 2.

A szolnoki összecsapást az Olajbányász nyerte, az elődöntő második mérkőzésére viszont Debrecenben került sor.

Egy szép támadás után Tóth húzta a gyűrűbe a labdát már a legelső akció végén, majd Moody is zsákolt egyet, jobban kezdett a DEAC (4-0). Tóth támadólepattanója után már 6-0 volt az állás, remek formában kezdtek a hazaiak, miközben kicsit beragadtak a rajtnál a vendégek. Cakarun büntetői jelentették az első szolnoki pontokat. Kapkodós volt a játék, több eladott labda is becsúszott mindkét oldalon, de az adok-kapokból továbbra sem tudott zárkózni az Olajbányász (8-2). Remekül védekezett a Debrecen, Moody triplája után kénytelen volt időt kérni Gasper Potocnik (11-2). Badzim kísérlete lejött, Drenovac büntetett, átlépte a tízet a különbség (13-2). Folyamatosan távolról próbálkozott a Szolnok, viszont a dobások nem ültek, nagy fölényben játszottak Kovács Adriánék. Kicsit belassult a DEAC, büntetőkkel zárkózott az Olajbányász, egészen addig, amíg nem futott egy 7-0-át a hazai gárda, egyre jobban nyílt az olló (22-6). A negyed utolsó perceiben átállt zónavédekezésre a vendég együttes, ezzel egy kicsit tudtak kozmetikázni az eredményen. 22-10.

Bár Molnár szerezte meg a második felvonás első kosarát, sokkal agresszívabban kezdett ezúttal a Szolnok (24-14). Megint feljebb kapcsolt a DEAC, egy gyorsindítás és két tripla, újra nőtt a differencia (32-14). Fordulatos volt a meccs, ezúttal újra az Olajbányász került fölénybe, Kovács Adrián kért időt (32-18). Moody hármasára Badzim középtávolija érkezett válaszként, majd Moore kapott egy sportszerűtlent, büntetett a Szolnok (35-25). A félidő előtti hajrát Gasper Potocnik alakulata bírta jobban, Subotic két támadólepattanót is visszatett, ezzel pedig tíz alá csökkent a különbség, viszont Somogyi hármasa behullott, az utolsó megmozdulás pedig Tóth büntetője volt. Az összes statisztikai mutatóban ellenfele fölé nőtt a hazai együttes, de a legszembetűnőbb az volt, hogy a szolnokiak 14 triplakísérletéből egyik sem volt sikeres. 39-29.

Warner adta el a labdát a fordulás után, Somogyi ziccerezett belőle, négy szolnoki pont érkezett válaszként (41-33). Moody trojkája akadt be, továbbra sem tudott közelebb férkőzni az Olajbányász. Állóháború folyt a felek között, a 12-9 pontos különbségről egyik fél sem tudott ellépni (47-35). Megint zónára váltottak a vendégek, ezúttal Drenovac büntetett a sarokból, majd egy egypontost is a helyére küldött, újra kezdett meglépni a Debrecen (51-37). Próbálkoztak a piros-feketék, de a Debrecen nem hagyta közelebb jönni őket, ráadásul Somogyi hármasával megint elkezdett nyílni az olló (56-41). Elkezdte felpörgetni a tempót a hazai csapat, Moody duplájával pedig már a húszat súrolta alulról a differencia (60-41). A felvonás utolsó perceit megnyomták a szolnokiak, sőt, Zsíros révén megszületett az első vendég tripla is, rögtön kettőt küldött a helyére a játékos. 66-53.

Pongó ziccerével folytatta a felzárkózást az Olajbányász, de Moore triplája behullott, csakúgy, mint Badzim kísérlete a túloldalon (69-58). Badzim elkapta a fonalat, nyolcra olvadt a debreceni előny, időt kért Kovács Adrián (69-61). Gibson is megtalálta a dobóformáját és hiába szerzett egy-egy közelit Moody és Tóth is, kiélezetté vált a találkozó (73-69). Moody és Cakarun is hibátlanul büntetőzött, maradt a közte négy. Átment “idegek harcába” a mérkőzés, egyre több volt a büntető, egyre kevesebb a mezőnykísérlet, végül Warner ziccere után kettőre küzdötte fel magát az Olajbányász (77-75). Moody vette a hátára a Debrecent, egy 2+1-es akcióval ellépett a hazai csapat. Warner maradt higgadt a vonalról, aztán eladta a labdát a DEAC, Cakarun büntetett, egyre olvadt a debreceni előny (80-79). Ezúttal nem ment be a szolnoki triplakísérlet, Moore próbálkozása viszont célt ért, plusz hattal fordult rá az utolsó másfél percre a hazai csapat, gyorsan érkezett Badzim közelije (85-81). Tóth forgatta be az emberét, Gasper Potocnik időt kért (87-81). Gibson találta meg az utat a gyűrűig, viszont Guyton sarokhármasa célt ért, ezzel pedig gyakorlatilag eldőlt a találkozó. A Szolnok mínusz tizenkilencről tette nyílttá a mérkőzést, de a fordítás nem sikerült, kiegyenlítette a párharcot a Moody vezette DEAC. 94-86.

Fotó: hunbasket.hu

24 hozzászólás

24
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
17 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
Bballfan90makelovenotwar69russelalbaRougeLuminas Recent comment authors
makelovenotwar69
Olvasó

A Szolnok estében nem egyszer előfordult, hogy a mérkőzése jelentős részében több tripla-kísérlete volt, mint kétpontos. Ez nagyon merész játék, főleg, hogy Badzim kivételével nincs másik tripla-vágó külső ember. (Pongó aránylag jó, de neki irányítani kell, Zsíros keveset játszik) Nyilván Gibsont ezért hozták, de eddig észrevétlen. Ha Cakarun kapna rendes támogatást ill. cserét, sokkal jobban lehetne építeni a belső játékra és kialakítani egy egészságes egyensúlyt

Rouge
Olvasó

Kapott pontok száma: 94.
Magyarok, dobott pontok száma: 12.
Első negyed dobószázalék: 7.7%.

Pénteken mi jövünk, mindenki hozzon magával még egy embert!

MINDÖRÖKKÉ OLAJKA!

Ui: lehet hogy hülyeség, de ezt a Gibson gyereket nem kéne beépíteni?

wolfy
Olvasó

Nagy mérkőzés, nagy győzelem extra Moody(végre) és nálam egy nagyon extra Somogyi!!!
Viszont kövezzetek meg, vszínű sokan meg is fogtok, de sztem nem jó együtt fent Moody és Moore, és ezt nem csak a mai meccs alapján mondom. Túl alacsony lesz így a szerkezet és véleményem szerint Moore amúgy is lyuk védekezésben. Az Alba ellen is onnantól kezdve hoztuk a meccseket, amikor Adrián is átállt arra, hogy csak végszükség esetén voltak fent együtt.
DE!! Cáfoljanak rám a kövi meccseken!
Hajrá Deac!!!

russelalba
Olvasó

Bocs hogy hozzászólok, de azért Alba ellen inkább akkor nyertetek mikor két-három alapember kiesett. Ettől persze megérdemelt a győzelem, de ez sem elhanyagolható tényező.

Bballfan90
Olvasó

+1

Bballfan90
Olvasó

Marmint wolfy hozzaszolasat meltatom.

Marillion
Olvasó

És még senki sem merte leirni hogy lehet hogy Szeged – Debrecen döntő lesz….megremeghetnek a hazai kezek Szombathelyen és Szolnokon is! akár már a 3-ik csatában,vagy ha elhúzódik akkor a mindent eldöntő 5-ik csatában…de persze ez a legvalószinűtlenebb forgatókönyv….de a labda mindig gömbölyű….

Zsarkov
Olvasó

Nem lesz…, ti biztosan döntőztök, nálunk meg 60-40, hogy mi is

Dallas
Olvasó

Nah hát akkor én jövök : Én meg kurvára nem ugy látom mint itt sokan (ez van gyerekek) Elsöre : Mindenki Moodyzik,emlékeztek rá amikor volt egy Debreceni edzöi nyilatkozat hogy a Moddy aztmondta a moody aztgondolja a Moody a lágytoját szereti és hetekig ment rajta a gúnyolódás ? Pont akkor kapott ki folyamatosan a Debrecen amikor Moody ilyen statokat lött rendszeresen mint ma . De nem Moody hagyott ki 4 dobásból 4 triplát hanem Subotics aztán megin 4böl 4 et Kovács 8 dobásból 5-öt Gibson (öt emlegetitek de a 8-ból 3 még elmegy ! ) Badzim 7-böl 2 dobott be… Olvass tovább »

Zsarkov
Olvasó

Nem tudom, lehet igazad van és nálam akadt be a lemez…, engem nagyon irritál, de nem azért, mert hibazik, hanem egész egyszerűen nincs kosár iq-ja, felelőtlen, könnyelmű…, komolyan mondom, inkább nézném a Pongó-Frank kettőst…, valahogy úgy vagyok vele, mint a falcosok Andersonnal…, képzett, gyors, csak ne minket “boldogítson”

Luminas
Olvasó

Szerintem sem rajta ment el, de ha megnézed általában akkor megy jobban, ha ő nincs a pályán. Ez nem egy meccsen fordult már elő. Ma egyébként egész jó volt.

MAFCdrukker
Olvasó

Az idei A és B csoportos elődöntőket nézve feltűnt, hogy 10 meccset játszottak eddig összesen a bajnokság ezen szakaszában, amelyeken kivétel nélkül mindig hazai siker született. Ilyenre nem emlékszem – bár nyilván van nálam relevánsabb személy e téren. Egyrészt a ligák kiegyensúlyozottságát jelzi, másrészt azt mutatja, hogy a hazai pálya ereje egyáltalán nem csak a szurkolókban van, hiszen a rangadók fele zártkapus volt.

donnarumma
Olvasó

Gratulálok a DEAC nak.A hazai pálya nagy előny, könnyebben tud “megőrülni” valaki..
Van náluk még 1-2 játékos, aki bármikor beMoodyzhat. A hazait az Olaj hozni fogja.

szolnoksport
Olvasó

Az első negyed részünkről a kosárlabda megcsúfolása volt. Eladott labdák, kihagyott ziccer, kb. 6/0 tripla, / üdv Gibson ügynökének, szépen behúzott minket /, Kovács Peti no comment….Ezek után hogyan is nyerhettünk volna? Moody valóban extra volt, de úgy könnyű kézzel dob bárki, ha megy 20-al. Vagy ha ég 20-al. Olyankor mindegy. Grat a Debrecennek, 5 meccs lesz ebből valószínűleg.

Üvegtigris
Olvasó

Moody nem lessz ez mindíg így.Gratula a deacnak nagyon jól védik a festéket.A gyűrüt kicsit intenzívebben kéne támadni és nem beszarni dobáskor.

Olajheart2
Olvasó

Küzdöttünk becsülettel a végsőkig! Túl nagy előnyt adtunk.. HAJRÁ OLAJ! Mindent bele pénteken!

Kiskokas
Olvasó

Moody végig nézte az összes Rocky filmet. Kérem szépen micsoda mocskos fújás volt ez, az sem igaz, hogy Cakarumnak a negyedik negyedbe volt az első hibája és center. Palánk alatt a Szolnok a legjobb innentől főleg, hogy a Falconál Lake kiesett. Második félidőbe elkezdte dobni a hármasokat a Szolnok azért is jött vissza (na meg a bírók).

Piffinger
Olvasó

Zsarkov! Teljesen igazad van!
Az elejét nem szabad így elengedni. Nem könnyű ez a három naponta játék, de látszik, hogy azért energia mindenhol van. Az Olaj ebben az évben annyiszor ezt az arcát mutatta, hogy majd a végén hengerel. Kicsit orosz rulettes. A kupán is láthattuk…
Ez a Debrecen jó ehhez, hogy ezt kihasználja. Tudunk elvileg rotálni, így nyomhatnánk, ahogy csak kifér.
Hangsúlyozom ez persze nem ilyen egyszerű, ahogy én a szurker látom!
Szerintem Gibson egy kicsit elvitte azt a kohéziót, ami a csapatban ezer százalékosan ott volt. Zsíros pl. jóval stabilabb nekem.
Nagy baj nincs. Menni kell előre!!!

HAJRÁ OLAJ!!!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Ez az 57-es Moody VAL bármelyik pályán kalaplengetést, és felállva tapsolást érdemel.

milanka487
Olvasó

Egyszerűen nem tudom elhinni hogy 1 embert nem tud megfogni senki a 12 játékos közül….
Folytatás pénteken, grat a Deacnak!

atibácsi
Olvasó

Ki kell próbálni. Nem lehet azt mondani, hogy nem faragták. Egyszerúen ez egy ilyen nap volt, és igen, számunkra laikusoknak nehéz ezt elfogadni.

atibácsi
Olvasó

Gratulálok Debrecenbe. Volt tartása a csapatnak, de drámaian kevés a magyar pont, és szokás szerint Badzim is későn ébredt fel. Gipson továbbra is gatya. Moody extrája döfte ma a kést a szívünkbe. Tudtuk, hogy jó csapata van a DEAC-nak, az 5 meccses etapnak van realitása. Hajrá Olaj!

Zsarkov
Olvasó

Egy elődöntőt nem lehet 15-2-vel kezdeni, de az biztató, hogy erővel jobban bírjuk, ma Moody sz@rba nyúlt, de a háborút mi fogjuk megnyerni…., Warner +/- mutatója -20…

WSreborn
Olvasó

Küzdés 5-ös gratulálok sràcok majdnem meglett mínusz 19röl sem adtuk fel.
Gratulálok a DEAC-nak.
Folyt. Köv
Hajrá Olaj!!!!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés