Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Teo Cizmic távozik, bosnyák szakember ül le a kispadra Zalaegerszegen

Emellett várhatóan a keret összetételében is lesz változás.:

:

A Zalakerámia ZTE KK vezetése az elmúlt időszak gyenge szereplése miatt a mai napon felmentette Teo Cizmicet a munkavégzés alól. Teo nyáron vette át a csapat irányítását, ahol végig keményen dolgozott, azonban ez sajnos eredményekben nem mutatkozott meg – tájékoztat a klub honlapja.

Mint írják, a megüresedett vezetőedzői posztra a klub Emir Mutapcicet nevezte ki, aki az 1979-1989 közötti időszakot a KK Bosna Royal csapatában töltötte, ezt követően 1989-1991 között a Hapoel Jerusalem csapatát erősítette, majd 1991-ben az Alba Berlin csapatához igazolt, 1993-ban itt zárta le játékos pályafutását.

Edzői pályafutását a bosnyák válogatottnál kezdte, ezt követően karrierje nagy részét Németországban töltötte, ahol a TuS Lichterfelde, az Alba Berlin, a Braunschweig csapatait, a német U20-as és német felnőtt válogatottat is irányította. Emellett két éven keresztül a lengyel Anwil Wloclawek gárdájának trénere volt. A 2013-2020 közötti időszakban az Euroleagueben szereplő Bayern München csapatánál dolgozott.

A 61 éves bosnyák szakemberrel a szezon végéig szóló szerződést kötött a csapat. Beszámoltak róla, hogy emellett várhatóan a keret összetételében is lesz változás.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

44 hozzászólás

44
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
25 Comment threads
19 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
26 Comment authors
GCkosarskarpskyttjozsi67*Z*T*E*Redhair Recent comment authors
Feffo-ZTE
Olvasó

https://www.zaol.hu/sport/helyi-sport/zte-kk-klubdontes-az-edzovaltas-5802905/
Alkalmatlan vezetés. Kapkodás. Pénzégetés. Adófizetői pénzből.

GCkosar
Olvasó

Állítólag őutána már csak Itudisz és Obradovics következnek a sorban, de úgy hírlik, hogy Popovich is szívesen vállalna nálunk két-három hónapot, miután otthagyta a Spurst…

skarpskytt
Olvasó

Ahogy olvasom a hozzászólásokat, abszolút megértem, hogy nincs eufória Egerszegen, de azért megjegyezném, hogy nem akármilyen edzők jönnek az utóbbi időben a magyar bajnokságba. Nyilván más kérdés ki hol is tart a karrierjében, mennyire motivált, de örülnék, ha jól sülne el és profitálna belőle a hazai kosárlabda.

JólnézünkMIKI
Olvasó

Déri Csaba, Gumi ért a légiósok kiválasztáshoz. Szeme van hozzá!
Körmenden Csizmics Gumival csinálta, Pakson meg Zalaegerszegen Gumi nélkül…
Így járt a jó, öreg Teó.

turul
Olvasó

Sajnos itt is feltünt Stárics mellett.

*Z*T*E*
Olvasó

Nem lehetne hogy mindenki mondjon le a p*csába? Az egész úgy sz*r ahogy van! Amíg gerinctelen vezetőink vannak addig ide normális játékos nem fog jönni! Gondoljatok bele milyen játékos jönne ide? Megnézi a csapat elmúlt időszakos teljesítményét és azt látja hogy összehoztunk 8 győzelmet 6 edzővel…
Kornél ha körülötted már mindenki hülye akkor lehet lassan érdemes lenne elgondolkozni…

Mivanmivan
Olvasó

Artúr helyében én is dobbantanék. És most biztos megköveznek páran, de én Cizmic-et egyébként sem tartottam soha sem jó edzőnek. Nem véletlen, hogy több helyen is elbukott és lapát lett neki… Körmenden is csak az volt a szerencséje, hogy volt egy jó csapata…

Redhair
Olvasó

Nem leszek népszerű, de körmendiként is egyet értek. Igazából volt 5bomba légiósunk, akik 30+ perceket átlagoltak. Feput szerintem abban az évben eléggé le is építette.. Bár még így is 100x jobb edzőnek tartom, mint a mostanit. ?

jozsi67
Olvasó

Cizmic az úriember kategóriát képviselte, azok szerint, akik ismerték Körmenden. Ugyanakkor, a szakmai tudásának megítélése elég nehéz. Körmenden jól teljesített abban a szezonban, amikor nála volt a liga 5 legjobb légiósa, akik még csapatot is tudtak alkotni. Szezon közben váratlanul távozott következő évben tőlünk, nem küldték el, de elment. Aztán ezután már egyáltalán, említésre sem méltó az edzői eredményessége. Szurkolóként és nem szakemberként, úgy gondolom, nem múlja felül a tudása Ptocnik, vagy Zollner munkáját. Tőlük gyengébb. A jelenlegi körmendi edzőnél meg passz, hogy jobb vagy nem jobb. Hajlok rá hogy ő sem tudna jobb eredményt elérni a mostani körmendi csapattal.… Olvass tovább »

Feffo-ZTE
Olvasó

Tipikus politikai lejárató kampány. Puskást így csinálta ki a polgármester és Stárics. Tudják, hogy neki (velük ellentétben) van gerince, és el fog így menni, hogy teljesen hiteltelenítik. Pénz van, ész nincs. Jön a bosnyák nyugalmazott edző a Bayernből, a jó hangulat garantált. Ide jó érzésű magyar játékos és szakember nem fog jönni. Maradnak az őskövületek, a 10 éve semmi felelősséget nem vállaló segédedző és a többiek.

Soós Sándor
Olvasó

Felesleges. Kidobott pénz idén már.

zterulez
Olvasó

Kb. mindenben egyetértek az előttem szólókkal, én is kíváncsian hallgattam a szombati podcastet és a sok hülyeséget, ami abban volt. (Pl. felháborítónak találtam, hogy mindent a centerproblémára vezetett vissza és Harrissel akarta elvitetni a balhét.) Artúrral nekem személy szerint semmi bajom, a szándékait, erőfeszítéseit egy “újfajta” ZTE kialakítására elismerem, de innentől fogva az is látszik, hogy a felnőtt csapat dolgaiban nincs valós döntési jogköre jelenleg. (Másban egyáltalán van?) Ekkora arcvesztést pár nap leforgása alatt nem láttam még. Artúr egy fogatlan oroszlán lett a Zeténél, most tényleg lehet már rá mondani a bohóc jelzőt. Ha én lennék a helyében, akkor a… Olvass tovább »

Minden6ó
Olvasó

Szerintem a klub lassan fizet a technokolosoknak az alkoholisták nak és a kábítószer függőknek, hogy higgyenek nekik és bizzanak bennük, mert épeszű ember hátat fordít ennek az egész…..

JólnézünkMIKI
Olvasó

Heinrich Róbert marad? A többiek?
Baki? Debreczeni?

Csippa
Olvasó

Ha Puskásnak van egy kis büszkesége, akkor feláll, mert az ő becsületét játszották el. Ha nem, akkor kíváncsi leszek, ezek után mi a kommunikáció erről…

zterulez
Olvasó

Elég szar helyzetbe hozták az biztos…

torma
Olvasó

Artúrnak updatelni kell a podcastet, mert mi szurkolók már nem tudjuk kinek higgyünk!Artúrnak ez a hír most olyan, mint amikor egy hóhér a saját halálos ítéletét aláírja.

Holló
Olvasó

Hát a szombat esti podcast után erre nem számítottam…itt a helyzet a következő: Artúr vagy átb*tál minket vagy te belőled hülyét csináltak a fejed fölött. A podcastben elhangzott ki választotta a légiósokat. Hibázott,távozott. Az is elhangzott,hogy a magyar magért Stárics a felelős. Ő emiatt mikor lesz felelősségre vonva???? Mert ugye az idei csapat nem csak a légiósokon csúszott el. Az egyik portál szerint az eddigi legjobb magyarunk Németh Ákos. Nem megbántva őt,de ha egy adott csapat magyar magjánál ő a legjobb,ami egyébként igaz is ott nagy a baj. Az ügyvezető ezért és a többi elhibázott döntéséért és az elmúlt három… Olvass tovább »

Minden6ó
Olvasó

Puskás Artúr Podcastje kiverte a biztosítékot Stárius Cornéliusnál és a polginál!Gyorsan helyre tették a fúrómester Pesti gyüttmentet,Teo menesztésével kapott egy kokit a kopasz fejére jelezvén Stárius Cornélius principátus hatalma megdönthetetlen!

zterulez
Olvasó

Bognár Ákos neve hogy-hogy nem merül fel sohasem? Pár éve még a B közép környékén ordított betintázva, ma meg kiöltözve a VIP páholyban szotyolázik. Ő az igazi szürke eminenciás, ő az önkormányzat delegált embere.

Vulcano
Olvasó

Bencze, Nazor, Bechi, Cizmic, Mutapcic. 2,5 év alatt 5 edző. Ha változókat, vagyis az edzőket és a játékosokat kivonjuk, akkor nem marad más, mint Stárics Kornél. Az elmúlt 3 év végtelenül kínos szezonban egy közös elem van, az ő személye. Biztos, hogy az edzőcsere a megoldás? Nem lehet, hogy ez egy sokkal mélyebben gyökeredző probléma? Mondjuk én nem fogok a Zte-ért krokodil könnykete hullajtani, de már szerintem is gáz, amit ott megy. Pedig nem kis pénzből épült az a csapat.

zterulez
Olvasó

Bencze lehúzott jópár évet a csapatnál és most is a Zeténél dolgozik. Nyugodtan kihagyhatod a felsorolásból. Sajnos sosem kapta meg azt a keretet, amit megérdemelt volna, egy idő után pedig ő is elfáradt. De neki legalább volt hátországa.

Zotyómotyó
Olvasó

Zolika mondta Kornélnak, Kornél egy edzőváltást remekül tudnánk kommunikálni… Az a balfasz meg elhitte…

zterulez
Olvasó

A polgi ilyen szinten nem szól bele. Bognár Ákos annál inkább.

Minden6ó
Olvasó

Nem szól bele a polgi? Az önkormányzat mint tulajdonos TELJESEN ALKALMATLAN erre a klub ra ezt évek óta bízonyítja!Magyarországi sportvezetők döbbenten nézik, hogy a leggyengébb láncszem az ügyvezető igazgató a legbiztossabb pont!Bármilyen döntést hoznak abból csak bukta lesz 3 éve!

Holló
Olvasó

Tegyük fel így van,amit leírtál. Hozzáteszem én nem gondolom,hogy ez így lenne. Nekem ezek a “polgi nem szól bele” meg a “polgi biztos nem tud róla” szövegektől a hátamon a szőr feláll kb. Itt évek óta az eredmény és a tabella nem hazudik. Ezt a vak is látja. De tegyük fel úgy van,ahogy írtad…szerinted milyen tulajdonos az,aki ilyen gyalázatos évek után nem szól bele? És hagyja egyre jobban zülleni ezt az egészet? Aki évek óta tartó ámokfutás után nem állítja fel Stárics Kornélt? Nézd meg a kommenteket más városból is már ez kínos. Az egyik trolloldal tegnap este is jót… Olvass tovább »

zterulez
Olvasó

Bali Zoli és főleg Bognár Ákos minden meccsen ott paroláznak a nézőtér felett a páholyban. Pontosan tisztában vannak mindennel, ami a csapatot érinti. Épp azt mondtam, hogy nem kell Balaicznak személyesen odaszólnia, megvannak erre az emberei.

kentin
Olvasó

Ezt meg ki döntötte el?
Artúr hiteltelen vagy!!!

turul
Olvasó

Szerinted ki döntötte el?

kentin
Olvasó

Hallgatlak.

turul
Olvasó

Többen leírták: Stárics, polgi. Az új edzőt nem két nap alatt találták. Artúr ha erről tudott volna, nem áll ki Cizmic mellett.

kentin
Olvasó

“A száraz tényeken túl szerettünk volna részleteket is megtudni a háttérről. Először is arról, ki döntött a váltás mellett. A kérdést Stárics Kornélnak, a ZTE KK ügyvezetőjének tettük fel, aki úgy felelt:
– Klubdöntés született.
– Mit kell érteni ez alatt? Az ügyvezető döntött, vagy a tulajdonos, esetleg a társadalmi elnökség tagjai közösen?
– A klub döntése volt a váltás.”

???

heraklith
Olvasó

Ennél rosszabb nem lehet, igaz a csodákban sem hiszek. Szegény Artúr meg már teljesen hiteltelen lett. Nem tudom ki hozza a döntéseket, de ez így elég kellemetlen.
Kell még egy rendes (értsd drága) légiós és akkor nem kell playoutot játszani. Rendes szezon, csapat meg majd gondolom jövőre lesz.

balldontlie
Olvasó

Artúr nem fogadta el Cizmic lemondását. A többiek ezzel szemben “felmentették” rá majd 2 hétre. Amíg a 3 vezető (Stárics, Artúr, polgi) háromfelé húz, addig sajnos Egerszeg nem lesz tényező.

zterulez
Olvasó

“Nem tudom ki hozza a döntéseket” – Bognár Ákos

Milenko
Olvasó

Amíg játékoscserék nem lesznek, addig ez csak annyit ér, mint az erdőtűznek a vízipisztoly!

torma
Olvasó

1-4 fő cseréje legalább kellene pénztárcától függően.

ZTE ZOLI
Olvasó

Apa kezdődik…? Ez egy kib.szott átjáróház!

JólnézünkMIKI
Olvasó

Puskás Artúr a ZTE Szakmai Igazgatója pár napja erőteljesen kiállt Teo Csizmics mellett!
Ennyit ér Puskás szava, vagy csak simán átnyúltak a feje felett?
Zegről-végről, mi folyik Zalaegerszegen?

turul
Olvasó

Igen jól látod. De akkor legyen annyira tökös, tegye fel a kezét, aki meghozta ezt a döntést.

Director
Olvasó

Zalaegerszegen nagy Divat lett a kosárlabda világában napi szinten hazudni…”Fel sem merült Teo Cizmic menesztése” Puskás Artúr 2021 nov 20…. November 23 Teo Cizmic kihajítva…

Pojaca
Olvasó

A főkolompos Sztárix továbbra is élvezi a bizalmat? Hány edzőt fogyaszt még el?

lujo
Olvasó

Az utolsó podcast-ben még teljes mellszélességgel kiállnak Teo mellett, eltelt 4 nap és lecserélik? Komolyan, hogy megy ez nálunk?
Nem Teo mellett kardoskodok, de ez az össze-vissza kommunikálás gáz. Könnyebb megjósolni egy mediterrán ciklon várható csapadékmennyiségét, mint a klub döntését előrejelezni.
Most már eredménykényszer van, senkit sem érdekel a mellébeszélés.

Zetesziv
Olvasó

Hazudni azt tudnak még magukat megvédeni.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés