Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Teo Cizmic: Akkor lett volna esély a sikerre, ha jobban teljesítünk támadásban

Kritikus és elégedett szakemberek. Edzői nyilatkozatok szombatról.:

:

Sopron KC – Atomerőmű SE h.u.: 109-107 (24-24, 26-34, 24-16, 23-23, 12-10)

Braniszlav Dzunics, Sopron: Ez a szív és az akarat diadala volt! Nagyon rosszul kezdtünk, főleg védekezésben. Tudtuk, hogy a Paks egy sokat futó csapat, rengeteget mozognak, és az első félidőben erre nem volt válaszunk. A második félidőben teljesen másképp álltunk ki, sok jó védekezésünk volt, és ez a támadásainkat is segítette. Úgy érzem, a szurkolótáborunknak nagy része van ebben a győzelemben.

Teo Hojc, ASE: Agy ilyen mérkőzés után nehéz okosnak lenni. Nekünk – és ez alatt magamat, mint a csapat vezetőedzőjét is értem – képesnek kellene lennünk irányítani egy ilyen mérkőzést, és a végén megnyerni. Minden a kezünkben volt, mégis engedtük kicsúszni belőle. Ez fáj a legjobban. A döntő faktor természetesen Boriszov volt, aki ellen nem találtunk ellenszert. A hátán vitte a csapatát az egész mérkőzésen. Gratulálok neki és a Sopron csapatának is. Természetesen csalódott vagyok, mert ez a második olyan találkozó, amit hosszabbításban veszítünk el. Ez azt jelenti, hogy közel vagyunk, de képesnek kell lennünk arra, hogy megtegyük az utolsó lépést, és meg tudjunk nyerni egy ilyen mérkőzést.

Falco KC Szombathely – Szolnoki Olajbányász 82-69 (21-17, 20-17, 17-19, 24-16)

Milos Konakov, Falco KC: Nagyon büszke vagyok a csapatomra. Az elejétől a végéig megvalósítottuk azt, amit elterveztünk. Ha egy Szolnok szintű csapat ellen 36 percet vezetsz, akkor valamit jól csináltál. Gratulálok a csapatomnak, de egy dolgot szeretnék leszögezni, ez csak egy mérkőzés volt a körülbelül 35-ből. Megyünk tovább.

Gasper Potocnik, Szolnoki Olajbányász: Gratulálok a Falconak. Nagyon jó mérkőzést játszottunk, ami méltó volt a rangadóhoz. Sajnos vétettünk hibákat, amiket egy ilyen szintű csapat, mint a Falco könyörtelenül kihasznált. Ebből tanulnunk kell és csapatként kell továbbmennünk. Szerdán már újabb mérkőzés vár ránk, így nincs sok időnk ezzel a vereséggel foglalkozni. Leszűrjük, amit kell és megyünk tovább. Sok szerencsét kívánok a szombathelyieknek a BL-ben, mert ez az egész magyar kosárlabdának is fontos.

Kaposvári KK – MVM-OSE Lions h.u.: 63-68 (15-16, 14-13, 13-17, 14-10, 7-12)

Nikola Lazics, Kaposvár: Rengeteg problémánk volt, főleg támadásban. Nem játszottunk csapatként. Az egész mérkőzésen csak hét asszisztunk volt. A védekezésünk nem volt rossz, de támadásban türelmetlenek voltunk. Egyénieskedve senki nem tud eredményes lenni. A meccs végén nem koncentráltunk eléggé. A kulcspillanatokban kihagytuk a büntetőket. Megérdemelten nyert az Oroszlány.

Sebastjan Krasovec, MVM-OSE Lions: Nehéz volt a szezonkezdet számunkra a sérülések miatt. Szerencsére most Burns visszatérhetett, ami jókor jött, mert Molnárt bokasérülése miatt nélkülöznünk kell. Otthon veszítettünk már, most pedig idegenben sikerült nyerni. Kemény ellenfelet győztünk le, a sikerünk kulcsa pedig a csapatmunka volt. Mindenki megtette a magáét, aki a pályán volt.

HÜBNER Nyíregyháza BS – Pécsi VSK-VEOLIA 104-110 (33-27, 26-22, 22-32, 23-29)

Pethő Ákos, Nyíregyháza: Gratulálok a Pécsnek! Nagyon fordulatos mérkőzésen vagyunk túl, lélektanilag mindkét csapat nagyon nehéz helyzetben volt. Hiába játszunk nagyrészt jól, meg is kell nyernünk a meccseket. Ez így kevés ebben a ligában. A sikert is fel kell dolgozni: az első félidőben extrát játszottunk, de fel kell rá készülni, hogy a másodikban nem biztos, hogy ilyen parádés lesz minden. Ezt a Pécs kihasználta és nem érdemtelenül nyert.

Dragan Alekszics, Pécs: Nagyon nehéz mérkőzés volt. Jól kezdtünk, de aztán a védekezésünk sokat romlott, a Nyíregyháza dobott is hatvan pontot. A második húsz percben már kicsit jobban teljesítettünk hátul, az egy egy elleni szituációkat jobban oldottuk meg Johnson ellen, elkaptuk a fonalat, így kiegyenlítettünk. Két-három hárompontossal fordítottunk, míg a hazaiak rosszabbul dobtak már. Végre jó meccset játszottunk, de a védekezéssel még nem vagyok elégedett

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Zalakerámia ZTE KK 68-65 (13-15, 23-15, 12-16, 20-19)

Váradi Kornél, Kecskemét: Kemény, fizikális meccset játszottunk, mindkét együttes végig a maximumot nyújtotta. Annak kifejezetten örülök, hogy az előre eltervezettek szerint működött a védekezésünk, nem tudtak gyors kosarakat dobni, illetve tudtunk dominálni a lepattanóknál. Hatalmas gratuláció a játékosoknak, köszönöm nekik ezt a győzelmet, hiszen nagyot harcoltak. Külön kiemelném Kiss Dávidot, aki kiválóan szállt be most is fiatal kora ellenére a mérkőzésbe. Bizakodásra ad ez okot a magyar kosárlabdának, hogy egy újabb ötös pozícióban játszó tehetség van kibontakozóban.

Teo Cizmic, ZTE: Tudtuk előzetesen is, hogy komoly összecsapás vár ránk, és ez beigazolódott, nagyon megszervezte magát a Kecskemét, gratulálok nekik a győzelemhez. Nem esett sok pont, nem volt túl látványos az összecsapás, inkább a védekezés dominált mindkét oldalon. Számunkra akkor lett volna esély ma a sikerre, ha jobban teljesítünk támadásban, ám ez elmaradt, így megérdemelten nyert a Kecskemét.

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
BezseVulcanoWSrebornKtopi Recent comment authors
Bezse
Olvasó

Lazic mester : meg kellene tanítani pár figurát és forgatni is kéne a csapatot. 1:1meg 2:2nem elég. Aki xar , az meg ne legyen fenn 30+ perceket

Vulcano
Olvasó

Potocniknak köszönjük a bíztatást??
Hasonlókat kívánok én is nekik a nemzetköziben!??

WSreborn
Olvasó

Egy biztos ez a Konakov 100x szimpatikusabb mint Oki

Ktopi
Olvasó

A csapat teljesítménye lassan-lassan kezd elmozdulni a kívánt irányba, ehhez viszont vissza kellett térni az alapokhoz – a védekezéshez. Ránk mindíg a csapatmunka,az egymásért való kűzdelem volt a jellemző, amely a védekezésben nyilvánul meg a leginkább. Ezt láttuk tegnap. Ez nyilván nem látványos és szép kosárlabda és majd jönnek a fanyalgók, de én szívesebben megyek haza 68-67-es győzelem után, mint egy 102-98-as vereség után! Ami a csapat életkorából adódik, az a meccsen 38 percig hátrány, de az utolsó két percben előny. Ezek a rutinos játékosok tudják, hogyan kell a legvégén hibátlanul büntetőzni és behúzni az egylabdás meccseket! A legnagyobb pozitív… Olvass tovább »

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés