Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Telt ház előtt folytathatja remek hazai sorozatát a válogatott

Sajtótájékoztató Szombathelyen.

  •   :

:

A 41. férfi kosárlabda Európa-bajnokság előtti első selejtező mérkőzést csütörtökön Szombathelyen játssza a magyar férfi válogatott. A mieink ellenfele a címvédő Szlovénia lesz az Aréna Savariában.

Ma délután az eseménnyel kapcsolatban sajtótájékoztatót tartottak a vasi megyeszékhelyen.

Nagy Csaba, a mérkőzés egyik társrendező cégének ügyvezetője bevezetőjében elmondta, hogy a magyar férfi kosárlabda-válogatottnak 1994-től van kapcsolata Szombathellyel, hiszen tizennyolc éven keresztül mindig vendége volt a Pannon Nemzetközi Kosárlabda Tornának. Azóta is számos világbajnoki és Európa-bajnoki selejtezőt rendeztek a nyugati régióban.

Megtudtuk azt is, hogy a 3200 belépő közel 90 %-a elkelt elővételben. 200 jegy maradt, csütörtökön délután 4 órakor nyitnak ki az Aréna Savaria jegypénztárai. A felnőtt jegyek egyébként 2000, a nyugdíjas/diák belépők pedig 1000 Ft-ba kerülnek a mobil lelátón, 1800 Ft-ba pedig a galérián.

A zökkenőmentes rendezést 30 középiskolás önkéntes segíti.

Nemény András, Szombathely polgármestere elmondta, ha teheti, még a mai napig is kosárlabdázik.

– Mindenkinek van egy kedvenc sportja, nekem nem kérdés, hogy a kosárlabda az. Ha szerencsém van és úgy alakul a mai napom, akkor este hatra megyek pattogtatni. Érdekesség, hogy Perl Zoli édesanyja is ott szokott kosarazni, ahova én járok. Nemrég pont egymás mellett ültünk egy Falco meccsen Sztojan Ivkoviccsal, akivel csináltam is egy szelfit, akkor még nem voltam polgármester. A mai napig megvan az a kép, majd átküldöm neki, ha szeretné. Szívesen jöttem a mai sajtótájékoztatóra, nagyon várom már a holnapi mérkőzést, természetesen ott leszek a helyszínen, mint ahogy elmentem 2017-ben Kolozsvárra is, ott szurkoltam a válogatottért az Eb-n, ez számomra természetes dolog. Szombathely városa szívesen fogadja a nemzeti csapatot, és bízom benne, hogy a srácok is úgy érzik, jó házigazdái vagyunk a mérkőzéseknek. Van egy jó csarnokunk, egy fanatikus szurkolótáborunk, és nem utolsósorban büszkén mondhatom, hogy a válogatott egy részét is a Falco adja. Ha csak egy valamit ki lehetne írni a város táblájára, akkor biztos azt javasolnám, hogy „kosárlabdaváros”. Köszöntjük a magyar válogatottat itthon, és bízom benne, hogy még sok ilyen eseménynek lehetünk házigazdái.

Sztojan Ivkovics a szombathelyi sajtótájékoztatón – Fotó: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

Ezt követően Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány következett:

– Örülök, hogy visszatértünk Szombathelyre, ahol mindig parázs hangulat uralkodott, mindig is szerettem itt játszani. Most az Európa-bajnok érkezik hozzánk, ez nemcsak nekünk, mindenkinek egy remek PR is, hiszen a magyar válogatott nem mindennap játszik tétmérkőzést egy Eb-győztessel. Gratulálok Szombathelynek és a Falcónak, mert ez az európai menetelés valóban nem volt semmi. Remélem, hogy a következő években is ugyanezen az úton fognak tovább menni, mert mindig kell egy-két zászlóshajó a válogatott mellé, hogy tudjunk haladni előre.

Eddig szövetségi kapitányként hat tétmérkőzést játszottam hazai pályán, és eddig egyszer sem kaptunk ki. Azért ez elég ritka dolog Magyarországon, szeretném tovább folytatni ezt a jó sorozatot. Hiába lesz az ellenfelünk az Európa-bajnok, holnap a győzelem a cél. A szlovén válogatottban mindenki jegyzett bajnokságban szerepel, török, olasz és spanyol ligákban, illetve vannak játékosok a Cedevita/Olimpija gárdájából is, és olyanok is, akik megfordultak korábban a Barcelonában, vagy a Real Madridban. A külső soruk nagyon erős, ha a tranzíciós játékukat meg tudjuk állítani, akkor szinte csak imádkozni kell a sikerért. Nagyon fontos, hogy nálunk egészséges mindenki. A helyszínnel kapcsolatban annyit még elmondanék, hogy nemcsak szombathelyi szurkolók jönnek, hanem körmendiek, zalaegerszegiek, soproniak és a többi környező településről is a válogatott miatt. Debrecenben, Budapesten és Szombathelyen is rendre telt ház előtt játszottunk, ezt már megszoktuk. Köszönöm Szombathely városának, hogy ennyire kiálltak a kosárlabda mellett, örülök neki, hogy polgármester úr továbbra is biztosítja ezt, ez nagyon fontos nekünk, akik szeretik ezt a sportágat. Hajrá Falco, hajrá magyar kosárlabda!

Gráczer György, a társrendező Falco-Vulcano Energia KC Szombathely ügyvezetője is jelen volt a sajtótájékoztatón:

– Nagyon örülünk neki és nagy megtiszteltetés, hogy a világbajnoki selejtezők után Eb-selejtezőt is rendezhetünk az MKOSZ-szel közösen. Örülünk, hogy sorozatban nemzetközi mérkőzéseknek adhat otthont Szombathely. Ehhez természetesen kellett az is, hogy olyan feltételeket tudunk nyújtani és biztosítani az MKOSZ és FIBA részére, amik ezt megkívánják. A Falco az elmúlt években összesen 31 nemzetközi, FIBA Europe Cup- és Bajnokok Ligája-mérkőzést szervezett. A stábunk és a csapattagok megfelelő rutinnal rendelkeznek ahhoz, hogy a holnapi is egy nagyszerű rendezésű összecsapás legyen. Nagyon büszkék vagyunk arra is, hogy Perl, Váradi, Benke és Filipovity személyében négy válogatottat is adhatunk a nemzeti csapatnak. Bízom benne, hogy amit a tizennyolc BL-meccsen ezek a játékosok tapasztalatként és rutinként megszereztek, át tudják vinni a válogatott meccsekre is. Annak is örülünk mindannyian sérülésmentesen érkeztek meg az edzőtáborba, szeretném, ha a sorminta folytatódna, hiszen az elmúlt időszakban Szombathelyről a vendég válogatottak csak vesztesként távoztak. Bízom benne, hogy holnap is így lesz.

Perl Zoltán és Keller Ákos – Fotó: ugytudjuk.hu

A játékosokat Keller Ákos csapatkapitány és Perl Zoltán képviselte:

– Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy jó eredményt érjünk el holnap. Felkészülünk, és a lehető legjobb meccset próbáljuk játszani – mondta Keller.

– Örülünk, hogy újra itt lehetünk, a körülmények nagyszerűek, tudom, hogy sokan lesznek és nagyon jó hangulat lesz az Aréna Savariában. Nagyon motiváltak vagyunk, hiába jön az Európa-bajnok, úgy érzem, lehet esélyünk a győzelemre. Mindent meg fogunk tenni ennek érdekében – mondta Perl.

  •   
33 hozzászólás

33
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
24 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
Bobanjozsi67janosszabocaseyjonesmoldi56 Recent comment authors
jozsi67
Olvasó

Rossz üzenet volt a klubcsapatok felé, a Falcó mindenesének jelenléte a sajtótájékoztatón, lévén a csarnök nem a klubcsapaté. Semmi értelme nem volt hogy ott vol.

Boban
Olvasó

Ez egy korrekt vélemény, osztom.

WSreborn
Olvasó

A Falco gyúróját én még hiányoltam, hiszem a Falco = Magyar kosárlabda ezt ne feledjük

Marillion
Olvasó

Akkor most mégsem 3500 a befogadóképesség? Az a + 300 is szívesen bemenne…..RIA RIA HUNGÁRIA……

redmiller
Olvasó

Úgy tudom nemcsak megvehető jegyek vannak.

caseyjones
Olvasó

Nem lehet, hogy van vendégeknek kijelölt szektor is, arra van az a 300 jegy?

wiley
Olvasó

Vendégszektor

KUTYA
Olvasó

EGY ZÁSZLÓ MINDENEK FELETT!

moldi56
Olvasó

Szia “Kutya”

Tomika2
Vendég
Tomika2

Remélem nem hoznak újra szégyent ránk a Falco “szurkolók” és végre szurkolás is lesz!

A Folcozást engedjétek el egy válogatott meccsen, mert az a legalja, ha újra csak erre futja.

2lee14
Olvasó

Istenem…..

Tomika2
Vendég
Tomika2

Holnap meglátjuk.

wiley
Olvasó

Vergődj tompika! 😂

Tomika2
Vendég
Tomika2

Jó-jó, csak holnapra szedjétek össze magatokat!

2lee14
Olvasó

Reméljük te is segítségünkre leszel a szurkolásban!

Tomika2
Vendég
Tomika2

Efelől ne legyenek kétségeid!

janosszabo
Olvasó

majd a zúsb megoldja 😀 oh…

WSreborn
Olvasó

A leírtakkal természetesen semmi bajom, és maximálisan szurkolok a fiúknak, de remélem, hogy miután Ivkovics eltűnik a színről, láthatunk majd válogatott meccset végre újra Szolnokon is, ugyanis érdekes egybeesés, hogy mióta kiutàltuk Ivkovicsot azóta egyszer sem volt nálunk válogatott meccs, míg előtte rendszeresen. A szolnoki kosárlabda igenis tudatosan van parkolópályára téve, a NAGY NYUGAT örömére!
Hajrá Magyarok!

redmiller
Olvasó

Érdekes, hogy Kecskeméten sincs… Ja, mert nem elég nagy a nézőtér… Szolnokon nagyobb???

WSreborn
Olvasó

Nálunk 2800 fő a hivatalos max. de voltunk már 3200an is. Azt hiszem 2500 fő felett 6 kijárattal alkalmas egy csarnok nemzetközire.
De ez egyébként sem lehet kérdés nálunk, hiszem ABA, ECH, UEC, EC, BL meccsekre is alkalmas volt éveken át, sőt tucatnyi válogatott meccs is volt.

Ja nyugodtan mínuszoljatok erre is csak a saját baromságotokat bizonyítjátok vele….

redmiller
Olvasó

Hol???
Hunbasket.hu szerint
“Városi Sportcsarnok
Cím: 5000 Szolnok Tiszaliget sétány 9691/12
Telefon: 06-56/377-124
Férőhely: 2122”
Sorolhatod itt a nemzetközi kupákat, de volt olyan is mikor Kecskemét volt alternatívában, mert necces volt, hogy engedélyezik-e a csarnokot…. Szolnokiaktól hallottam!

Televíziós kamerák még ebből is levesznek…
Közel nimcs a 3000 székhez, ami tudtommal előírás… Ezért volt az utóbbi években Szombathelyen, Debrecenben és a Tüskecsarnokban!

Most nézem, hogy Kaposvár is alatta van a 2950-nel…

WSreborn
Olvasó

Mikor volt Kecskemét alternatíva???? Kisebb a csarnokotok kevesebb férőhellyel!!! 2016-ban nem volt kicsi a szolnoki csarnok a válogatott meccshez???
Nyomjad csak a hülyeségeidet gyűjtsd a labancok lájkjait….

redmiller
Olvasó

A negatívokat szoktam mostanában… Nézd vissza a cikkeket!
2016-ban más volt a csarnokra a kiírás! Kecskeméten is volt addig válogatott meccs, ahogy Szolnokon is! Mindkét helyszínen ütöttem a dobot…

Mivanmivan
Olvasó

Hajrá Magyarok!

antikosar
Vendég
antikosar

csodálatos banda a képen

crazybasket
Olvasó

Párthovatartozás nélkül írhatom, hogy tetszik a Polgármesterünk hozzáállása a kosárlabdasporthoz, ezzel együtt a Falcohoz! Így tovább! Holnap este pedig zúgjon a Hajrá Magyarok!!!

derryl
Olvasó

Mi az a társrendező titulus? Elvileg a Falkónak köze nincs a csarnokhoz, állítólag bérli! Papíron!Vagy most ezt találták ki, hogy Gyujibácsi is ott bájologhasson?

Zeusz
Olvasó

Azaz egy dolgod, hogy szurkolj a fiuknak, a többivel ne törödj, nem a te dolgod! Az enyém sem, így nem is feszegetem e témát! Hajrá MAGYAROK!

derryl
Olvasó

Nem én találtam ki a “társrendező” baromságot!

Hubie Brown
Olvasó

Rendező =/= tulajdonos.

derryl
Olvasó

Fuss neki még egyszer!

derryl
Olvasó

Hűha!

balldontlie
Olvasó

Szerintem technikai lebonyolítás, asztalszemélyzet, ilyesmi.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés