Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Teljes fordulóval folytatódik a második vonal

NB I/B, Piros-csoport, 12. forduló, beharangozó.:

:

Féltávhoz közelednek a másodosztály alapszakaszának küzdelmei: a hétvégén már a 12. játéknap mérkőzései következnek. Már pénteken lesz B-csoportos meccs, a jó formába lendülő MAFC Szolnokon, a CKE vendégeként lép pályára. Szombaton mindkét pécsi csapat érdekelt lesz, a JKSE a fővárosban vendégeskedik. Három találkozó marad vasárnapra, a DEAC-Vasason és a BKG-SKSE-n is közvetlen riválisok csapnak össze, a Veszprém Fóton tehet újabb kísérletet első győzelmének megszerzésére. A tervek szerint a hét bajnoki közül hat is követhető lesz élőben.

Ceglédi KE – MAFC

Péntek 18:30, Szolnok, Tiszavirág Aréna

Kemény küzdelmet hozhat az egyre inkább élcsapattá váló MAFC (4., 8-3) CKE (10., 4-7) elleni vendégjátéka. A műegyetemisták zsinórban három győzelem után látogatnak Szolnokra, viszont a ceglédiek hazai mérlege is kiváló: a PVSK vendégsikerét leszámítva hibátlanok otthon, mind a négy sikerüket hazai pályán érték el. Egyaránt fontos hazai diadalt követően lépnek pályára a csapatok: a sárga-kékek nagy csatában a DEAC U23-at (80-76), a fővárosiak a bajnokság esélyesének tartott pécsi Vasutat verték otthon (82-72). Utóbbi számít nagyobb bravúrnak, de intő jel lehet a piros-feketék számára, hogy a baranyai fehér-feketék másik legyőzője, a BKG kikapott következő, CKE elleni meccsén. Mindkét csapatban több rutinos mezőnyjátékosa van, összecsap például Velkey és Tóth Péter; izgalmas, jó mérkőzés várható. Élő közvetítés az alábbi linken: https://youtube.com/@kosarlabdaegyesuletcegledi6135 .

Nagykőrösi Sólymok KE – NKA Pécs

Szombat 17:00, Nagykőrös, Kossuth Lajos Általános Iskola

Kötelező győzelem előtt áll a listavezető: Nagykőrösre látogat az NKA Pécs (1., 10-1). A narancssárga-feketék négymeccses győzelmi sorozattal a hátuk mögött utaznak Jász-Nagykun-Szolnok megyébe, ráadásul a debreceni botlásuk óta minden találkozójukat legalább 23 ponttal nyerték. A Sólymok (13., 2-9) helyzete ellenben egyre inkább kritikussá válik, hat bajnoki óta nyeretlenek és kezdenek leszakadni a mezőnytől. Távozása óta először játszhat tétmeccset az Akadémián az NKA korábbi játékosa, Váits Olivér; azonban a legnagyobb veszélyt nem ő, hanem Lakosa jelentheti a pécsiekre. Remek idénye van a nagykőrösi csapatkapitánynak: 18,4 pontos átlaggal mezőny 4. legjobb dobójának számít, szezonbeli triplamutatója úgy 48%-os, hogy ő próbálkozik a legtöbbször kintről csapatából (29/60). A bajnokság egyik legjobb védelme ellen viszont bizonyára átlagon felüli teljesítmény kell tőle (is) a bravúr lehetőségéhez, az előjelek alapján hatalmas meglepetés lenne a vendégek sikere. Élő közvetítés az alábbi linken: https://youtube.com/@ratgeberakademia .

Pécsi VSK-Veolia – Óbudai Kaszások

Szombat 18:00, Pécs, PVSK NKA Csarnok

Újbudai vereségét követően egy másik fővárosi csapat, a Kaszások (11., 4-7) ellen javíthat a Vasút (2., 9-2). A PVSK elveszítette előző két idegenbeli mérkőzését a bajnokságban, de hazai pályán remek mutatókkal rendelkezik: úgy állnak Pécsen ötből öttel a Párducok, hogy saját közönségük előtt még igazán megszorongatni sem tudta őket egy rivális sem, legutóbb a DEAC-ot ütötték ki otthon (106-41). Az óbudaiaktól hetek óta hiányzik három fontos külső posztos játékos (Tichov, Farkas, Czura), öt nap alatt mindkét baranyai élcsapattal meg kell mérkőzniük, kedden 59-85-re kaptak ki otthon az NKA-tól. Szigetszentmiklósi vereségét követően különösen motiváltan lépett pályára a PVSK, a fővárosi kisiklást követően is toronymagas esélyesnek tűnik a Juhász-legénység a III. kerületiek ellen. Élő közvetítés az alábbi linken: https://youtube.com/@PvskHuPecsiVSK .

TF-BP – Jászberényi KSE

Szombat 18:45, Budapest, Sport11 Sportcentrum

Érdekes mérkőzésre van kilátás a Tehetséges Fiatalok (9., 4-7) és a JKSE (6., 6-5) összecsapásán. A TF ugyan nincs rájátszást érő helyen, de legutóbbi két hazaijukat sikerrel abszolválták a fővárosiak, a DEAC és az Óbuda ellen is magabiztosan, egyaránt 17-17 pontos különbséggel verték. Felemás teljesítményt nyújtanak az elmúlt hetekben a jászságiak, október óta nem tudtak egymás után kétszer győzni a Piros-csoportban. A legutóbbi meccsükön is hullámzó volt a játékuk: három gyengébb negyed után 21 pontos hátrányból mentették hosszabbításra a Salgótarján elleni rangadót, amelyet végül 50 perc játék után egy utolsó másodperces kosárral meg is nyertek (103-102). Szezon közben távozott tőlük Velkey, viszont kettőt is igazoltak azóta: Dunai a hátvédsorban, a múlt szombaton debütáló Ivosev a palánk alatt jelenthet erősítést. Stílusok csatája is lehet a találkozó: a mezőny egyik legfiatalabb csapatának számító TF-BP erős a tranzíciós játékban, miközben a számos élvonalbeli rutinnal rendelkező játékost a soraiban tudó Berény inkább a felállt védelem elleni, hosszabb támadásokat preferálja; nincs egyértelmű esélyes. Élő közvetítés az alábbi linken: https://youtube.com/@XMEDIASPORT .

Phoenix-MT Fót – Veszprém KK

Vasárnap 17:00, Fót, Phoenix Sportcsarnok

Alsóházi rangadót rendeznek Fóton: a 4-7-tel álló, de a tabellán csupán 12. helyezett Phoenix-MT fogadja a nyeretlen Veszprémet (14., 0-11). Az újonc lila-fehérek kiválóan, háromból két győzelemmel kezdték a bajnokságot, de az azóta lejátszott mérkőzéseken csupán 2-6 a mérlegük. A bakonyiak szezon közben erősítették meg keretüket két tapasztalt játékossal, Kis Raullal és Horváth Ákossal, de első három bajnokijukon, illetve a Dávid Kornél KA elleni kupameccsen ők sem tudták győzelemhez segíteni csapatukat. A felek egyaránt inkább mezőnyposzton erősek, komoly párharc várható 1-2-es poszton, a Santiago-Katona és a Szabó-Madár kettős is ponterős. A palánk alatt egyik csapat sem bővelkedik opciókban, így nagy jelentősége lehet, melyik csapat centere kapja el a fonalat. Hazai pályán a Megyeri Tigriseknek áll a zászló, de talán nagyobb esélyük van a sikerre a piros-szürkéknek, mint az elmúlt fordulókban.

BKG-Prima – Salgótarjáni KSE

Vasárnap 17:00, Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok

Igazi ki-ki meccset rendeznek a Városmajorban: a 8. BKG és a 7. SKSE is 5 győzelemmel, valamint 6 vereséggel áll. Egyik együttes sem kezdte igazán jól a bajnokságot, az elmúlt tizenegy forduló során végig hasonlóan állt a két csapat. Abban is hasonlóság mutatkozik, hogy mindkét oldalon egy állandó, jól kialakult rendszerben hisz az edző: dr. Nagy Ágoston csapatának taktikája kinevezése óta két fiára épül, míg Dániel Péter az eddigi összes bajnokin ugyanazt a kezdőcsapatot küldte pályára. Nagy Botond Ágoston, illetve Dragasevics Veljko lehet a két kulcsfigura, mindketten csapatuk legeredményesebb játékosának számítanak, és képesek nagyon megszórni magukat: a BKG hátvédjének 39, a tarjáni bedobónak 48 az egy meccsen dobott pontrekordja. Akár kettejük párharca is eldöntheti a győztes kilétét, a hazaiak mellett szól, hogy a nógrádiak keddeb elvesztettek egy fárasztó csatát a Vasas ellen (67-55). Élő közvetítés az alábbi linken: https://youtu.be/PTmheuZsrcM .

DEAC U23 – Vasas Akadémia

Vasárnap 18:30, Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok

Egy nagy sorozat megszakad a forduló zárómérkőzésén, ahol a DEAC (5., 7-4) fogadja a Vasast (3., 9-2). A piros-kékek hatmeccses bajnoki veretlenséggel érkeznek a Cívisvárosba, ahol még veretlenek a szezonban a fehér-feketék, otthon ötből öttel áll a Mandics-legénység. Kedden mindkét fél pályára lépett, a fővárosiak az SKSE-t (67-55), a debreceniek a Nagykőröst (79-62) verték hazai pályán. A két klub váltotta egymást az A csoportban, de az utánpótlás-korosztályokban évről évre nagy csatákat vívnak, így bizonyára kiemelt mérkőzésként kezelik az egymás elleni meccset, amire a tabella is okot ad. A DEAC U23 kulcsemberei valószínűleg szombaton is szerepet kapnak a Debrecen-Körmend A-csoportos mérkőzésen, így nekik a vasárnapi már a harmadik pályára lépésük lehet a héten. Ezt figyelembe véve inkább a budai alakulat tűnik valamivel esélyesebbnek, de a listavezető NKA-t is elkapták otthon a debreceni fiatalok, nagy küzdelemre van kilátás. Élő közvetítés az alábbi linken: https://youtu.be/wuY0e8-AVOo .

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés