Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Tartalékosan is verte a Szolnok a Pécset

Hiába nyomta meg a harmadik negyedet a Pécs.

Szolnoki Olaj KK - Pécsi VSK-Veolia 71-66 (22-9, 15-11, 17-27, 17-19)

Felsőház, 1. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok
V: Benczur T., Boros T., Balogh Gy. (Gorka Sz.)

Szolnok: Airington 9/3, Rudner 7/3, Malesevics 16/3, N. Milosevic 4, Andric 12. Cserék: Frank 3/3, Csák 6/6, Tóth Á. 14.

PVSK: Pongó 8/6, Taylor 17/9, Csirics 12/3, Budimir 12/12, Horti 3/3. Cserék: Wright 6, Demeter 8/6, Bíró -.

Vojvoda, Benke, Rowsey, Milosevics, Kovács. Ez az öt játékos hiányzott a Szolnoki Olaj KK alapcsapatából a felsőház nyitómérkőzésén.

A találkozó elején azonban úgy tűnt, a hirtelen jött lehetőség a pécsieket zavarta meg. Az Olaj nagyon fegyelmezetten játszott, jól dobott, míg a pécsiek kapkodó játékukkal pillanatokon belül összeszedtek egy tízpontos hátrányt. Csirke Ferenc hiába követett el mindent, ebben a periódusban nem tudták megfordítani a játék képét.

És elmaradt a “fordítás” a második etapban is. A Szolnokban különösen jól játszott Malesevics, aki élt azzal, hogy sok játékperc jutott neki. 37-19-es hazai vezetéssel mehettek nagyszünetre a csapatok.

Aztán a pihenő alatt valami elhangzott a pécsi öltözőben. Budimirék pillanatok alatt ledolgozták a hátrányukat, sőt a vezetést is átvették. Az Olaj azonban ismét “összekapaszkodott”. Dragan Alekszics időkérése után szigorítottak a védekezésükön, és ismét magukhoz ragadták a vezetést.

Az utolsó negyedben is kapaszkodott a Pécs, de az Olaj jobban bírta a végjátékot, és a sok hiányzója ellenére győzelemmel kezdte a középszakasz küzdelmeit.

38 hozzászólás

38
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
24 Comment threads
14 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
25 Comment authors
BossesydellderrylIncicicared-black01 Recent comment authors
Bossesy
Olvasó

Ezt nem gondoltam volna, hogy összejön Voja nélkül. Gratula az egész csapatnak!

derryl
Olvasó

Köszönöm a csapatnak a tegnap esti játékot, megmutatták a fiúk, az ezer sebből vérző oroszlánt nem szabad leírni! Felemelő volt látni, hogy az ifjú titánok nem rezeltek be, haraptak, küzdöttek, a meccs nagy részében élmény volt látni, mit művelnek a pályán, közben a maródiak meg úgy szurkoltak a pad mögött, mintha a b középben ülnének! Ez a CSAPAT! Az OLAJBÁNYÁSZ! A neheze még most jön az első, de nem döntő lépést megtettük, a jelenlegi helyzetnél pedig csak jobb jöhet!

J.R.Benitez
Olvasó

Most már elhiszed hogy komolyan gondoltam : az Olaj igy is esélyes aranyra?

derryl
Olvasó

Igen!

derryl
Olvasó

Az igent arra írtam, hogy komolyan gondoltad. A többit még meglátjuk, nem csak tőlünk függ. Szombaton, ha a Pécs összekapná magát, mindjárt szebb lenne a hajnal. Aztán megyünk hozzátok…..

J.R.Benitez
Olvasó

Tabella reális kb. Mi vagyunk a harmadik erő. De bennünk sok a potenciál. Csak kellene vmi varázsütés. Ti playoff-ba minimum második helyen mentek. Döntő kinéz. Többi csak a roosteren múlik. De nagyon messze még a vége….

Incicica
Olvasó

Kedves bb1.hu Ne vegyük el a 18 éves Frank Árontól, hogy kezdő irányító volt a címvédőnél.

red-black01
Olvasó

Nem láttam a meccset, de a stat és az eredmény alakulása alapján a Pécs nem tanult a Falco kupadöntős hibájából. A jelenlegi Szolnok ellen (jelenlegi kiemelve és aláhúzva) az első 10-15 percet lendületes, de türelmes játékkal túl kell vészelni és törekedni kell az eredmény tartására. A jelenlegi Szolnoknak a legnagyobb esélye az, ha ennyi idő alatt összetud szedni 10-15 vagy akár 20 pont előnyt, mert ebben az időszakban van még elég erejük keményen védekezni és erőszakosabban támadni, főleg a palánk alatt. Utána már “csak” egy feladat van, ezt őrizni türelmesen és kihasználni az ellenfél óhatalanul elkövetett hibáit. Ha esetleg elfogy… Olvass tovább »

RRichieG
Olvasó

Szólhattál volna hamarabb is Okornnak, hogy ne engedjék el az Olajt 30cal,mert akkor most 1szeres kupagyőztesek lennének. Nem is értem miért nem te vagy az edző,stat alapján megmondod a tuti taktikát, csodállak.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Nem ez most a hülyeség.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Red Blacknek szólt

RRichieG
Olvasó

Frank You Áron!
Még hogy nincsenek saját nevelésű játékosaink.. 3.felnőtt meccsén kezdőként Voját helyettesíteni, az nem semmi. Az arc ne szálljon el Áron, ezt tolni tovább, kicsit több rádobással, betöréssel.sok sikert az érettségihez…..
Csák is kiváló volt, igazi vérszívó, mint Kovács.
Rudira kellene még izom, játékintelligenciája kiváló.
Taiwot kellene még erőltetni, Andric bármikor kidőlhet, ütni vágni, hogy erősödjön.
Tóth Ádám a legjobb magyar center. Ezt a vak is látja. Hortit megette vacsorára, az Olaj vezére lett.
Jakab kiválóan szedte a lepattanókat. El kéne küldeni. Rowseyért.

derryl
Olvasó

Roziért? Minek? Részvétem, ha tényleg gyász miatt ment haza, de, ha számítana neki a csapat, már itt lenne! Ma reggel láttam a Bathó tüzépnél, leárazás van téglából, egy csomó megmaradt az este!

dell
Olvasó

Nem gyász miatt ment haza és ezek után remélem nem is jön vissza. Az olyan játékos aki a legnagyobb sz@rban lévő csapatát itt hagyja drogos dolgok miatt arra nincs szükségünk. Hozzátenném nem ő drogozott….

derryl
Olvasó

Azért írtam, “ha gyász miatt”. Én is úgy tudom nem, de ez volt a hivatalos közlemény, és osztom véleményed!

Rouge
Vendég
Rouge

Játékintelligenciában voltunk jobbak: passzok-gólpasszok-összjáték. Hozzánk képest a Pécs játéka egy egysíkú brusztolós-hajigálós játék… mondjuk mínusz húsznál egész jól csinálták…legalábbis beesett ami addig nem. A fiatalok jól szálltak be, bár egy picit sokáig pumpálták a labdát, még azért gyors nekik ez a játék… ezt mutatja a sok eladott labda is. Két perccel a vége előtt nagyon tetszett mikor Rudner tök egyedül átvezette a labdát a kosár alatt dobás nélkül… a pécsiektől sehol senki…és nem dobta rá…istenem….ilyet sem láttam még… de neki volt igaza, csak betartotta a taktikai utasítást. A négy hazaiból megvan az első, nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy… Olvass tovább »

Modus operandi
Olvasó

Szép volt fiúk! Igazi csapat munka!

CSAK AZ OLAJKA!!!

Pvsk Fanatic
Olvasó

A második félidei játékhoz gratulálok a csapatnak, de ami az első 20 perc támadójátéka volt az kritikán aluli. Elképzelés nélküli dobások, fejjel előre belevezetjük a labdát a védekezésbe, majd Bíró Leventének osztjuk ki, hogy dobjon távolról… Valahogy nem sikerült felkészülnünk a zóna elleni támadásra… Szerencse, hogy a második félidőre összekaptuk magunkat és nem lett belőle egy 30 pontos zakó, mert azért az az önbecsülésünknek nem tett volna túl jót. Az meg, hogy Wright mit össze nem tud még szerencsétlenkedni a meccseken már szót se érdemel….Talán a PVSK történetének legrosszabb igazolása. De nekünk nem a Szolnokot kell megvernünk idegenben, a hazai… Olvass tovább »

Tarifa
Olvasó

Teher alatt nő a pálma. Igaz nem a vezető edző elképzelése a fiatalok jatszatása, de egy biztos többet kellene rájuk számítani….

Rolex
Olvasó

Sok kis divatköcsög,hol voltatok szurkolás helyett??
Hajrá Olaj!

donnarumma
Olvasó

Most legalább mindenki tisztán látja,miért a legdrágább és legerősebb keret…
Az eredményért meg jár a gratuláció!

Piffinger
Olvasó

Tyúkhúsleves szolnoki módra, avagy Jakab újra a parketten bukdácsoló neon fényében, a fél válogatott a lelátón, sőt az álom pár is. Sìrnak a pipik Pécsen h nincs kakasuk. Harapnak a szolnoki oroszlán kölykök. Ja, hogy ujra bajnok lesz az OLAJ!!!

Na de komolyan: Remélem leesik a tantusz, hogy egy ilyen csapatot nem szabadna elengedni!!!

MINDÖRÖKKÉ OLAJ!!!

J.R.Benitez
Olvasó

Gratula! Nem csak a győzelemért, a tartásért is!!!!

Olajheart
Olvasó

Szívet melengető érzés… Óriási küzdelem akarat.. A fiatalok ügyes jó játéka.. Tisztelet Luksa.. (járni alig bírt..) Tóth Ádi jó játéka.. Voja Szili Peti szurkolása a lelátón együtt lélegeztek a csapattal.. Jó Olaj szurkolónak lenni..( máskor is jó.) Köszönöm a CSAPATNAK.. Hajrá olajka..

zozoki78
Olvasó

Hatalmas gratula a CSAPATNAK ilyen összeállításban ez nagy fegyvertény! Most látszik hogy nyugottan hozzá lehet nyúlni a fiatalokhoz akár meccs közben is éles helyzetben nem csak akkor ha baj van(sérülések)! Rudnernek Csáknak jövőre több lehetőséget és ez a Frank gyerek is nagyon ügyes! Csak így tovább fiúk! HAJRÁ OLAJ!!

Józsipapa
Olvasó

az első félidő nagyon rendben volt;
a III.negyedben bealudtunk és felhoztuk a Pécset;a lényeg a győzelem volt;
Tóth Ádám bohócot csinált Hortiból;
a fiatalok jók voltak;kell nekik a játékperc …..és jók lesznek….
Hajrá OLAAAAAAAJJJJJJJJ!!!!

Bazinga
Olvasó

Pécs nyerhetett volna, ha nem minden labda Budimirba hal el. Mondom ezt a 12/12 ellenére is, ő akarta megnyerni a meccset, nem jött be.

Apokolba
Olvasó

Gratula az olajnak.
De azért azt hozzá teszem ez kevés lesz egy falco, körmend ellen!
Nem mondom hogy lehetetlen.
Sérülteknek kivánom hogy térjenek vissza minél hamarab.

ficsi
Vendég
ficsi

Per pillanat egy egész Olaj kezdő hiányzik ! Én is remélem hogy a végén bárki ellen teljes csapattal OLAJ lesz a bajnok !!

SárgaPárna
Olvasó

Nem lehet ezt a Szolnokot leírni….

ficsi
Vendég
ficsi

Legyen igazad ! Hajrá OLAJ !

Józsipapa
Olvasó

és előkerült Jakab Máté is…
Hajrá OLAAAAAAAJJJJJJJ!!!!

atibácsi
Olvasó

Ha színvonalban nem is, emóciókban gazdag mérkőzés volt a mai. Szerintem jót tett a szolnoki lelkeknek. A fiatalok fegyelmezetten, helyenként bátran, eredményesen játszottak, Tóth Ádám extrán, Malesevics meggyőzően. Nekem most csak a Milosevic lógott ki, talán nem ma kellett volna éreznie, hogy bizonyítania kell mindenáron. Óriási elismerés az egész CSAPAT- nak! A Pécs egy soha vissza nem térő alkalmat halasztott el. Hajrá Olaj!

nyolcmegnyolc
Olvasó

Frank(ó) csapatunk van.

Koops
Olvasó

Nagy gratuláció a Szolnoknak!
Szívük és az akaratuk megmutatta, hogy mire képesek! Sérültjeik vissza térnek, akkor egyik felsőházi csapat sem érezheti magát biztonságban!
Ilyen játékot amit a Pécs mutatot hát…..
Hajrá Pvsk!

Beniben
Olvasó

Mit látott Csirke Wright-ban? Pffff….

Koops
Olvasó

Mi is ezt kérdezük egy ideje már….
Egy szép nagy 0, amit produkál! ?

donnarumma
Olvasó

Nálunk volt elöszor…a Szolnok is miert vitte? rejtély..minden idok egyik leg gyengebb legiosa volt nalunk(is)

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés