Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Tankó István: A legnagyobb kihívást egyértelműen az állandó készenlét jelenti

A DEAC technikai vezetője minden eshetőségre felkészült a légiósok beutaztatásánál.

  •   :

:

A DEAC férfi kosárlabdacsapata az elmúlt években az NBI/B-ből felverekedte magát az élvonalba, és egyre meghatározóbb alakulat lett a legjobbak között. A sikerekben elévülhetetlen érdemei vannak a klub technikai vezetőjének, Tankó Istvánnak, aki a háttérből egyengeti a játékosok életét, hogy azoknak kizárólag a kosárlabdával kelljen foglalkozniuk. A szakember – egyébként sem egyszerű – feladata a koronavírus-helyzet miatt idén tovább bonyolódik, hiszen a légiósok beutaztatását az éppen hatályos kormányrendeletekhez alkalmazkodva kell megoldania. Többek között erről is beszélt a kosarlabda.deac.hu-nak.

– A feladat embert próbáló, de szívügyem a csapat és a sport, így ezt egyáltalán nem bánom. A legnagyobb kihívást egyértelműen az állandó készenlét jelenti, a játékosaim a nap minden percében – akár az éjszaka közepén is – számíthatnak rám bármilyen gondjukkal-bajukkal. Szerencsére ez azért nem gyakori, de volt már rá példa, hogy hajnalban kellett SOS-szituációkat megoldanom – mondta a honlapnak a hajdúsági gárda csapatvezetője.

A friss igazolások időben történő megérkezése, illetve beilleszkedésük zökkenőmentességének biztosítása szintén Tankó István teendői közé tartoznak. Ez a külföldi játékosok esetében kiemelt fontosságú.

– Amint egy új légiós aláírja a szerződését, azonnal megkapom az elérhetőségeit, és kapcsolatba lépek vele. A következő napok az adategyeztetésről, valamint az utazás megszervezéséről szólnak. A repülőtéren sofőr várja az adott kosarast, akinek debreceni lakásába ekkorra már mindent előkészítek. A megérkezéstől számítva három napon belül elvégezzük a kötelező orvosi vizsgálatokat, és ha a doktorok mindent rendben találnak, csatlakozhat a kerethez.

Ezen a procedúrán azonban idén jókorát csavar a koronavírus, hiszen a határon túlról érkezők beutazását szigorú, akár napról-napra változó korlátozások szabályozzák. A kialakult helyzethez valahogy mégis alkalmazkodni kell, ez okoz mostanság fejtörést a DEAC technikai vezetőjének.

– A jelenleg is érvényben lévő kormányrendelet az aktuális fertőzöttségi viszonyok alapján három csoportra osztja az országokat. A mi érintettjeink ideáig kivétel nélkül „sárga” besorolású helyekről jönnek, beutazásuk feltétele pedig két darab, öt napnál nem régebbi negatív PRC-teszt, valamint az érkezés után 14 nap karantén. Jelenleg folyamatosan egyeztetünk a játékosok ügynökeivel, valamint a stáb tagjaival a lehetséges megoldásokkal kapcsolatban. Minden eshetőségre felkészültünk, állandóan figyeljük a híreket, és igyekszünk lereagálni a változtatásokat.

Fotó: kosarlabda.deac.hu

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés