Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Takács Norbert; Sorozatban a 11. évad, sorozatban a 11. győzelem

“A mostani bajnokság sokkal kiegyenlítettebb, mint bármelyik korábbi.”:

:

Remek játékkal, parádés, 6/8-as triplamutatóval szerzett 18 pontjával járult hozzá a Sopron KC csapatkapitánya, a klubnál immáron a 11. szezonját töltő Takács Norbert a sorozatban szerzett 11. győzelemhez. A játékossal a sakc.hu beszélgetett, a teljes interjút ide kattintva lehet elolvasni.

Ketten maradtatok “hírmondónak” Milos Borisovval, a hét-nyolc évvel ezelőtti Magyar Kupa ezüst és bajnoki bronzérmet szerző csapatból. Bár a kupában sajnos nem lehetünk ott, hogy látod, mennyiben hasonlítható a mostani csapat szereplése a korábbi sikerekhez?

– Van, hogy Milossal nosztalgiázunk, beszélgetünk a régi sikerekről, sőt a többieknek is mesélünk arról és próbáljuk átadni nekik, milyen “világ” volt itt akkor, mesélünk a Fő téren lezajlott ünneplés hangulatáról. Abban mindenképpen van különbség, hogy a mostani bajnokság sokkal kiegyenlítettebb, kiegyensúlyozottabb, mint szerintem bármelyik korábbi, ezért is nagyon értékes ez a hosszú győzelmi sorozat. Szerencsére a hangulat a hazai meccseinken már hasonlóan lenyűgöző, mint akkor volt. Óriási viszont a kontraszt az előző évadhoz képest, amikor sokáig üres lelátók előtt játszottunk. Remek érzés, hogy szurkolóink így mellettünk állnak, többször is ők segítettek át minket a nehéz helyzeteken.

Kontraszt abban a tekintetben is van, hogy az első kilenc meccsből hetet elvesztettünk, azóta viszont sorozatban tizenegyet nyertünk. Minek volt köszönhető ez a szinte száznyolcvan fokos fordulat?

– A gyenge szereplés és a mostani menetelés okai is összetettek. Nem kezdtünk rosszul, hiszen első két hazai meccsünket, két kiélezett, szoros végjátékot megnyertünk, ami azt mutatta, hogy jók lehetünk. Utána azonban sérülések tizedelték a csapatot, sorra dőltek ki meghatározó játékosok. Akik egészségesek maradtunk, ránk nagyon nagy teher hárult. Sűrűn jöttek a meccsek, a vereségek. Fáradtak voltunk, szinte ólomlábakon jártunk, és ehhez társult még a vereségek okozta frusztráltság, mentális fáradtság, azaz belekerültünk egy negatív spirálba. Aztán, ahogy kezdtek felépülni a sérültek, vagy jöttek új játékosok, jobban eloszlottak a terhek, frissebbek is lettünk. A kispadon a váltás is bejött, visszatérő görög edzőnk, Kosztasz azokkal is, akik már korábban játszottunk nála, és az újakkal is nagyon jól megtalálta a hangot. Jöttek a sikerek, amelyek összekovácsolták a csapatot. Fokozatosan egyre jobban bíztunk-bízunk egymásban. Most nagyon együtt vagyunk, szurkolóink pedig látják, hogy küzdünk egymásért, a győzelemért, és szenzációs hangulatot teremtenek a hazai meccseken. Ahogy korábban negatív, most egyértelműen pozitív spirálban vagyunk – és éhesek a sorozat folytatására, további sikerekre.

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
zetomeeSkcforeverBorbély Lajos Recent comment authors
Skcforever
Olvasó

Csak 1 gondolat: Pont Taki a jó példa arra, hogy mennyire is sok múlik az edzőn. Itt volt évekig Sabáli, aki a magyarokat vagy leépítette (Taki, Tóth Geri, Ruják) vagy a fiataloknak meg esélyt se adott (pl Molnár Marci). Így a magyar játékosok nagy ívben kerülték Sopront, még mikor lett volna rá pénzünk akkor se jöttek. Aztán jött a görög, és egyből a lesajnált magyar magunk meghatározó lett, a fiatalok lehetőséget kapnak, mindenki érzi a bizalmat, nem úgy beszél velük mint a kutyákkal. Így pl Taki is mintha kicserelődött volna, és újra a régi tripladobó formájában tündököl. Szóval ezt látva,… Olvass tovább »

zetomee
Olvasó

Ezt a Sabi-fóbiádat már engedd el légyszi, csak jó teszel magadnak. Ha azt bizonyítod, hogy Molnár, Ruják, Tóth Geri trió Sabi kezei alól több éve kikerülve más élvonalbeli csapatnál magyar szinten meghatározó játékosok lettek, akkor meghívlak valamire. Minden edző más, most már annak örüljünk ami jelenleg van. Takit meg tudjuk hogy nem állandó szinten, de 4-5 meccsenként hoz egy ilyen mutatót. Ezt meg kell becsülnünk, sosem értettem akik el akartàk zavarni.Főleg amennyiért itt játszik több mint egy évtizede. Mi nem a szomszédvár vagyunk válogatott kerettel, ebből a ktsgvetésből ez hozható ki. Nekünk szurkolóknak meg kutyakötelességünk főleg most a csapat mellett… Olvass tovább »

Skcforever
Olvasó

1. Tóth Geri és Ruják válogtottként jöttek, az akkori szinten erős magyarként, ne kelljen jellemezni milyen játékosként távoztak.. Taki fiatalon, jó dobóként érkezett, mire Sabi elment, már kb rádobni se mert. 2. A magyar játékosok között nyílt titok és téma volt, hogy amíg Sabi Sopronban van, ők nem fognak jönni. 3. Az nem fóbia, hogy ha Taki jó játéka a téma, akkor megemlitem, hogy mekkorát számít egy edző egy játékosnak és ezt egy konkrét példával szemléltetem. 4. Megmondom őszintén az utolsó bekezdésed nem tudom hogy jött ide, hisz az nem költségvetés kérdése, hogy egy edző hogyan viselkedik a játékosaival, illetve… Olvass tovább »

Borbély Lajos
Olvasó

Nagyon nagy kár Rickey McGill sérüléséért. Nagyon szurkolok annak, hogy legalább az egyik “jelenlegi nagyot” sikerüljön nekik a végén megelőzni. Így viszont könnyen lehet, hogy az erőltetett rájátszásban már nem fogják tudni velük a lépést tartani. Azért hajrá Sopron!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés