Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Takács Martint megműtötték

Ha minden jól alakul, akkor másfél hónapot kell kihagynia az Alba játékosának.

  •   :

:

Két és fél esztendeje, 2017 októberében edzésen szenvedett térdsérülést az Alba Fehérvár fiatalja, Takács Martin. A hátvéd egy rossz mozdulat után – a kitámasztás során lépett balszerencsésen – kapott a jobb térdéhez, letört egy csontdarab a térdkalácsából. Néhány héttel később következett a műtét, visszacsavarozták, rögzítették a letört részt, hat hónap kihagyás következett, a játékos 2018. márciusban tért vissza a pályára – írta az albakosar.hu. 

Nem sokkal később bajnoki címet nyertünk az U20-as csapattal Nyíregyházán, Pethő Ákos irányításával, sokat voltam pályán, úgy érzem, komoly szerepem volt a sikerben. Akkoriban a felnőtt együttesben nem léptem pályára, edzéseken vettem részt a nagycsapatnál. Az NB I-es bajnokságban a tavalyi szezonban játszottam először. A térdemmel azóta nem volt gond, azonban a decemberben, Oroszlányban vívott bajnokin nem tudtam vállalni a játékot. Neveztek ugyan a meccsre, ám előzőleg, az U20-as bajnokin már fájdalmat éreztem, nem tudtam végigjátszani azt a mérkőzést sem, valamint a későbbiekben a felnőtteknél sem ülhettem a kispadra. A folytatásban egy hónapig edzettem, a következő bajnokikon szóhoz jutottam a felnőtteknél, kiegészítő szerepben, néhány percet a meccseken, végig fájdalmakkal küzdöttem. Nem volt elviselhetetlen, de rendkívül zavaró. Kiderült, a négy csavar közül az egyik letört, ugyanis ahogy nőtt a csont, lefeszítette a rögzítést, emiatt az orvosokkal, dr. Kovács Ignáccal és dr. Schandl Károllyal konzultálva úgy döntöttünk, az összes csavart eltávolítjuk. Négy órán át történt a két orvos által végzett beavatkozás, felnyitották a térdemet.

 

A műtétre a fehérvári közházban került sor, fájdalmai nincsenek, azonban a beavatkozás nyomait még érzi, sántikálva közlekedik, néha mankót is használ.

– Gyulladáscsökkentőt szedek, a tervek szerint másfél hét múlva szedik ki a varratokat, utána gyógytorna következik, ha minden jól alakul, akkor egy hónap és megkezdhetem a labdás edzéseket. Szeretnék minél előbb visszatérni a parkettre, ha minden jól alakul, másfél hónap múlva jó lenne újra pályára lépni – mondta a 19 esztendős kosaras.

Fotó: Simon Erika

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés