Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Sztojan Ivkovics úgy érzi, felelősséggel tartozik Magyarországért

A szakember kijelentette, szövetségi kapitány szeretne maradni.

  •   :

:

Az M4 Sport Kosárlabda magazinjának adott interjút a magyar kosárlabda-válogatott felmondási idejét töltő szövetségi kapitánya, Sztojan Ivkovics, aki többek között elmondta, hogy sosem volt rossz a viszony a szövetség és közte, a válogatott élén akar lenni.

A Kaposvári KK szakmai igazgatója januárban jelentette be, hogy leül a KKK kispadjára és ezután láttak napvilágot azok a hírek, miszerint az első két Európa-bajnoki selejtezőt követően távozik a válogatott éléről. A nemzeti együttes azóta sikeresen vette az első két akadályt, Szlovéniát odahaza, Ukrajnát pedig idegenben győzte le.

– Sosem mondtam, hogy rossz a viszony a szövetség és köztem. Ha jól emlékszem azt mondtam, hibáztam, hiszen egy szerződést nem tartottam be. De a házasságban is kritikus a hetedik év, nem?! Én úgy gondolom, hogy az elmúlt két selejtező adott egy választ. A játékosok a pályán adtak választ, nem is kell nyilatkozniuk, az érzelmeik mutatták, mit gondolnak. Eddig is száz százalék volt a hozzáállás, szerintem most volt százhúsz. Szinte köszönjük is az MKOSZ-nek, hiszen még jobban motiváltak minket. Vannak elnökségi tagok, akiket látni sem akarok, vannak akikkel családi viszonyban vagyok. Itt nem létezik fehér vagy fekete.

Én nem nyitott vagyok a folytatásra, én szövetségi kapitány szeretnék maradni! Ha azt mondom, nyitott vagyok, az azt jelenti, hogy tárgyalni fogunk. Ezt nem kell tárgyalni. Úgy gondolom, eddig is sokat kaptam a játékosoktól, jobbá tettek engem. Felelősséggel tartozom értük, felelősséggel tartozom Magyarországért, amely befogadott engem. Nem kell tárgyalni, meg kell hosszabbítani a szerződést. Nem kell azt nézni, hogy a múltban mi volt rossz, legyünk bölcsek, nézzünk előre.

A jelenlegi helyzet, a koronavírus-járvány következtében szünetel a magyar bajnokság, végső döntés a keddi elnökségi ülést követően várható.

– Szörnyű volt a meccs nézők nélkül. Látványsport vagyunk, de ez abszolút olyan volt, mint egy nyugdíjas találkozó, mint egy barátságos meccs. Itt már nem a sport a fontos, hanem az emberi élet. Külön büszke vagyok a kosárlabdaklubok és az MKOSZ döntésére. Legalábbis idáig. Próbáljuk követni a kormány és az Operatív Törzs tanácsait, szabályait, mert nem fényes a helyzet a világon. Nem kell megijedni, nem kell pánikolni, csak felelősséget kell vállalni mindenkinek. Mindenki fegyelmezett körülöttünk, de nekünk, embereknek is annak kell lennünk. Meg kell érteni azt, hogy ez nem játék. Ez nem meccs. Itt nem látjuk az ellenfelet, ami engem nagyon zavar, nem tudok visszaütni. Alattomos. És alattomosok ellen csak úgy tudsz harcolni, ha maximálisan koncentrálsz, ha jól felkészültél és nagyon türelmes vagy. Legyen mindenkinek ez az út.

Én úgy gondolom, nagyon sok légiós hazaindult, csak senki nem mondja hangosan.  Mondom még egyszer, alattomos az ellenség. Le kell győzni. Csak akkor tudjuk megvédeni magunkat és a körülöttünk élőket, ha betartjuk a szabályokat és hazaengedjük az embereket, mert az otthon az egyetlen hely, ahol biztonságban vagyunk. Itt úgy kell hozni a döntéseket, mintha a saját gyerekeikről lenne szó. Nem kérdés, hogy mi a helyes. A játékosoknak is vannak nagyszüleik, szüleik. Remélem értik az emberek, mit szeretnék mondani.

Ivkovics Sztojan a koronavírusról

"Ez nem játék. Ez nem meccs. Itt nem látjuk az ellenfelet, ami engem nagyon zavar, nem tudok visszaütni. Alattomos. És alattomosok ellen csak úgy tudsz harcolni, ha maximálisan koncentrálsz, ha jól felkészültél és nagyon türelmes vagy. Legyen mindenkinek ez az út."

Közzétette: M4Sport – 2020. március 16., hétfő

Fotó: m4sport.hu

 

  •   
27 hozzászólás

27
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
18 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
jabbarfelesegeBobanKováts ImrederrylDowntown Recent comment authors
jabbarfelesege
Olvasó

92 óta már megszokhattátok volna cucikák, hogy lehet lent is, fent is, csak ti mindig lent vagytok. Imádjátok ezt a pózt, de azért elmesélhetnétek már végre, hogy az milyen.

SZERINTEM NEKTEK NAGYOBB BAJ A KORONAVÍRUSNÁL, HOGY ITT VAN NEKTEK SZTOJAN IVKOVICS…

derryl
Olvasó

Csak röviden, nem akarom teleírni a fórumot, pedig lehetne!
Köszi Sztojan, nem tartozol semmivel, Magyarország eddig is megvolt nélküled, bízom benne, ezután is! Megint játszod a mimóza, ártatlan bárányt, az egész káosz csak neked köszönhető, amiért aláírtál Kaposvárra szabályzat ellenére. Morzsold júdás könnyeid, az én- és sokak szemében maradsz, ki voltál: egy senki!

Kováts Imre
Olvasó

A kaposvári tevékenysége nem idén januárban kezdődött, hanem tavaly januárban (azzal a különbséggel, hogy a kispadra idén januárban ült le). Az elmúlt egy év bizonyította, hogy nem lehet szarból várat építeni. Az tény, hogy a válogatottnál egy lehetségesnél gyengébb játékos állományból kihozta a maximumot. Mindig mondtam, egy kiváló politikus veszett el benne.

derryl
Olvasó

A kaposvári edzősködéssel van a gond, azt tiltja az alapszabály.

Kováts Imre
Olvasó

Nem az alapszabály tiltja, hanem az MKOSZ-el kötött szerződése (teljesen indokoltan). Képzed el, mi lenne ha mint szövetségi kapitány meglátogatná a KKK következő ellenfelének edzését, mondván kíváncsi a válogatott játékosa munkájára.

sincerely
Olvasó

Kit tisztelhetünk benned? Platont? Albert Einsteint? Esetleg Bill Gateset? Most reálisan. Dühösek vagytok rá ott Szolnokon de: lesenkizel valakit, aki egy idegen országban a semmiből idáig eljutott? …. hm? Ha Ivkovics egy senki, akkor Te mi vagy?

sincerely
Olvasó

Szerintem annyira ostoba dolog lenne nem vele folytatni, mikor van végre egy siker-edzőnk. Büntessék meg, valami anyagi szankcióval, aztán kész. Valami végre működik, akkor miért kéne szétbarmolni. Megnézhetnénk, mi lenne az általa felépített és működtetett rendszerből egy idegennel. Mert idegen lenne a csapatnak, a stábnak, még lássuk be még az MKOSZnek is! Szerintem tök szórakoztató a pasas!

Falcobb
Olvasó

Tényleg kíváncsi vagyok, milyen rendszerre gondolsz? Szombathelyen például a védekezésünk viszonylag oké volt, de támadásban teljes fejetlenség. Szerintem a játékosok egyéni képességei miatt nyertünk, nem a kidolgozott taktika miatt.

Downtown
Vendég
Downtown

ezt en is igy latom, a jatekosok egyeni kepessege miatt nyertunk…

a fiuk megoldottak, stojan meg mennybe ment…

ldd
Olvasó

Az, hogy minden meccsen akár más és más játékos tudjon meccset eldönteni, az nem véletlen.
Az egy kiváló “csapat” ahol megbíznak egymásban max. és segítik egymást max.

A támadó játékunkat kritizálni ezen a két meccsen, nálunk jóval erősebb csapatiok ellen, úgy, hogy MI nyertünk…hát …
Fordítva ültök a lovon!

Falcobb
Olvasó

Persze, nem véletlen. Végre van egy csapatnyi olyan srác akik fel tudják venni a versenyt nagy kosárlabda országokkal, ezt nem is vitatja senki. De nem véletlen, hogy egy időben kezdtünk el nemzetközi bajnokságokban megjelenni, és a válogatottal brillírozni. A játékos állomány teszi lehetővé.
A támadó játékhoz annyit szólnék hozzá, hogy az emberről elengedett sikeres tripla, vagy emberrel a nyakadban bedobott közeli nem a tökéletes támadójátékot dicsőíti.

sincerely
Olvasó

Egyetértek, de: ki “kukázta” őket össze, ki látta meg bennük a lehetőségeket? Mit össze fanyalgott mindig mindenki a keretek meghirdetéskor!! “röhej”,”képtelenség”,
“miért nem X.Y.”

Boban
Olvasó

A siker és a rendszer alatt mire gondolsz? Arra, hogy évtizedek óta először van két nemzetközi szinten is elismert klasszisunk? Mert én nem emlékszem rá, hogy 10-15 éve szaladgáltak volna magyar srácok az Euroligában, vagy lett volna BL résztvevő csapatunk, ahol a fél válogatott pattogtat.

sincerely
Olvasó

A sikerek magukért beszélnek. A rendszer pedig nagyon egyszerű:mindenkiből azt használni, amit tud, amiben jó, és erre alapozni a játékot. Nevezzük úgy, hogy alulról építkezni. Kár lenne egy fixa ideát erőltetni, ami az edző kedvence, ha nincs ahhoz megfelelő játékos. Erre írtam, hogy abból főzött, ami volt.Mindig azt nyilatkozta, hogy mindig az a legjobb csapat, ami van. Ki kell préselni belőlük a legjobbat. Amúgy a külföldre kilépés nem az Adria Ligával stb. kezdődött? Kellett hozzá egy impulzus, amit ő adott meg, ahhoz, hogy NE FÉLJÜNK KÜLFÖLDÖN játszani. Csapat és egyéni szinten egyaránt. Szerintem ő nyitotta ki a kapukat külföldre is.… Olvass tovább »

Ball don't lie
Olvasó

Elképesztően álszent és manipulatív a csávó, de sajnos el kell ismerni, hogy a maga módján zseniális…

Skcforever
Olvasó

Te nem hibáztál, te provokáltál. Teljesen tisztában voltál azzal, hogy megszeged a szabályokat, ha Kaposváron edző leszel, mégis megtetted, hisz Ez vagy te. Provokálsz, szembemész, ez éltet téged, majd játszod az áldozati bárányt. És megteheted, mert az a piszok nagy mákod van, hogy olyan kereted van, ami réges rég nem volt. Mert a játék az utolsó két meccsen 0 volt, közöd nem volt hozzá, hanem olyan játékosaid vannak, akik megmentettek. Nélkülük sehol nem lennél, mégis a mágus szerepében tetszelegsz. És ha nem lennél ennyire önelégült fasz, ez a keret még erősebb is lehetne. Dehát megmentettek, és mosolyogva mondhatod, hát igen,… Olvass tovább »

sincerely
Olvasó

Amúgy a játékosokat ő válogatta, bizalmat szavazott nekik, mikor mindenki hitetlenkedett, és kinevelte őket erre a feladatra, a fanyalgók ellenében is! Azzal főzött, ami volt. Kihozta a maximumot, noha örökké kritizáltátok, hogy miért ez, miért nem az. Most mégis ez a legjobb válogatott!? A legjobb játékosok?? És akkor meg semmi köze hozzá? Más az érdeketek, de ez kit érdekel? Tudomásul kell venni: jelen pillanatban nincs nála jobb, és kész!

ldd
Olvasó

Szerintem Te nagyon nem érted az Ő játék filozófiáját …

sincerely
Olvasó

Én? Akkor nem értettél meg.

Cole
Vendég
Cole

Korrekt, szimpatikus nyilatkozat.
Mindenki maga tudja, mit tart helyesnek, én tényleg csak jószánídékúlag írom a véleményem arra vonatkozólag, hogy
“A játékosoknak is vannak nagyszüleik, szüleik.”
Szerintem épp ezért nem kellene most hazaindulniuk…

ldd
Olvasó

A vélemény szabad…
Eddig akik írtak – t …

Aki ismeri Stole-t tudja, ez egy őszinte nyilatkozat tőle.

Érdekes ember…
Kevés ilyet hord a hátán a föld…

Az összes hibájával együtt, nem láttam még “magyart” úgy küzedeni mint Őt, amikor akart valamit.(pl. bajnoki címet),,,.. de még egyet…
Gordan Filipovicsot!
A tények makacs dolgok…
veretlenűl az EB-re (!!!) 18 év után …
meccset nyerni az EB-n … 48 (!!!) év után …

Csak egy kis filozófia… azért mert szereti a pénzt…
mennyivel rosszabb, mint a főnök meg a stróman ?

Ball don't lie
Olvasó

Pont ugyanolyan rossz…

sincerely
Olvasó

Több tiszteletet!! 😀 😀 😀

Falcobb
Olvasó

Az én véleményem szerint viszont ezzel a válogatottal ezt nagyon sok ember meg tudta volna csinálni.
A párkapcsolatában bárkinek lehet kritikus éve, de egy szerződést egy profi szakembernek semmilyen esetben nem lenne szabad megszegni.
Az pedig, hogy ki mennyire érdekes ember, nem lehet döntő faktor a szövetségi kapitányi kinevezésnél. Ideje új embert keresni, szerintem.

sincerely
Olvasó

Ezt a válogatottat ő rakta össze, és nevelte ki. Ennyi.

rainbow
Olvasó

Kaposvári szurkolók kérése-Sztojan legyen a kapitány még 100 évig, Fekete Ádám meg a másodedzője, de valahogy az MKOSZ intézze el, hogy Kaposváron 100 évig ne kapjanak feladatot!

JR.Benitez
Olvasó

“Felelősséggel tartozom Magyarországért, amely befogadott engem”…..????? Nincs humorom bíróságra mászkálni, ezért ennyit irok csak: HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!!!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés