Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Sztojan Ivkovics: Örülök, hogy egy új kultúra, egy új inger ér minket

A szövetségi kapitány szerint fontos három meccs vár a mieinkre.

  •   :

:

Holnap megkezdi a szereplését Japánban a magyar válogatott, amely Okiwanában vesz részt egy felkészülési tornán. A nemzeti csapat szövetségi kapitánya, Sztojan Ivkovics adott helyzetjelentést a BB1.hu-nak.

Hogy jött a japán lehetőség?

Decemberben kerestek meg minket, mi pedig igent mondtuk. Örülök, hogy egy új kultúra, egy új inger ér minket. Amikor lehetőség adódik rá, akkor mindig egy nálunk magasabb szinthez próbáljuk mérni magunkat, így tudunk fejlődni. A szerdai ellenfelünkről, a japán válogatottról ez elmondható, hiszen gőzerővel készülnek az olimpiára, a legerősebb keretükkel mérkőzünk meg, amelyben két NBA játékos is van, Rui Hachimura (Washington Wizards) és Yuta Watanebe (Toronto Raptors). Ezután a finnekkel és a belgákkal is összecsapunk, ami szintén jó felmérő lesz, hiszen mindkét ország ott lesz az Európa-bajnokságon.

Milyenek voltak az elmúlt napok, zökkenőmentes volt a felkészülés, milyennek találta a körülményeket?

Az első három nap kemény volt a Tokió melletti Naritában. Bezártság, kis csarnok, kemény talaj jellemezte az ottani állapotokat, de próbáltuk ebből is kihozni a maximumot, hiszen figyelnünk kellett arra, hogy vannak olyan játékosok a keretben, akik nagyon sokat játszottak az elmúlt szezonban, az ő erőnléti állapotukat fel kellett hozni arra a szintre, hogy sérülésmentesen le tudják játszani ezeket a mérkőzéseket, ez szerintem sikerült is. Itt, Okinawában gyönyörű helyen vagyunk és itt már enyhébbek a korlátozások is, a szállodán belül szabadon mozoghatunk, csak a négy résztvevő csapat van itt. Nagyon figyelnek arra, hogy minden rendben legyen.

Mit vár a mérkőzésektől?

Fontos nekünk ez a három meccs, Fazekas Mátét, Pongó Marcellt és Lukács Norbertet is be kell építenünk, látnunk kell, hogy mennyit kell még dolgozniuk ahhoz, hogy a 2025-ös Eb-kvalifikáción már át tudják venni azokat a posztokat, ahonnan kiöregedik valaki.. Kipróbálunk majd egy-két új taktikai elemet is. A lényeg ugyanaz lesz, mint amikor Görögországban és Németországban szerepeltünk felkészülési tornán 2019-ben. Minél jobb ellenfelekkel kell megütköznünk, mert csak ebből lehet tanulni. Japánnal még nem játszottunk, a hírek szerint csúcsformában vannak a hazai rendezésű olimpia előtt. Ez a legjobb, ezt szeretem, hogy idejövünk, kapunk kemény pofonokat, leckéket, aztán amikor jönnek az egypontos, kiélezett meccsek, akkor kellő magabiztossággal tudunk belemenni a végjátékokba.

A magyar válogatott mérkőzései (helyi idő szerint):

július 7., szerda, 19:00, Magyarország – Japán (magyar idő szerint 12:00)
július 9., péntek, 15:00, Magyarország – Finnország (8:00)
július 11., vasárnap, 18:00, Belgium – Magyarország (11:00)

Fotó: hunbasket.hu

  •   
9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Cibona5MiloKendeffy BotondRedbidcrazybasket Recent comment authors
Milo
Olvasó

Ádit már felejtsük el, nem lesz már válogatott. Viszont egy pár év múlva egész jó kis csapat alakulhat ki.
Váradi-Pongó-Somogyi
Perl-Voja-Mócsán
Hanga-Benke-Valerio
Allen-Filipovity-Maronka-Lukács
Keller-Golomán-Fazekas

Bocs, ha esetleg valakit kihagytam, nyilván a Hanga Voja Keller triónak talán a következő EB lesz az utolsó tornája 35-36évesen 2025-ben. Bár lehet, hogy én Keller helyett honosítanék egy értelmes centert, mint ahogy a szlovének tették Tobey-val, meg anno Randolph-fal, bár ő inkább 4-es, de a Doncic-Tobey páros élményszámba fog még menni az olimpián is.

Kendeffy Botond
Olvasó

Valahol lehet nézni onlány a mai meccset?

Cibona5
Olvasó

Nekem is ez lenne a kérdésem. Tud-e valaki streamet a mérkőzéshez?

Marillion
Olvasó

Nem tehetek róla,de továbbra is unszimpi ez a faszi…és nem hagyhatom ki a szokásos rigmusomat Tóth Ádi…Tóth Ádi…

crazybasket
Olvasó

Az a helyzet, hogy keresték őt is nyár elején, mindenkit aki aktív és korábban visszamondta, de ő sem szerett volna visszatérni! Az okát nemtudom! Én sem vagyok Ivko fan, nagyon távol állok tőle, és szerintem is bőven van helye az Ádinak a válogatottban, de ha nem hát nem! Az eredmények meg az Ivkót igazolják, szóval ellene beszélni nem fogok, amíg így szerepel a válogatott, és tudom azt is hogy a játékosok mind ragaszkodnak hozzá, és remek a kémia az egész kereten belül! Ez az, ami a legfontosabb jelenleg! 🇭🇺

Redbid
Olvasó

Az a gond ezzel, hogy volt cikk Ivkoval, ahol azt nyilatkozta, hogy aki egyszer neki “betart” azt ő nem felejti, és vissza fogja adni!
Akinek gondja volt vele az megismerte már ezt az oldalát, és jobb a “békesség”, persze, hogy nem ment, megy vissza senki.

SárgaPárna
Olvasó

Látom a Tóth Ádám lett a szegény ember Lóránt Pétere.

Dallas
Olvasó

Híreink szerint a messziföldről híres majdnemmindignemjó 23×17 felbontásal hang nélkül jeltolmács segítségével közvetit,elöre láthatólag egy Paralagi vagy Keresztes viperát kérnek fel rá….

SárgaPárna
Olvasó

Remélem csupa jó emberrel találkoztak a Cucikák!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés