Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Sztojan Ivkovics: Mi, sportolók, ne sírjunk egészséges emberként

Egyelőre kilenc emberrel készül a válogatott.:

:

Egyelőre mindössze kilenc emberrel tud készülni a magyar válogatott az osztrákok és a szlovének elleni Európa-bajnoki selejtezőre, erősítette meg a BB1.hu-nak az M4 Sport Kosárlabda magazinjának elmondottakat a nemzeti csapat szövetségi kapitánya, Sztojan Ivkovics.

– Kilencen vagyunk, ennyien tudnak meccset játszani. Nem akarok azokkal foglalkozni, akik nincsenek itt, mert az azt jelentené, hogy szövetségi kapitányként feladtam és kibúvót keresek, ez pedig nem jellemző ránk.

A kapitány kitért arra is, hogy tíz-tizenegy játékos azért hiányzik, mert fertőzött, Allen Rosco és Hanga Ádám objektív okok miatt maradt távol, ketten pedig pozitív tesztet produkáló klubtárs miatt kényszerültek karanténba vonulni.

A szakember szerint már csak azért sem szabad panaszkodniuk, mert a járvány alatt mások sokkal nehezebb helyzetben vannak.

– Én jól vagyok és a helyzethez képest vidám. Vannak Magyarországon sokkal nehezebb helyzetben lévő vezetők, például a kórházak irányítói, vagy a mentők, úgyhogy mi, sportolók, ne sírjunk egészséges emberként. Elutazunk Szlovéniába, az osztrákok ellen nyerni kell, aztán nekimegyünk a szlovénoknak. Ha esetleg nem sikerül, akkor még ott van a február, de arra egyelőre nem akarunk gondolni.

Ivkovics egyelőre nem tudja, hogy a két meccsig hátralévő időszakban kik csatlakozhatnak a csapathoz, szerinte Keller Ákos, Filipovity Márkó érkezésének van realitása, továbbá Govens Darrin és Jones Jarod közül is valószínűleg játszani fog az egyik, amennyiben egészséges lesz. A légiósok közül a Belgiumban és Németországban kosárlabdázó játékosok már a válogatottal vannak.

– Mi egy büszke válogatott vagyunk, és nem szoktunk sírni. Akik ott vannak és kimennek, mindent meg fognak tenni azért, hogy megnyerjük a meccset. A címer szent, eddig 8 év sikeres munkája van mögöttünk, a válogatott volt és jelenlegi játékosainak a munkamorálja példás, aki eltudott, mindenki eljött. A többi beteggel napi kapcsolatban vagyunk, hátha esetleg ezen a héten negatív tesztet produkálnak. Mindenki szeretné vállalni a játékot a saját felelősségére. Amikor 8-9 évvel ezelőtt megkezdtük a munkát, sokkal kiszolgáltatottabb helyzetben voltunk, mint most. Azóta sok ember és az eredmények is mögöttünk vannak. Az MKOSZ, a Sportkórház, az orvosok és Kecskemét városa is együttműködik velünk, minden megtesznek azért, hogy megoldják a felmerülő problémákat.

Fotó: fiba.com

10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Élőlegenda12Gecse J. MárióO1GRózsabimbóBB1.hu Recent comment authors
Élőlegenda12
Olvasó

Becsüljük meg ezeket a fiúkat akik első hívó szóra mindig rendelkezésre állnak a válogatott számára!Ők igazán megtiszteltetésnek veszik a címeres mezt!Hajrá MAGYAROK!

Gecse J. Márió
Olvasó

Sajnos olyan gyenge a magyar bajnokság, hogy ebben a vészhelyzetben nem talál a maestro olyan játékosokat, akik segíthetnének, hogy ne csak 9-en tudjanak edzeni, esetleg játszani…

Rózsabimbó
Olvasó

A Barcelona bármelyik ellenfelét képes, bármikor legyőzni az Euroligában Hanga nélkül is. Úgy hogy nyilván elengednék, ha kérné hogy szerepelhessen hazánk válogatottjában!

O1G
Olvasó

Ezt te sem gondoltad komolyan remélem, hogy ez Ádin múlik. Ha váltottál volna vele valaha 1 mondatot, akkor nem írnál ilyen butaságokat.

Rózsabimbó
Olvasó

Több mondatot is váltottam vele, csak akkor még a BLF csapat játékosai voltunk! Azonban, ha igazán akarna el tudna jönni a válogatottunkhoz— más játékosoknak is sikerült már!

Kendeffy Botond
Olvasó

Ok. Hiányos lesz a keret, de az osztrákokat így is, meg úgy is meg kell verni. Még a meccsig lehetnek visszatérők. Hajrá magyarok!

balldontlie
Olvasó

10-11 fertőzött? Kik? Fepu, Voja, Norbi, Ruják ott van. Ezek szerint Fazekas, Golomán, Pongó Marci szintén. Ez 7 ember, akkor még a magyar bajnokságból még 2 ember. Nem jön Hanga és Rosco, plusz ketten kontaktként – ő említette így, nem mondta, hogy pozitívak – maradnak távol, ez mínusz négy ember. Keller, Filipoty, Govens, Jones lehet érkezik, de egyik sem beteg, mert akkor fix nem lenne, az megint plusz 4 ember, aki a 10-11-be nem fér bele. 24-es a keret, 9 ember már ott van, lehet 13 is lesz, akkor ideális esetben 11 a hiányzók száma, akik közül 4-re most mondta… Olvass tovább »

Redbid
Olvasó

Sajnos messze nem ideális a helyzet ez tény, és talán túl sok még a bizonytalanság?
Nem tudom, de azt igen, hogy egyenes beszéd sosem volt, ezért különösebben nem csodálkozom ezen sem!

Ettől függetlenül:
Hajrá Magyarok!!

Kendeffy Botond
Olvasó

A három falcos válogatott érintett a Coviddel.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés