Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Sztojan Ivkovics: Mi olyan klub vagyunk, amely tudja, hogy hol a helye

Edzői értékelések a szombati mérkőzések után.:

:

Zalakerámia ZTE KK – Arconic-Alba Fehérvár 89-83 (24-23, 17-20, 22-24, 26-16)

Matthias Zollner : Tudtuk előre, hogy nehéz mérkőzés lesz. Amire büszke vagyok, hogy az első három negyedben, ha nem is mindig a pontokban, de más mutatókban az ellenfél járt kicsivel előrébb, az utolsó negyedben viszont az Alba kifulladt, hiszen olyan nyomást tettünk rá, hogy ebben már mi kerekedtünk föléjük és voltak extra pontjaink is. Céljai mindig vannak mindenkinek, ezt most elértük, de nekem mindig más-más céljaim vannak és még magasabbak. Minden nap fejlődni akarunk, azt akarom, hogy legyünk magabiztosak. Ha ezeket elérjük, akkor még többre vagyunk hivatottak.

Alejandro Zubillaga : Játékosomhoz hasonlóan én is megköszönném szurkolóink támogatását, akik itt voltak ma a csarnokban. Gratulálok a ZTE-nek és Matthias Zollnernek is, hiszen negyedik mérkőzésüket is megnyerték sorozatban. A győzelem az utolsó negyedben dőlt el, amikor hazaiak hat támadó lepattanót szereztek és az egy-egy elleni védekezésünk sem volt jó, a gyorsaságunk is alábbhagyott ekkor. Összefoglalva, a lepattanók és az egy-egy elleni védekezés volt a döntő ezen a mérkőzésen plusz nem volt meg a bátorság sem a dobásokhoz a végén. Menni kell tovább, előre nézünk mi is, és készülünk a rájátszásra.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Kometa Kaposvári KK 104-89 (28-25, 27-18, 25-24, 24-22)

Sztojan Ivkovics : Ma kiválóan dobtunk, ez a mi igazi játékunk. Sok pontot kaptunk, emiatt nem vagyok túl boldog, de ez benne van, ha begyorsul a játék. Gratulálok az egész csapatnak. 12 éve vagyok itt. Voltunk B-ligában, A-ligában. Köszönöm a szurkolóknak, hogy értékelik a munkánkat a felnőtt csapatnál és az Akadémiánál is. Mi olyan klub vagyunk, amely tudja, hogy hol a helye. Nem költünk feleslegesen nem létező milliókat. Ezért nem vettünk most sem új játékost. Én a munkában hiszek. Ha úgy alakul, hogy B-ligában folytatjuk, az azt jelenti, hogy elavult a rendszer, és változtatni kell velem vagy nélkülem. Senki ne aggódjon, én jó formában vagyok, heti ötször edzek, ki fogom bírni a végéig. A hátam bírja a terhet. Hajrá Kecskemét, hajrá magyar kosárlabda.

Dalibor Damjanovic : Gratulálok a KTE-nek a győzelemhez. A második negyed volt a legnagyobb probléma meglátásom szerint. Sok eladott labdánk volt, és a hazaiaknak sok támadó lepattanót engedélyeztünk, ezzel második esélyt adva a pontszerzésre. Kiváló dobóformát fogott ma a Kecskemét, de ez nem mentesít minket, hogy a védekezésünk gyenge volt. A legutóbbi meccsen is sok pontot kaptunk otthon, és most is. A védekezésünkön kell javítanunk a folytatásban, mert a dobott pontok száma most sem volt kevés.

MVM-OSE Lions – Atomerőmű SE 84-73 (21-20, 18-13, 23-19, 22-21)

Váradi Kornél : Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez. Hát, igazi rock & roll volt, erre nem tudok mkit mondani, szóval az, hogy az egyik csapatnak 21, a másiknak 19 eladott labdája volt, néha kicsit hokimeccs jellege volt, ebből nekünk is voltak rossz eladott labdáink, mikor már korábban lezárhattuk volna a mérkőzést. A végére higgadtak maradtunk, azzal pedig teljesen egyetértek, hogy a védekezésünk az egész meccsen stabil volt és ez volt a sikernek a kulcsa. Dolgozunk, tovább, ugyanígy megyünk tovább. A szurkolóknak köszönjük ezt a csodálatos hangulatot, mi pedig elkezdjük összerakni magunkat a következő mérkőzésre.


Sebastjan Krasovec : Gratulálok az OSE-nak, remek formát mutatnak mostanában, jó esélyük van bejutni a rájátszásba, sok sikert kívánok nekik. Sok büntetőt adtunk az OSE-nak, majdnem duplaannyit mint amennyit mi dobtunk. Így nehéz nyerni idegenben. Mindkét csapatnak volt sok eladott labdája, amiből a gyorsindítások miatt jó volt nézni a meccset. A végén bár közel kerültünk, a különbség végül nagyobb lett, mert szörnyű utolsó percet játszottunk. Azt hiszem ennél sokkal többre is képes a csapat, vissza kell mennünk dolgozni és mindent megtenni a bentmaradásért.

NHSZ-Szolnoki Olajbányász – NKA Universitas Pécs 68-64 (20-18,14-17,15-4,19-25)

Oliver Vidin : Először is szeretnék gratulálni a játékosaimnak a győzelemhez, kemény mérkőzés volt. Egyáltalán nem volt könnyű helyzetünk, hiszen két hiányzónk is volt, ráadásul mindketten négyes poszton játszanak, ez nagy hátrány volt nekünk jelenleg. Ettől függetlenül a rövid rotáció ellenére is hittünk benne, hogy meg tudjuk nyerni ezt a mérkőzést Thomas és Lukács hiányban is. Rudi ma előlépett négyes poszton, 13 pontot dobott 33 játékperc alatt. Úgy gondolom kulcsfontosságú volt a harmadik negyedben a védekezésünk, ezt az öltözőben beszéltük át még a nagyszünetben. A negyedik negyedre viszont kissé elfáradtunk, engedtük visszajönni a pécsi gárdát, túl sok könnyű dobást engedtünk nekik, amit nem kellett volna, például Majngafic tripláját a sarokból. Ettől függetlenül azt gondolom mindkét csapat nagyot küzdött ma, illetve mindkét gárda kellően felkészült a másik csapatból. Két hét múlva ismét velük játszunk a Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupában, ahol bízom benne hogy mindkét együttes teljes rotációval tud majd felállni, hogy minél jobb mérkőzést láthassanak a kilátogató szurkolók. Szeretnék gratulálni természetesen az ellenfél csapatnak is, kemény, fair mérkőzést játszottunk egymással. Azt hittem, mindent láttam már a kosárlabdában, de úgy nyerni, hogy a büntetőid felét kihagyod, és 18 százalékkal értékesíted a hárompontosaidat azt sosem gondoltam volna – főleg úgy, hogy az ellenfél 94 százalékkal dobta a büntetőit, ami nagyon jó. Fókuszáltnak kell lennünk, ez már nem az első eset, hogy ennyire rossz százalékkal dobtuk a büntetőket, nem tudom ennek mi lehet az oka, lehet stressz alatt érzik magukat, vagy csak szimplán fáradtak, de ezen dolgoznunk kell. Egyre keményebben védekezünk, a második negyedben uraltuk a festéket, sokkal több pontot szereztünk az ellenfélnél a palánk alatt, nagyon jól védekeztünk és jó tranzíciós játékunk volt, amikből könnyű ziccereket tudtunk szerezni. Úgy gondolom mindent összegezve hogy jó mérkőzést játszottunk ma, Rudner Gabi pedig igazi vezérünk volt ma, de meg kell hogy említsem Révész, Eads, Jovanovic és Wiggins játékát is, aki nem mellesleg 11 lepattanót szedett ma, ami nagyon-nagyon fontos volt.

Csirke Ferenc : Először is gratulálok a Szolnoknak, a mérkőzés összképét tekintve úgy gondolom, megérdemelten nyertek. Az a probléma, hogy számítottunk rá hogy a Szolnok a keményen védekező csapat, a harmadik negyedben viszont egyszerűen nem tudtunk elég higgadtan játszani – ez volt a probléma, mindenki erőlködött, elkezdtünk streetballozni, egyéni játékok voltak és ezt is akarta a Szolnok elérni az agresszív védekezéssel. Most mondhatom én is, hogy mi is jól védekeztünk a mérkőzésen, hiszen kaptunk 68 pontot idegenben a Szolnoktól, de senkit nem érdekel mert kikaptunk. Talán egy kicsit irányító poszton hiányzott a Kerpi, illetve Meleg Gergőt elveszítettük a második félidő elején, nagyon remélem hogy nem súlyos a sérülése – most nem néz ki jól, de bízom benne hogy nem komoly a sérülése. Semmi más dolgunk nincs, mint ennek a mérkőzésnek, illetve az eddigi mérkőzések tapasztalatait leszűrve felkészülni jövőhét szombatra és játszani egy playoff mérkőzést a Körmenddel, hiszen ha a Körmendet megverjük akkor a playoffban vagyunk, úgyhogy vélhetően egy ki-ki meccset játszunk majd a Körmenddel. Természetesen ez csak akkor igaz, ha a Falco ma megnyeri ellenük a mérkőzést, ennek az eredményét jellen pillanatban még nem tudjuk, hiszen még tart a mérkőzés. Tehát semmi más dolgunk, most visszamegyünk Pécsre, és jövőhéten fel kell készülnünk a Körmend elleni mérkőzésre, ahol játszhatunk a rájátszásba kerülésért vagy a 11. helyért, de erre gondolni sem merünk. Gratulálok még egyszer a Szolnoknak, szeretnénk majd visszavágni nekik a kupában, de addig még egy nagyon fontos két hét vár ránk, és rájuk is egyaránt, hiszen nekik is fontos a jövő heti mérkőzés, hiszen ők se szeretnének egy vereséggel odaérkezni a kupahétvégére.

DEAC – Budapesti Honvéd SE 73-75 (18-20, 22-21, 19-13, 14-21)

Andjelko Mandics : Olyan utolsó pillanatos dobásról beszélünk, melynél nehezebbet nem igazán lehet kialakítani, de nem csupán ez okozta a vesztünket. Esélyt adtunk nekik a felzárkózásra, valamint kihagytunk tizenhárom büntetőt és tizenöt labdát eladtunk, míg ellenfelünk mindössze hetet. Igazából ez a két dolog vezetett ilyen végkimenetelhez. Küzdöttünk, nem adtuk fel, erre nem lehet panasz, de a már említett fontos dolgok miatt ma nem sikerült jól teljesítenünk.

Zlatko Jovanovic : Nagyon kompetitív mérkőzést vívtunk, ha a végén a DEAC utolsó dobása hullik be, ők is megérdemelték volna a győzelmet. A bajnokság végéhez közeledve minden meccs érzelmekkel teli, hisz sok csapat verseng a rájátszás helyeiért. Remekül küzdöttünk, büszke vagyok a fiúkra, hogy ilyen keményen dolgoztak a szezonban, illetve, hogy ekkorát küzdöttek ezen a találkozón. Ünneplésre nincs időnk, megyünk tovább.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Egis Körmend 91-46 (26-11, 19-10, 23-11, 23-14)

Milos Konakov : Először is tudom, hogy Körmend nincs könnyű helyzetben, nagyon sok sérülés nehezíti a szezonjukat, nincs könnyű dolguk, ma is egy felforgatott kerettel tudtak pályára lépni. Ami nemcsak nekünk, de nekik is a helyezés miatt fontos volt. Szeretnék gratulálni a játékosaimnak, mert a szünet óta ez volt az első olyan meccsünk, amin a 0.-tól a 40. percig maximálisan koncentráltunk. Bárki aki a padról jött, hozzá tudott tenni, először védekezésben mad támadsban tudtak lendületet adni. Szeretnék gratulálni szurkolóinknak is, akik egész szezpnban remek hangulatot teremtenek az Arénában és ma ezt még magasabb szinten űzték. A mai meccsak alakulása miatt nyertünk plusz egy hetet a kupa előtt, hiszen a jövő heti Alba meccsnek a helyezések szempontjából nincs tétje. Kicsit pihenünk, majd kezdődik a munka!

Kocsis Tamás : Nagyon sajnálom a mai vereségünket, tudom hogy nagyon fáj ez a szurkolóinknak, de higgyék el nekünk, nekem is ugyanannyira. Az első félidőben már 20 pontos hátrányunk volt, de ebben a szakaszban volt 10 kihagyott büntetőnk és 5-6 kimaradt üres ziccerünk, tehát megvolt az esélyünk a szorosabb félidőre. Ott szerintem a fiúk már az eredményeket ismerve az utolsó fordulóra figyeltek, és fejben ott voltak. Ezt kihasználta a Falco. Mindent megteszünk azért, hogy ott lehessünk a playoffban.

10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
heraklithJonBorn2BallzterulezNoname Recent comment authors
heraklith
Olvasó

Egy dolgot nem érte csak. Ivkó miért nem lett még politikus?!
Nincs a magyar sportban még egy ilyen demagóg figura és még a maffia kapcsolatai is megvannak.

Jon
Olvasó

Ivkovicsot nem lehet azzal vádolni, hogy ne lennének színesek a nyilatkozatai. 🙂

Born2Ball
Olvasó

Kocsis újabb magasröptű gondolatait olvashatják:D
Szerinte, amennyiben bemennek a kimaradt dobások, akkor több pontjuk lett volna az első félidőben!
Konklúzió szorosabb lett volna a félidei eredmény.
Az az energia, amit az agya felhasznál, hogy megszülje ezeket a mondatokat….
Elég lenne a világ összes háztartásának. Xdd

zterulez
Olvasó

Krasovec mester szépen bontogatja lefele az ázsióját. Lassan ott tartunk, hogy felét éri annak, mint tavaly ilyenkor Zalaegerszegen.

Noname
Olvasó

Ivkovicban az egyetlen pozitívum, hogy nem megosztó személyiség. Őt mindenhol egyformán utálják!????

Ball don't lie
Olvasó

Én nem aggódok Stojan, csak legyél már más városban (vagy országban) jó formában. A famiíliával együtt.

Eddiee Irwine
Olvasó

Magyarok pénzén dörzsöl, akkor mutasson nagyobb tiszteletet. Otthon lehet vetíteni, de ott sehova nem kell. Fiára kint mondták, semmi értelme…Ott próbálták fejleszteni, de… Milyen stílusa van edzőként, tördelni a játékot, egy romboló… ezt eladni nem lehet. Klub költségvetése 1-4-ben évek óta…

Zetesziv
Olvasó

Helyetek a B csoportban van!

Eddiee Irwine
Olvasó

Stole már professzori magasságokban nyilatkozik, ha nyer a csapata, ha veszít akkor sunnyog. Sajnos 12 éve építi a helyi kosárlabda piramisjátékát, giga pénzt bezsebelve. Top nevelésünk Milan gyermeke, aki sajnos dobni sem tud, és védekezni sem… Nevelünk még egy pár bohócot a padra is… szimpatikusak valóban, de szakmailag hmmm. Nem költünk milliókat és Lukovic? Ő nem lenne itt már rég kiesnénk, de Fofo álmodni sem mert ilyen légiós idehozatalról. Munkád eredménye pont látszik a helyi kosárlabdán jelenleg 0! „Ha úgy alakul, hogy B-ligában folytatjuk” – neki ennyi, felelős szakmai vezető!!! Pénze a családnak biztosítva, a többi kit érdekel! Hátad biztosan… Olvass tovább »

Eddiee Irwine
Olvasó

Nem védem Red-et, de Stole elvileg egy klub szakmai vezetője is. Bízom tudod, hogy ki a szurkoló? Ahogy mindannyian tudjuk, a szurkolók nemcsak a lelátókon vannak jelen, hanem a csapatok életében is óriási szerepet játszanak. A szenvedélyük, lelkesedésük és elkötelezettségük nélkül a sport sokkal szegényebb lenne. Ők azok, akik teret adnak a stadionoknak és csapatoknak, és akik nélkül a pályák üresek lennének. A szurkolók hűsége és támogatása olyan erőforrás, ami inspirálja a játékosokat és a csapatot a nehéz időkben is. A lelkesedésük és kitartásuk olyan érzéseket kelt bennünk, hogy nem vagyunk egyedül, hogy van mögöttünk egy egész közösség, ami mellettünk… Olvass tovább »

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés