Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Sztojan Ivkovics keretet hirdetett

Huszönöt játékos neve szerepel a listán.:

:

Sztojan Ivkovics, a férfi kosárlabda válogatott szövetségi kapitánya kijelölte bő, 25 fős keretét a kijevi Eb-selejtező tornára.

A bő keret:

Allen Rosco, Benke Szilárd, Eilingsfeld János, Fazekas Máté, Ferencz Csaba, Filipovity Markó, Golomán György, Darrin Govens, Hanga Ádám, Hendlein Roland, Horti Bálint, Juhos Levente, Karahodzsics Kemal, Keller Ákos, Lukács Norbert, Perl Zoltán, Pongó Marcell, Pongó Máté, Ruják András, Somogyi Ádám, Szabó Zsolt, Tóth Norbert, Váradi Benedek, Vojvoda Dávid, Wittmann Krisztián.

A keret az első szűkítésen a szerdai bajnoki mérkőzések után esik át. A csapat február 7-én Kecskeméten kezdi meg felkészülését, a kijevi selejtező első meccsét pedig Szlovénia ellen vívják a mieink február 18-án.

A magyar válogatott eddig két mérkőzést játszott csoportjában, melyeket Szlovéniával illetve Ukrajnával szemben megnyert, azonban Szlovéniában a koronavírus-helyzet miatt végül elmaradt a házigazda elleni visszavágó és az Ausztria elleni első meccs.

Így a mieinkre nem mindennapi terhelés, öt nap alatt négy mérkőzés vár Kijevben.

66 hozzászólás

66
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
23 Comment threads
43 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
33 Comment authors
MarosiVadaszRedbidGeseMKFUN67 Recent comment authors
Marosi
Olvasó

A sok Ivkovicsot ekéző mesteredzőnek Kemény Dénes által elmondottakat ajánlom a figyelmébe: nem a 13 legjobb játékost választotta ki, hanem azt a 13 jó játékost, akik EGYÜTT a legjobb teljesítményt nyújthatják meggyőződése szerint. Egy selejtező sorozat közepén azokat választja ki, akik a játékrendszerét, vagy a gondolatait, rezdüléseit ismerik. Ha lesz új sorozat, ugyanúgy be fog építeni új játékosokat, ahogy eddig is tette…

ójajj
Olvasó

Sztojan legalább annyira okos edző, mint amennyire okos játékos volt. Szolnokon testközelből nézhettük, ahogy játszott. Igazi ellenfele csak Dávid és Gulyás volt, de ők sem a pályájuk elején. Az 1992-eb bajnoki döntőben centerposzton szarrá vertük Sztojannal meg Stannal a Dáviddal, Orosszal + 2 másik válogatott centerrel felálló Honvédot. Igaz a végén a Honvéd lett a bajnok, de a palánk alatt nem sok sót ettek meg. Volt, hogy egymásután háromszor is támadót szedtünk előlük… Aki látta, az tudja…, a többi meg elhiszi, ha akarja… Egyedüli probléma az volt, hogy a Sztojan és Stan sok büntit kihagyott (6-8 db/meccs.). Egy személyben két… Olvass tovább »

Redbid
Olvasó

ó jajj 🙂
Azért a “fantasztikus és tisztességea” védekezését se hagyd, az említett játékosok arról is sokat tudnának “mesélni”
Saját szurkolói imádték persze, hiszen küzdött és eredményes volt, csak hát az ellenfél szurkolóinak ez a fajta “minden áron győzni akarás”, (értsd bármilyen eszközzel) azért még mondjuk úgy furcsa volt, nem csoda, hogy utálták minat a …..

ójajj
Olvasó

De most komolyan kedves Toljálkiskocsit ellenes Szurker Társaim! Láttátok Ti egyáltalán egy olyan magyar válogatott meccset is, ahol nem Sztojan volt a kapitány? A Dáviddal, Gulyással, Németh Istivel, Kálmánnal, Simonnal fémjelzett válogatott a 1999-es eb után semmilyen komolyabb eredményt nem ért el. Ezzel a csapattal Sztojan kb. EB-t nyert volna…. A játékosok képességeit nézve a mostani válogatott a fenti válogatott halovány mása, mégis jobb eredményeket ér el…. Személy szerint én sem kedvelem Sztojant, de az eredményeit el kell ismerni…

Vadasz
Olvasó

Hagyjuk már ezt a maszlagot. Ivkovics is csak akkor tudta kivinni a válogatottat, amikor már 24 csapatos lett az EB. Akkor is csak másodjára, mert az elsőre neki sem sikerült. Ha korábban már lett volna 24 csapatos EB, akkor már máskor is kint lehettünk volna. A 2005-ös Európa bajnokságról éppen hogy lecsúsztunk 17. csapatként.

SárgaPárna
Olvasó

Hagyjuk már ezeket a hazugságokat! A válogatott 2017-ben sem azért jutott ki az EB-re, mert felemelték a létszámot, hanem, mert 6-0-ra, érted bazdmeg, veretlenül megnyerte a selejtező-csoportját. Tehát, ha 16 csapatos az Eb, csoportelsőként akkor is ott vagyunk. Azt már nem próbálom a valamiért sértett agyadba beletolni, hogy az Eb-n a 11. helyen végeztünk. EZ A HIVATALOS!
A mostani csoportban kettőt nyertünk. Itthon megvertük Szlovéniát, aki azóta sem kapott ki senkitől és idegenben vertük az Ukránokat.
Ez hatalmas teljesítmény!

Redbid
Olvasó

Persze, de ha hajlandó lennél kihúzni a fejedet a seggedből (csakhogy igazodjak a stílusodhoz) akkor lassan azt is észrevehetnéd, hogy ezt elsősorban annak köszönhetjük, hogy szerencsére most már van pár játékos aki nemzetközi szinten is képes felvenni a versenyt, mind kosárlabda tudásban, mind fizikálisan! )örülj, hogy most nagyrészük mind ot játszik a csapatodban) Ja meg “bazgmeg” lehet azt meg végképp ideje lenne észrevenned, hogy azok az élcsapatok akikkel sikerült felvenni a versenyt, kb. a C válogatott szerepelt! Csak remélni tudom, hogy ezt érted is, mert különben egyszer keserű lesz az ébredésed!!! Természetesen mindez az én szememben sem von le semmit… Olvass tovább »

SárgaPárna
Olvasó

Neked az fáj, hogy kurva szar csapatod van!

EGYPAKSI
Olvasó

Te mindenttudó! Milyen csoportot nyertünk 6-0ra???? A legjobb 14 csapat részt se vett a selejtezőn…….ha 16 csapatos az Eb, akkor hogy lett volna 6-0???? Teljesen más , egy sokkal erősebb csoport lett volna. Elárulom, most is 6-0 lesz, mert konkrétan a szlovén és ukrán a d válogatottat küldi……

SárgaPárna
Olvasó

Neked meg az, hogy a tróger Lórántot, aki inkább Soundra ment, meg plasztikai sebészhez nem hívják meg ismét a válogatottba.
Amikor nem hitt a sikerben nem ment, amikor, jöttek a sikerek ment volna, hát rábaszott!!!!!

HajraKapos
Olvasó

“D” válogatottat? 🙂 Jó hogy nem már a konyhásnénit meg a karbantartókat küldik játszani. Kicsit se képesek itt az emberek túlzásokba esni. 🙂 És ha esetleg az általad említett “D” válogatottat megverjük, akkor az nem dicsőség, de ha kikapnának, akkor meg kurva égő lenne, igaz?

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Nem. Pont, hogy nem. A helyén kell kezelni a kudarcot és a sikert is. A HELYÉN. De azt tagadni (pontosabban ELHALLGATNI), hogy a 24 TÖBB, mint a 16 (konkrétan a másfélszerese), természetesen egy szélsőséges, ostoba, agresszív hozzáállás, amire bizony nehéz hideg fejjel, logikusan, nem hasonlóan szélsőséges formában reagálni. Ha téged pl. lemarháznak, nem biztos, hogy egyből akként reagálsz, hogy “Tisztelt Hölgyem/Uram, lesz szíves kicsivel visszafogottabban minősíteni a személyemet!” Én sem gondolnám, hogy akár a szlovének, akár az ukránok “D”-csapattal állnának ki. EGYPAKSI – valószínűsíthetően – ezt azért írta, mert már a hócipője tele van a sok-sok hazugsággal, amely hazugságok a… Olvass tovább »

EGYPAKSI
Olvasó

Ja, és írhatsz nagy betűvel, akkor se lesz igaz, a válogatott 15. lett hivatalosan!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

A 16. (tizenhatodik) lett, hivatalosan.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Erről már kifejtettem a véleményemet, milyen hatalmas teljesítmény… A 2017-es selejtezők “bazdmeg, veretlenül” megnyert selejtezőcsoportjáról csak annyit: KIK ELLEN ??? Luxemburg ????!!! Nagy-Britannia ???!!! Macedónia ???!! Luxemburgot talán nem kell külön elemezni, ugye ? Egyébként tuti, hogy San Marinót, Vatikánt, Gibraltárt, Andorrát is vernénk oda-vissza. Nagy-Britannia szintén egy hagyományos kosárnemzet, a seletezőcsoportban amúgy sikerült Luxemburgban is zakózniuk egyet… Macedónia egyedül az érdekesebb, ugyanis annak az országnak VAN kosármúltja. Biztos vagyok benne, hogy nem csak én emlékszem Petar Naumoskira… Volt, hogy egedül vert meg minket… Sajnos a 2010-es évek közepétől nagyon erősen visszaesett az ország kosárlabdája. Jelenleg velük kapcsolatban ott tartunk,… Olvass tovább »

SárgaPárna
Olvasó

Lóránt Peti? Skype Fesztiválon van, vagy herevasaláson?

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Jajj, bunduskám, ezt most meg miért kellett ??!!! Épp most dicsértelek meg pedig, hogy kezdesz vicczes lenni … 🙁

Gese
Olvasó

Az hogy egy játékosnak ki a menedzsere, sajnos a kluboknál is sokat számít (pláne ha esetleg az edzőnek is ugyanaz).

Redbid
Olvasó

Egyetlen egy helyen nem szabadna, hogy számítson, és az a válogatott!

MKFUN67
Olvasó

Na akkor öntsünk már tiszta vizet a pohárba!!! Én sem szeretem a kapitány..qrvára neeem! De ettől még a tv előtt ülve üvöltve bíztatom a válogatottamat. Ki nem fossa telibe, hogy egy játékosnak ki a menedzsere?…milyen szakmai döntés az,ahol egy ilyen irreleváns dolog egyáltalán szóba kerül? Legközelebb mi fog számítani? Közepes szintű kosaras, de tudja a Szerb himnuszt és a gatyájába van hímezve az SZ.I. monogram…akkor jöhet. A mostani döntési mechanizmust nézve ez az elképzelés a reális. Más…soha senki nem fogja megkérdezni tőle,hogy “miért?” Az MKOSZ tele van beszari báb “vezezőkkel” akik meg sem mernek szólali, akik vigyázban ülnek és a… Olvass tovább »

HajraKapos
Olvasó

Allen Rosco, Benke Szilárd, Eilingsfeld János, Filipovity Markó, Golomán György, Darrin Govens, Hanga Ádám, Keller Ákos, Perl Zoltán, Pongó Máté, Somogyi Ádám, Váradi Benedek, Vojvoda Dávid.

Azért így ránézve a nevekre nem rossz csapat ez. Pláne, ha mindenki egészséges és ott is lesz. Mocsán meg lehet, hogy majd az EB-n ott lesz, vagy a következő VB selejtezőkön.

Nekem tetszik ez a keret, de nem Sztojan döntése miatt.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

“Azért így ránézve a nevekre, nem rossz csapat ez.” – nos, lehet, ez attól is függ, hogy ki(k) és hol néz(nek) rájuk … 😉

HajraKapos
Olvasó

Kit vennél ki ebből a keretből, és kit raknál be helyette? Csak a véleményedre vagyok kíváncsi.

Bezse
Olvasó

Minden csapatban (14 db) van 4-5 légiós meg 1-2 magyar. Na már meg is van a válogatott keret . ?

ójajj
Olvasó

Lehet szidni Stojant, de màs edzövel esélyünk sem lenne kijutni…

balldontlie
Olvasó

Ó jajj…

nick19
Olvasó

Kell a 25 ember, mert lehetnek sérülések, és így legalább kényelmesen lehet gyakorolni edzéseken az egymás elleni játékot többféle felállásban is. Így aki befér bármelyik NB 1-es csapatba és pályára is lép néha, gyakorlatilag válogatott. Az azonban számomra is érthetetlen, hogy Mócsán Bálint miért nem fér be ebbe a bő keretbe sem. A magyar játékosok közül bőven kiemelkedő, ráadásul fiatal játékos.

redmiller
Olvasó

4 ?! ??, ??, ??, ??!
12 ⛹️< 20 ⛹️

Hubie Brown
Olvasó

Nem fognak 25-en semmit sem gyakorolni, mivel szerdán leszűkítik a keretet, ahogy a cikk is írja.

vasipasi
Olvasó

A kapitány azt hív meg, akit akar. Ha sikeres a döntés őt igazolja, ha bukik viszi a balhét.
Sztojan a válogatottal gyakorlatilag mindent elér, amit ellehet, tőlem a Gulyás Robit is aktiválhatja, csak legyünk sikeresek.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Igen?És mit kell “sikernek” tartani ezzel a kerettel, a felemelt eb-létszámra figyelemmel??

vasipasi
Olvasó

Figyi! A legutóbbi Eb-re, akkor is kijutottunk volna nagyon simán, ha nincs létszámemelés, a mostani Eb-selejtezőben két baromi nagy győzelmünk van, veretlenek vagyunk. Miről beszélünk?
Ez a válogatott a legutóbbi és a mostani Eb-n is tükörsimán kint lenne akkor is, ha nem emelték volna létszámot.
Ezt a szar dumádat (létszámemelés), majd akkor kell elővenni, ha a csoportból jutunk tovább az Eb-n, bár akkor is nevetséges, de a kijutással kapcsolatban meg egyenesen hazugság!

EGYPAKSI
Olvasó

Sok mindenben igazad van, de azt ki ne hagyjuk, hogy a nagy világverés azóta van, amióta a többi csapat a c válogatottakkal játszik…..Az Eb-n megvertük a 4 kezdőjét hiányoló Cseheket és a mindenidők leggyengébb Eb csapatát a románokat…..Kár ezeken rugózni, ez van, szurkolni kell a fiúknak, most egy győzelem elég a kijutáshoz, az EB-n lesz Hanga, egy jó sorsolással lehet keresnivalónk.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Figyi,tehát, akkor fussunk neki másodszor (illetve sokadszor) is, kizárólag a te nehéz felfogásod okán! Nézzük csakis a te állításaidat: 1. “két baromi nagy győzelmünk van…” – úgy érted, hogy kettő darab 2 (kettő) pontos győzelmünk van, gondolom. Az első idehaza, Szombathelyen egy sima, agyon-vissza nyert , hátradőlős 2pontos diadal, úgy, hogy (és ezt talán még te sem fogod letagadni) Szlovénia a legjobb játékosai nélkül állt ki. Olyan játékosok hiányoztak, akik külön-külön és összességükben is többet érnek, mint az egész magyar bajnokság Körmendtől Debrecenig. Nyertünk Ukrajnában – szintén agyonverve őket, két ponttal -, valóban bravúrosan, egy szintén távolról sem teljes ukrán… Olvass tovább »

Vilis79
Olvasó

Ez most valami rossz fétis cikk? Hihetetlen, Tóth Norbi,? Witman? Szabó?, de ez hogy, miért? Lukács miért nem válogatott? De sorolhatnám a fiatalokat. Valerio, Mocsán. Ez az ember már beteges.

Pbask
Olvasó

Lukács benn van a keretben.

redmiller
Olvasó

?

JR.Benitez
Olvasó

Horti, Juhos, Szabó, Tóth Norbi, Ruják off. Mócsán, Bogdán, Pallai, Valerio-Bodon, Takács Kristóf on. Igy akarta a Maistro, nem??? Jó tudom poszt nem stimmel, de azért na….

jozsi67
Olvasó

Mócsán Bálint nem fért bele a kapitány elképzelésébe ? Tájékoztassa már valaki, hogy az a srác ennek a keretnek a 80 %-át simán veri tudásban, képességben. Lehet még nem látta játszani.

redmiller
Olvasó

???

Pbask
Olvasó

Itt mire gondol a költő? : )

redmiller
Olvasó

?❤️?

Pbask
Olvasó

Értem.

pirosf
Olvasó

Sztojant 90 évesen felriasztják álmából.

-Sztojan,sorold fel a válogatott keretet!
-Tóth Norbi,Wittman,Horti……

JR.Benitez
Olvasó

Ez jó….

Gézuka
Olvasó

Karahocsics 😀

WSreborn
Olvasó

Mócsán????

Sajka
Olvasó

Mi ezt nem érthetjük, mi csak egyszerű földi halandók vagyunk.
Baltás Norbi, hentes Horti, vagy akár Juhos, vagy Viccmann vagy Ruják a Mester nagy kedvencei. Nekik fix helyük van…. Persze az osztrákokat megverjük majd és akkor megint mehet a mennybe a nagy mester. 🙂

international referee
Olvasó

Azon gondolkodom, hogy mi az értelme a mai kerethirdetésnek, ha szerdán már szűkítésre kerül sor!?

kekfr@nkos
Olvasó

Mert így tudod, hogy kik a jó emberek és kik a rosszak.

szolnokbasket
Olvasó

Jajjj!
Megijedtem nem találtam először Tóth Norbit!
De ott van!!!?

SárgaPárna
Olvasó

Mócsán ugye légiós szint, azt a helyet pedig viszi a Govens…

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

😀 Ez most vicces volt. De komolyan!!!

Bet365
Olvasó

Légiós?

SzhelY
Olvasó

Legalább a válogatott cikeknél fogd be a pofád

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Ez nem volt annyira humoros…

Pbask
Olvasó

Szegény Mócsán nem jó ember…
Na de Horti majd..

Kendeffy Botond
Olvasó

Mócsán nem fért?

Born2Ball
Olvasó

A rokkant Szabó meg a baltás kiszorította:)

red-black01
Olvasó

Nem tudom, Mócsán számított-e rá vagy sem.
Ha önző körmendiként nézem, akkor jobb ha itthon tölti ezt az időszakot, van és lesz dolga a csapatnak, bőven van mit csiszolgatni.
Annak semmi értelme hogy másfél hét meló ott, aztán meg ücsörögés a buborékban, mert sok játékidőt úgysem kapna.
Persze erről őt kellene megkérdezni, mi volt a várakozás, volt-e ilyen, vagy az lett volna a meglepetés ha behívják.
Bár amilyen neveket látok mondjuk hozzá képest, ami nem leszólás csak hasonlítás, nem is tudom.
Fepu-t meg főleg Tóth Norbit hagyjuk ebből a szempontból, mert Fepunak jót is szokott tenni a “csápot”.

Baszketboll
Olvasó

Nem számított rá.

red-black01
Olvasó

Köszi.

Baszketboll
Olvasó

A menedzserét nagyon nem szereti a kapitány. Sajnos.?

red-black01
Olvasó

Köszi ?
Sejthettem volna ?

MKFUN67
Olvasó

Én balga azt hittem, hogy a játék tudás számit…mekkora hülye vagyok! Na ez az egyik ok, amiért nem én vagyok a maestro!! ?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés