Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Sztojan Ivkovics keretet hirdetett, két amerikai is bekerült

A magyar válogatottra fontos világbajnoki selejtezők várnak.:

:

Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány kijelölte az utolsó két világbajnoki selejtezőjére készülő férfi kosárlabda válogatott bő keretét. A magyar válogatott tagjai február 16-án szombaton, a kupadöntőt követően találkoznak Kecskeméten, ahol a Mercedes Benz Kosárlabda Akadémia csarnokában készülnek a selejtezőkre – írja közleményében az MKOSZ.

A válogatott kerete: Ruják András, Govens Darrin, Váradi Benedek, Perl Zoltán, Vojvoda Dávid, Benke Szilárd, Ferencz Csaba, Somogyi Ádám, Kovács Péter, Eilingsfeld János, Juhos Levente, Filipovity Marko, Horti Bálint, Keller Ákos, Molnár Márton, Jarrod Jones.

A névsorból kiderül, hogy Sztojan Ivkovics két honosított játékost is behívott. Darrin Govens mellett a keret tagja lesz a Monaco centere Jarrod Jones is.

További érdekesség, hogy Ferencz Csaba ismét meghívót kapott. Rutinjára nagy szükség lehet a két sorsdöntő világbajnoki selejtezőn.

Arról, hogy miként vívhatjuk ki a világbajnokságon való szereplést, itt írtunk részletesen. Klikk!

A válogatott mérkőzései:
2019. február 22. péntek, Varese, City Arena, 20.15 óra: Olaszország – Magyarország
2019. február 25. hétfő, Szombathely, Aréna Savaria, 18.30 óra: Magyarország – Horvátország

 

 

32 hozzászólás

32
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
18 Comment threads
14 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
caseyjonesDuráziMVPzte2018GodemperorGecse J. Márió Recent comment authors
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Hirtelen úgy, olyan lendülettel felröhögtem pár “szakértő” hozzászólásán, hogy majd’ kiesett a kezemből a vadiúj, 450ezer Ft-os Iphone! Olvasva pár okoskát, mind a magyar kosárlabda, mind a magyar foci rengeteget fejlődött, mert kijutottak egyszer az EB-re… Arra a megmérettetésre, ahová most már mindkét sportágban Európa országainak lényegében a fele ott van. Európa országaiba pedig beletartozik Luxemburg, Liechtenstein, Andorra, San Marino, Moldova, Feröer-szk, Izland… Valamint – ha most csak a kosárlabdát nézzük – olyan nagy hírű kosárkultúrák, mint az albán, a norvég, az izlandi, az ír, a wales-i, az északír, az osztrák vagy a ciprusi. De hagyományosan bivalyerős a fehérorosz, a… Olvass tovább »

caseyjones
Olvasó

Tökéletes keret nem létezik, azonban hozzá kell tenni, hogy ennél sokkal jobb keretet is össze lehetett volna állítani. Hangsúlyozom, nem vagyok egy nagy Ivkovics-gyűlölő, mert elért pár szép sikert a válogatottal, de az szerintem tény, és mindenki tudja, hogy sajnos nem elsősorban játéktudás alapján gyűjti össze az embereket a nemzeti csapatba. Szerintem botorság azt állítani, hogy nincs megfelelő magyar magasember, aki válogatott szintű. Ott van Tóth Ádám, Hendlein Roland, Lóránt Péter és Csorvási Milán. De ugye egyikük se jöhet szóba, helyettük a KTE-ben kiegészítő ember Molnár Márton, valamint a válogatott szintjét meg sem közelítő Horti Bálint van a keretben, illetve… Olvass tovább »

zte2018
Vendég
zte2018

Ha Govens játszik nincs 5 centerunk ha Jones játszik Voja az irányító. Vicc az egész.Pl ki fog négyest játszani?

Gecse J. Márió
Olvasó

Magyarország (egyik) legnagyobb szaktekintélye (aki azóta több helyen is nagy sikereket ért már el) mondta anno a Tisza-parton az egyik szolnoki vendégszereplésünk előtt, mikor Ivkovicsot kinevezték kapitánynak, szó szerint: “az ország szégyene, hogy egy ilyen embert engedtek a válogatott közelébe”.

heraklith
Olvasó

Sajnos mi is C csapattal játszunk, de Jones jó döntés. Mindenhol vékonyak vagyunk, de most Keller, Golomán, Allan, Tóth Ádám hiányában leginkább a palánk alatt.

Godemperor
Olvasó

Kellert honnan szedted? Ott van a keretben!

heraklith
Olvasó

Tényleg, köszi. Ez jó hír. Elsőre telefonon átsiklottam felette.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Figyelj oda! SZERETLEK.

2lee14
Olvasó

Csatlakozom az előttem szólókhoz szintén Szombathelyiként, én is örülök Ferencz Csaba behívásának. A rutinja megkérdőjelezhetetlen.
Hajrá Magyarország!

Kendeffy Botond
Olvasó

Ivkovics a kapitány, ő állítja össze a keretet. Persze vannak anomáliák, de Jarod Jones akár jól is elsülhet. Ha megnyerjük az utolsó két meccset -amire azért kicsi az esély – Ivkovics a király.

Hajrá magyarok!

donnarumma
Olvasó

Én is örülök Fepunak!
Hajrá MAGYAROK!Gyertek sokan szurkolni

SárgaPárna
Olvasó

Komolyan mondom én szégyellem magam, hogy egy sikeres magyar válogatottról szoló cikk alatt ilyen hozzászólások vannak.
Ivkovicsot szerintem ebben az országban senki nem szereti, de a kapitánykodása alatti összes “furcsa” döntése őt igazolta!
Kijutottunk az Eb-re, jól szerepeltünk, az utolsó játéknapig versenyben vagyunk, hogy kijussunk egy VILÁGBAJNOKSÁGRA! Mi a faszom kell még? De tényleg….
Szégyelljétek magatokat….
ui: Szombathelyiként mondom, aki nagyon, de nagyon nem szereti a Körmendet, hogy örülök Fepu behívásának, mert neki ott a helye a legjobbak között.

heraklith
Olvasó

És a sensei nélkül hol tartanánk?

Cibona5
Olvasó

Én nem szégyellem magam. Nem kell, hogy erre kérj. Korábban már kifejtettem a véleményemet az EB selejtezőről és az EB-ről. Ennek sok köze nincs Ivkovics “zsenialitásához”. A selejtezőben a gyenge Luxemburg, a szövetséggel összevesző legjobbjait nélkülöző Macedónia és a néhány kulcsemberét szintén nélkülöző Nagy-Britannián keresztül jutottunk túl 6:0-ás mérleggel. Nem akarom lebecsülni, de azért ne ájuljunk már el ettől a teljesítménytől. Az EB-n a leggyengébb Romániát és a 3 (!!!) kezdőemberét (Vesely, Balvin, Schilb) nélkülöző Csehországot vertük meg. Én is örültem a sikereknek, de valljuk be ez mind a kötelező kategória volt. És ezt most nem érzelmi alapon mondom, viszont… Olvass tovább »

DuráziMVP
Vendég
DuráziMVP

+1
És akkor hozzátehetnénk, hogy egyszer már megbukott a válogatott élén.

caseyjones
Olvasó

Azért azt ne feledd, hogy Ivkovics sok olyan játékost mellőz, akinek ott a helye a válogatottban.
Az Eb-n meg megvertünk egy eleve hulladék román válogatottat meg egy erősen tartalékos Csehországot. Az mondjuk megsüvegelendő, hogy megizzasztottunk két olyan csapatot, mint Horvátország meg Szerbia.
Azt se feledd, hogy Ivkovics irányítása alatt kikaptunk oda-vissza egy simán verhető fehérorosz válogatottól még anno 2013-ban, no meg elvertek minket 12-vel azok a szlovákok, akiket korábban 30-cal kivégeztünk Sopronban.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Kicsit sem zavar, hogy egy olyan EB-re jutottunk ki, amelynek a létszámát megemelték?!?!

Henry14
Vendég
Henry14

– A múlt héten bejelentette, hogy ezúttal honosított játékosként nem Govens Darrin, hanem más kap szerepet. Kiről van szó? – Jones Jarrodról – válaszolta Ivkovics Sztojan, a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya. – Az amerikai születésű center 2016 nyarán már együtt készült a válogatottal az Európa-bajnoki selejtezősorozatra, végül nem került a keretbe, mert úgy éreztem, hogy a hozzáállása alapján Tóth Norbert többet segíthet nekünk. Jones fiatalemberként akkor inkább klubkarrierjére koncentrált. – Hogyan került képbe ismét a francia élvonalbeli Monacóban szereplő Jones? – Plézer Gábornál, a válogatott technikai igazgatójánál jelentkezett, hogy szívesen jönne. Két és fél évvel ezelőtt sem ő mondta le… Olvass tovább »

DuráziMVP
Vendég
DuráziMVP

“nagyon fontos mérkőzések várnak rájuk a japán másodosztályban”

Én szeretem az abszurd humort… csak hát, ez itt a valóság lenne ugyebár. 🙂

purple
Vendég
purple

Ivosev mi, juhfejek. Jones jó döntés, jó a srác. Szurkoljunk a csapatnak, Lórántot meg felejtsük már el, múlt idő.

Sesylle
Olvasó

Sok sikert a csapatnak.Lóránt Pétert nem igazán szeretem de szerintem igen is helye lenne e válogatottban.de Ivkovics egyik nyilatkozatában elmondat:Amíg ó a kapitány Lóránt nem lesz válogatott.A következő linken olvasható a 2016. szep. 22-én megjelent cikk:http://www.blikk.hu/sport/csapat/stojan-ivkovic-nem-ker-lorant-peter-jatekabol-es-david-kornel-tanacsaibol/0ds38jc
Majd kb 1 évvel később azt nyilatkozta hogy többször híta Lórántott a válogatottba de Ő mondott nemet (sajnos ezt a cikket nem találtam így nem tudom belinkelni).Kérdem én a kapitány mikor mondott igazat.
De nagyon bízom a srácokban és Szombathelyen ott leszek és szurkolok a csapatnak.
Hajrá Magyarok!!!!!!!

Cibona5
Olvasó

Azért jó ez a cikk, mert azt is kijelenti, hogy az EB után befejezi a férfi válogatottnál. Kb. ennyire kell akkor elhinni, amit mond.

SárgaPárna
Olvasó

2016 előtt hívta a válogatottba, nem ment…
Balaton Sound, szépészeti műtétek, nem ért rá….

Kendeffy Botond
Olvasó

A jelenlegi helyzetünkben kb. annyi esélyünk van Olaszországban nyerni, mint a fociban. Főleg látva az olasz keretet. Más kérdés egy horvát “c”-csapat itthon. Ha véletlenül behúzza ezt Ivkovics, akkor tényleg nagy edző.

Hajrá magyarok!

gulyasszabolcs00
Olvasó

Amikor egy Horti Bálint szintű játékos válogatott kerettag, mindig elkezdem magam sajnálni, hogy nem lettem 40 centivel magasabb… ?

BlueHell
Olvasó

Teljesen egyet kell, hogy értsek…de biztos van benne valami amit a mi “tünde szemünk” nem lát 😀

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Na látod, csillagom, nagyon jót szóltál, teljesen igazad van. Csak a végkövetkeztetést felejteted el levonni: KA-BA-RÉ az egész!

HeroKrisz
Olvasó

Válogatott, mert valakinek répáznia is kell:DDD

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

A viccelődést én is nagyon szeretem, de azért a komolytalanságnak is van határa… Ja, nincs! 🙁

vasipasi
Olvasó

Jah és lemaradt: HAJRÁ MAGYARORSZÁG!

vasipasi
Olvasó

Egészen elképesztő, hogy van, aki még mindig a Lóránton kesereg….
Ne már…

Ktopi
Olvasó

Ferencz Csabinak örülök, mert ha nincs Govens, akkor nagyon kell a kinti dobó és főleg a rutin a kiélezett helyzetekben. Kemal sajnos valóban nem meggyőző, bár kecskemétiként látom, hogy mindent megtesz minden meccsen, de itt most ennél több kell. Én Ivosevet vártam, mert őt ismerem és látom, Jonest viszont nem. Remélem Ivkovics sokkal jobban képben van és jó döntést hozott. A végeredményt illetően nincsenek illúzióim, de abban biztos vagyok, hogy fanatizálni fogja a csapatot, akik a szívüket kiteszik a pályára – én pedig már ezzel is elégedett leszek! Az egyetlen fájó pont Lóránt hiánya 🙁 A fene egye meg, hogy… Olvass tovább »

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés