Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Sztojan Ivkovics: Ezek a gyerekek jó pár pofont fognak ma kapni

A szövetségi kapitány kész bevetni a fiatalokat Ukrajna ellen.:

:

Ma 18 órakor megvívja utolsó Eb-selejtezőjét is a magyar férfi kosárlabda-válogatott, amely ezúttal a házigazda Ukrajnával csap össze. A nemzeti csapat szövetségi kapitánya, Sztojan Ivkovics először az osztrákok elleni mérkőzést elemezte, majd kitért a mai találkozóra is, ahol tervei szerint több lehetőséghez jutnak majd a fiatalok.

Volt időnk készülni az osztrákokból, a védekezésen is változtattunk, illetve támadásban is korrigáltunk pár dolgot, alkalmazkodtunk az ellenfelünk védekezéséhez. Kitűnően reagáltak erre a srácok, amihez gratulálok. Ma egy tervnek az utolsó állomásához érkeztünk. Tudatosan tíz felnőtt és hat olyan játékossal utaztunk Ukrajnába, akik még nem játszottak az Eb-selejtezőkön. Mindezt annak a reményében, hogy lehetőséghez jutnak. Az eddigi találkozókon fokozatosan építettünk be három kosarast, ma pedig a három legfiatalabb, az U23-as szabálynak is megfelelő játékos is pályára lép. Az ellenfelünk fizikálisan nagyon erős, ezek a gyerekek jó pár pofont fognak ma kapni. A válogatottban az egyik legfontosabb szabály, hogy annyira vagy férfi, amennyire egy pofon után fel tudsz állni és harcolni. Ez a meccs után ők pontosan fogják majd tudni, hogy mennyit kell majd dolgozniuk ahhoz, hogy a 2025-ös Európa-bajnokságon részt tudjanak venni.

Ez a tematika nem ismeretlen a magyar válogatottnál, hiszen az előző selejtezőablakban is hasonló elveken alapult a kosárlabdázóink játszatása. A 2016-os, macedónok elleni, 63-61-re megnyert utolsó mérkőzésen már nem lépett pályára Vojvoda Dávid és Hanga Ádám sem, miközben több szerephez jutottak a fiatalok, akik a mai nemzeti együttes meghatározó figurái.

Fotó: Magyar férfi kosárlabda-válogatott

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés