Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Sztojan Ivkovics: Ez a találkozó egy amolyan miniciklust fog lezárni

17 órától Szlovákiával játszunk.:

:

Augusztus 12-én, pénteken 17 órától újfent a pályán láthatjuk a magyar férfi kosárlabda-válogatottat, amely Szlovákiával mérkőzik meg. A mieink szövetségi kapitánya, Sztojan Ivkovics nyilatkozott a BB1.hu-nak.

– A hangulat nagyon jó a csapat körül. Mindig vannak kisebb-nagyobb gondok, de a lényeg, hogy sérülés nincs. A csapat eddigi hozzáállásával és munkamoráljával maximálisan elégedett vagyok. Sokkal rosszabbra számítottam az első két meccsünket illetően, de látszott, hogy Hanga Ádám jelenléte átlendített minket egy kisebb holtponton. Évek óta együtt játszik ez a csapat, de évek óta nem tudunk rendesen együtt edzeni, ezért az idő múlásával kopott a játékunk. Szerencsére a velünk azonos, vagy kicsit erősebb csapatokat így is le tudtuk győzni. Most van kis időnk arra, hogy visszaálljunk az alapokhoz. Remek hangulat volt Kecskeméten a georgiaiak ellen, köszönjük a szurkolóknak, hogy kijöttek, sokat segített a játékosoknak.

A szövetségi kapitány kitért a szlovákok elleni meccsre is.

– Ez a találkozó egy amolyan miniciklust fog lezárni. Én is kíváncsi vagyok, hogy hogyan fogunk dobni, hogy fogunk mozogni. Akarat kell, hogy legyen, mert az döntő tényező lehet, hogy hogyan bírjuk az izomlázat és a fájdalmat. Ez igaz a következő időszakra is.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Sztojan Ivkovics 2025-ig a posztján marad, erről is beszélt a szakember.

– Mikor a magyar válogatott kijutott az Európa-bajnokságra, mindkét oldalon lehetőség nyílt a hosszabbításra. Egyetértettünk abban, hogy közösen folytassuk a munkát, ami számomra nagy megtiszteltetés. Negyvennyolc éve nem volt olyan, hogy a magyar válogatott egymást követő két Eb-re is kijutott volna, ráadásul az idei kontinenstornán lesz a történelem legerősebb mezőnye. Remélem, hogy az előttünk álló időszak is ilyen sikeres lesz.

Fotó: Girgász Péter/MKOSZ

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés