Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Sztojan Ivkovics: csak rajta múlik, hogy mit ér el a továbbiakban

Meszlényi Róbert lett a hónap játékosa a Rátgéber Akadémián.:

:

A Rátgéber Akadémián novemberben Meszlényi Róbert érdemelte ki „A hónap játékosa” címet. A mindössze 17 éves, junior válogatott tehetség 2018-ban azért ment Pécsre, hogy valóra váltsa az álmait.

Ebben a szezonban már folyamatosan a felnőtt NB I. B Piros csoportos csapatnál edz, a bajnokikon egyre több szerepet kap, amit rendszerint kiváló játékkal hálál meg. Nem csoda, hogy nemrég a felnőtt válogatott edzőtáborába is meghívást kapott, Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány pedig úgy véli, nagyon jó úton jár, s miután a legjobb helyen van a Rátgéber Akadémián, csak rajta múlik, hogy mit ér el a továbbiakban.

Egyelőre nincsenek mindig jó meccseim a felnőttek között, úgyhogy a következő célom épp az, hogy folyamatosan jó teljesítményt tudjak nyújtani! A legutóbbi három bajnoki nem csak a csapatnak, nekem is jól sikerült, győztünk az Óbuda, a Pápa és a Veszprém ellen is, aminek természetesen nagyon örülök! Nagyon sokat jelent nekem, hogy nem csak az edzők, hanem az egész Rátgéber Akadémia részéről érzem a bizalmat

– nyilatkozta a játékos a felnőtt csapatbán betöltött szerepéről.

Nem csak a bizalmat kapja meg, hanem azt a rengeteg, nagyon magas színvonalú munkát, képzést is, aminek köszönhetően eljutott oda, ahol most tart. Rendkívül fontos, hogy kellő mennyiségű terhelést kap, mérkőzést játszik annak köszönhetően, hogy a junior, az U20-as és a felnőtt csapatnál is számítanak rá – természetesen a szakma „patikamérlegen” méricskéli, hogy hol és mennyit legyen a pályán.

Ennek köszönhetően nagyon sokat tudtam fejlődni az utóbbi időben. Szükség is van rá, főleg fizikálisan, mert a felnőtt mezőny azért más szintet képvisel, de nagyon sokat dolgozunk az erőnléti edzőnkkel, Stefan Pajiccsal azon, hogy egyre kisebb legyen a lemaradásom az idősebb játékosokkal szemben

– mondta Meszlényi.

Folyamatosan tagja a korosztályos válogatottaknak (kadett, majd junior), nemrég meghívták a felnőtt nemzeti csapat edzőtáborába is. Nagyon sokat jelentett neki az a három nap, amit a legjobbakkal tölthetett!

– Hirtelen jött a meghívás, de nagyon örültem neki! Óriási élmény volt azokkal a játékosokkal együtt dolgozni, edzeni, akiket eddig csak meccseken láttam a pálya széléről. Számomra ez hatalmas plusz motivációt adott, óriási megtiszteltetésként éltem meg! Ezt a lehetőséget annak köszönhetem, hogy itt, az akadémián minden körülmény adott ahhoz, hogy kihozzam magamból a maximumot, csak a kosárlabdára kell koncentrálnom. Ennek megfelelően vannak összeállítva a napjaim, a középiskolámban a tanulás kiválóan összeegyeztethető az élsporttal: suli előtt minden reggel van egyéni képzésem, aztán iskola után jön egy kis pihenő, majd gyakran egy erőnléti edzés, végül pedig a csapatedzés. Nagyon sokat jelent, hogy ebben a szezonban már folyamatosan a felnőtt csapatunknál dolgozom Ivica Mavrenski kezei alatt, aminek köszönhetően egyre jobban felveszem az itt megkövetelt ritmust. A következő szezonban már szeretnék meghatározó játékos lenni a Piros csoportban, és ha lenne az akadémiának A-csoportos csapata, nagyon örülnék neki, ha itt mutatkozhatnék be az élvonalban! Óriási vonzerőt jelentene ez nem csak nekem, hanem a többi fiatalnak is: az akadémia falai között válhatnánk felnőtt A-csoportos játékossá.

Az akadémia legjobbjai pedig idővel felnőtt válogatottak lehetnek. Meszlényi nemrég három napig belekóstolhatott abba, hogy milyen munka folyik a nemzeti csapatnál, edzhetett a legjobbakkal, ismerkedhetett a közeggel, a játékkal, az ottani szabályokkal, elvárásokkal. Lássuk, miként vélekedett Sztojan Ivkovics.

Évek óta úgy dolgozunk, hogy kiválasztunk öt-hat tehetséget, akiket utána külön figyelünk, külön programokat szervezünk számukra. Fokozatosan megtanulhatják, melyek a felnőtt válogatottnál alkalmazott szabályok a pályán és azon kívül is, mik az elvárásaink, és hogy milyen rendszerben játszunk. Meszlényi Robi nagyon tehetséges játékos, aki nagyon jó úton jár ahhoz, hogy kihozza magából a maximumot! A legutóbbi egy évben hatalmasat fejlődött, köszönhetően annak, hogy a legjobb helyen van: a Rátgéber Akadémián kiváló edzők foglalkoznak vele, a körülmények pedig kifogástalanok. Nyugodtan kijelenthetem, csak rajta múlik, hogy mit ér el a továbbiakban

– nyilatkozta a szövetségi kapitány.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés