Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Sztojan Ivkovics: Bízni kell a hierarchiában, a rendszerben és a jó kiválasztásban

A szövetségi kapitány nem élőben nézte a portugálok elleni meccset.:

:

Hétfőn este 18 órakor az olimpiai ezüstérmes franciákat látja vendégül a magyar válogatott a világbajnoki selejtező második fordulójában. A nemzeti csapat szövetségi kapitányát, Sztojan Ivkovicsot kérdeztük az előttünk álló feladatról és a Portóban aratott győzelemről.

– A portugálok elleni meccset nem élőben néztem, hanem utána tekintettem meg nyugodt körülmények között. Harmincöt percig kiváló volt a játék, az utolsó öt percben kicsit fellazultunk, az ellenfelünknek bement 3-4 triplája, de a végén sima győzelmet arattunk. Gratulálok a fiúknak és a stábnak!

Mennyire értékes számunkra ez a siker? 

– Annyira, hogy ez a győzelem valószínűleg a selejtező harmadik körébe visz minket, de ennél sokkal fontosabb dolgokat is megmutatott ez a meccs. Mégpedig azt, hogy működik a rendszer, ami eddig is működött. Ha bárki hiányzott, tudtuk pótolni. Ez egy tanulság is a sok klubnak és a magyar kosárlabdának, hogy bízni kell a hierarchiában, a rendszerben és a jó kiválasztásban. Ha ez a három teljesül, akkor előbb-utóbb eredmény is párosul hozzá.

Mit kell tudni a soron következő ellenfelünkről? 

– Megnéztem a Franciaország-Montenegró mérkőzést is. A vendégeknek állt a zászló sokáig, sőt, szerintem a jelenlegi állapotokat és a hiányzókat nézve nekik van a legerősebb keretük a mi csoportunkban. A találkozó végén a franciák egy alacsony, mozgékony szerkezettel bedarálták az ellenfelüket, de eközben kimondhatjuk azt is, méltó olimpiai ezüstérmesként voltak kezelve. Nem állnak könnyű feladat előtt a fiúk, de mindent megtesznek a győzelemért.

Korábban említette, hogy PCR tesztet csináltat, ennek megérkezett már az eredménye?

– Nem, még várom a kimenetelét.

Fotó: Magyar férfi kosárlabda-válogatott

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés