Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Sztojan Ivkovics: Az utolsó két néma sípnál úgy éreztem, hogy Perl Zoltánt “agyonverik”

“Ha reálisan nézzük, magasabb szintű játékosok ellen játszottunk.”

  •   :

:

Mint ismert, Magyarország 83-67-es vereséget szenvedett hazai pályán Montenegrótól. A nemzeti csapat szombat este utazik Podgoricába, ahol vasárnap 18 órakor lép pályára. A csapat szövetségi kapitánya, Sztojan Ivkovics nyilatkozott a BB1.hu-nak.

– Huszonöt percig nagyon jól álltunk minden nehézség ellenére, utána ki nem kényszerített hibákból eladtunk nyolc labdát. Látszott, hogy ez a kőkemény játék az ellenfelünknek jobban feküdt. Kicsit értelmetlennek tűnt, hogy huszonöt perc után 16-4 volt a faultarány úgy, hogy abból a négyből kettőt Dubljevics a félpályánál ütött be, amikor cserét kért, tehát érdemben huszonöt perc alatt kettő személyi hibát fújtak. Nálunk Ferencz Csaba kapta el a fonalat ebben az időszakban, majd gyorsan kapott négy faultot, amiből kettő is véleményes volt, így ő is kiesett a ritmusból. Nekünk ebből tanulni kell, ezt ma reggel ki is elemeztük. A játék többi elemében partnerek voltunk, a montenegróiak közel 50%-os triplamutatója extrának számít, de a mienk sem volt rossz. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy ezek a meccsek megmutatják bizonyos játékosok karakterét. Megpróbáljuk megtalálni Hopkins helyét, aki azokat a dobásokat, amiket elvállalt, az utolsó két évben 60-70%-kal értékesítette, most látszott, hogy nagyon izgult. Ezen a találkozón két fiatal kapott esélyt a bizonyításra Lukács és Pongó személyében, a következő mérkőzésen Somogyi is megkapja a lehetőséget. Látszott, hogy Pongóban és Lukácsban is mocorog valami hosszútávon.

A szakember a két technikai hibájára is kitért.

– Sok kritikát kaptam a barátaimtól és kollégáimtól, hogy sokkal korábban kellett volna technikai hibát kapnom és megpróbálni beleavatkozni a meccsbe. Valóban lehetett volna korábban, de nekem végig az volt az érzésem, hogy ezen felül tudunk majd kerekedni. Az utolsó két néma sípnál úgy éreztem, hogy Perl Zoltánt “agyonverik”, akkor voltam úgy vele, hogy meg kell próbálni nyomást gyakorolni, ami nem sikerült. A második félidő elején, csapdáztunk, elvettük a labdát, de nem engedték, hogy ziccereket dobjunk, utána pedig elfogyott a koncentráció. Tudtában voltam annak, hogy a technikai az egy eszköz, valamint azt is, hogy a második meccsen leülhetek a kispadra, próbáltunk változtatni valamit. Ha reálisan nézzük, magasabb szintű játékosok ellen játszottunk, de ha tanulunk a hibákból, ha frissek vagyunk és fel tudunk készülni, akkor az ilyen csapatok ellen lesz esélyünk.

Fotó: fiba.com

  •   
10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
VulcanoGaligomaxxGolo BatioChikán Sándor Recent comment authors
Galigo
Olvasó

Az eszetlen cserélgetés miatt nem szóltak a barátok és a kollégák?

Golo Batio
Olvasó

Lehet panaszkodni a birokra és van is miért, de ennyivel jobb volt Montenegro. Sztem tudunk jobban játszani ennél, idegenben szorosabb lesz — fõleg ha õk meg nem 50%-al tripláznak. Plusz tényleg többet kellene legalább 3 Falcost a pályán tartani.

Chikán Sándor
Olvasó

Bizony szörnyü érzés látni a tudatos csalást!!!!! A FALCÓNAK minimum kettő meccsén elfogultak voltak a bírók.Ezt csalásnak hivják.Hogy történhet ez meg egyáltalán???Úgyis erősebb az ellenfél és még nekik csalni!!!!!!!!Amellett hogy hülyének néznek 5000 embert.Mit lehet ezellen tenni????? A strassburg ellen elvették a lehetőségét is hogy megverjük öket.Ez sport?????

WSreborn
Olvasó

Magasabb szintű játékosok, magasabb szintű szakvezetés, és magasabb szintű kosárlabda kultúra ellen játszottunk hogy teljesek legyünk…

Jon
Olvasó

Ez a “Perlt agyonverik” (meg a többieket is) dolog szokott lenni a BL-ben is, csak ott Konakov nem meri, vagy nem akarja szóvátenni. Pedig valamit csak ki kellene találni, amikor nem a kemény küzdelmet engedik, hanem amit az egyik oldalon engednek, azt a másikon nem. Pontosan ez volt a Strasbourg elleni meccsen, amit jól mutat, hogy a Strasbourgiak védekeztek iszonyat keményen, mégis ők dobálták folyamatosan a büntetőket. A többi dologról ne is beszéljünk. Ez nem illik a demokráciához, sporthoz sem, fair playhez sem, ahogy az az 1000 éve kialakult diktatórikus technika sem, hogy a játékvezetőknek tejhatalmuk van és mindenki csak… Olvass tovább »

andrás
Olvasó

Rutinosan csinálja Perl, csak nemzetközi szinten lassan

donnarumma
Olvasó

Te andrás!a BL az nem nemzetközi?😂
Csak mert pont most lett ott All star…

p.borisz
Olvasó

Hagyd,ez egy 🤡

maxx
Olvasó

Perl az egy darab újságíró által összeállított, nem hivatalos all-star csapatba került be, ami azért nem az Euroliga MVP cím. Amúgy persze nagyon jó játékos, gratula neki és büszkék lehettek rá Szombathelyen.

Vulcano
Olvasó

🤡🤡🤡

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés