Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Sztojan Ivkovics: Az embernek két élete van…

A szövetségi kapitány őszintén nyilatkozott a bő keretet illetően.:

:

A napokban kihirdette a portugálok és franciák elleni világbajnoki selejtezőkre készülő magyar válogatott bő keretét a nemzeti csapat szövetségi kapitánya, Sztojan Ivkovics, aki a BB1.hu-nak beszélt a döntése okairól.

– A csapat zöme péntek este érkezik meg az összetartása – ez 8-9 játékost jelent -, persze vannak, akik érintettek a fináléban, hétfőre lesz teljes a keret. A bő keretet alapvetően mindig lemásoljuk az elmúlt éviről. A magyar kosárlabdában nagy meglepetések nincsenek. Az a tizenöt játékos, aki a szűk keret tagja, ők mindig a gerincét fogják adni ennek a csapatnak, de a bő keretben benne vannak azok az idősebb kosarasok is, akikről mindig tudjuk, hogy ha esetleg baj lenne, akkor az ő magyar szívük odaparancsolja őket a nemzeti csapat mellé a kényelem kárára. Mindig vannak páran, akiknek jelezzük, hogy jó úton haladnak ahhoz, hogy majd később válogatottak lehessenek. Ez a három kategória van. Vannak a fix tagok, vannak, akik félig már nyugdíjasok, de tudjuk, hogy mindig ott lesznek és ez nekünk nagy biztonság és vannak, akiknek jelezzük, hogy jó úton járnak.

Hanga Ádámról…

– Ha nem is lennének az objektív okok, ami miatt most nem tud jönni én javasoltam volna neki, hogy hagyja ki ezt a két mostani vb-selejtezőt. Az a mennyiségű utazás, meg meccs, amit lejátszott, biztosan megvisel egy sportolót ezen a szinten. A sokkal kisebb szinten játszó Falcó-játékosoknál is láthatjuk, hogy sokkal kevesebb utazás mellett is mennyire kimerültek egy ilyen szezon után, ami balesetveszélyes.

Horti Bálint és Kiss Dávid szerepléséről…

– Horti Bálint biztos pontja a válogatottnak, részfeladatokat szokott ellátni és ez alapján már bizonyított nekünk. Nyilvánvalóan ő is és mi is tudjuk, hogy hol van a helye a csapatban. Kiss Dávid 2 méter 12 centiméter magas. Ha van ilyen magas és ilyen tehetséges, 19 éves másik játékos is, akkor én szívesen meghallgatom a közvéleményt.

Négyes poszton Durázi Krisztofer és Bognár Kristóf hiányáról…

– Bognár Kristófot 2017-ben kiválasztottuk, amikor még nagyon fiatal volt és sehol nem játszott sokat (a 2016/2017-es szezonban a Falco játékosaként 8 percet és 2 pontot átlagolt – a szerk.). Ő akkor úgy döntött, hogy az Universiade-válogatottal utazik el. Mindenkinél azonosak az elvárások. Rosco Allen és Eilingsfeld János az a két négyesünk, akik ha egészségesek, akkor nem tudják kitolni őket. Utánuk jön magas posztokra Szabó és Golomán párosa. Ha be szeretne férni, akkor náluk kell jobbnak lenni, őket kell kitúrni. Ha egynél jobb, az kevés, kettőnél kell jobbnak lennie. Ez azt jelenti, hogy Eilingsfeld, vagy Rosco szintjén kell játszania. Durázi Krisztofer most berobbant a döntőben, az idő neki dolgozik, de szeirntem ő sem jobb az előbb említett két játékosnál. Számomra egy szimpatikus, alázatos fiatalemberről van szó, abszolút nem kizárt, hogy a későbbiekben a bő keret tagja legyen.

Maronka Zsomborról.. 

– Maronka Zsombor ugyanabban a kategóriában van, mint Bognár. Tavaly nyújtottuk a kezünket, meghívtuk úgy, hogy eddig sosem volt utánpótlás válogatott. Várjuk és szurkolunk neki, hogy a karrierje abba az irányba haladjon, ahogyan azt ő tervezi, hiszen a magyar kosárlabdának is ez az érdeke. Egyelőre nem játszik sokat sehol, nem tudunk szinte semmit. Az U20-as nemzeti csapathoz meghívást kapott, azt válaszolta, hogy az NBA-draft miatt nem tud jönni.

A hozzászólásokról…

– Vannak, akik pozitívan értékelnek a hozzászólók között. Nagyjából tíz-húszezer ember olvashatja a BB1 cikkjeit, nem kell számolni, hogy hány olyan ember van, aki rá is ér hozzászólni – független attól, hogy pozitív, vagy negatív. Örülök, ha valakik látják a pozitív oldalát is. Egy biztos, hogy mi tizenkét éve úgy működünk, ahogy. Ha ez bizonyos köröknek tetszik, vagy nem tetszik, ez van. Előttem volt egy rendszer, ami biztos jó volt valami miatt, utánunk is jön majd egy másik rendszer, ami biztosan jó lesz. Mindig lesz emellett pro és kontra, de az, hogy valaki nem jön a válogatotthoz, nem fontos neki a címer, az semelyik rendszerben sem szabad, hogy támogatást kapjon.

A nyárról és a selejtezőkről, valamint az őszi Eb-ről…

– Próbáljuk kiélvezni a nyarat, próbálunk olyan hangulatot létrehozni a válogatottnál, hogy tisztában legyünk azzal, hogy hova kerültünk és hol vagyunk már zsinórban a kilencedik évben. Ennek örülni kell. Remélem, hogy a játékosoknak át tudom adni. Romániában nagy harc volt, két győzelem, vagy a halál volt a felfogás. Most, ennek a csapatnak csak akkor van esélye, ha élvezzük és felfogjuk, hogy milyen nagyságokkal játszhatunk. Romániához képest két teljesen eltérő szituáció van.

Arról, hogy lehetséges-e egy ilyen légkört kialakítani...

– Nagyon nehéz, mert a játékosaink jó versenyzők. Remélem, hogy rájönnek, hogy az embernek két élete van. A második akkor kezdődik, amikor rájövünk, hogy csak egy életünk van. Éppen ezért néha élvezni kell a sportot is.

13 hozzászólás

13
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
DudiThomas650413hullahoppRedbidneszojjabele Recent comment authors
SárgaPárna
Olvasó

Lóránt Pet???? Tóth Ádáááám? Mócsán Bálint????

Vadasz
Olvasó

Egy-két játékos esetében meghallgatnám a másik oldalt is.
Ismerjük a mestert, aki nem úgy ugrál, ahogy ő fütyül, az nem jó ember.

neszojjabele
Olvasó

Te szivesen latnal a csapatodban olyan embereket, akik nem csinaljak meg azt, amit kersz/mondasz?

Dudi
Olvasó

+1
A lovaknak egy irányba kell húzni!

Thomas650413
Olvasó

A te kedvenc csapatod edzője, azokat igazoltatja le, és játszatja akiket a szurkolók akarnak, vagy javasolnak, vagy pedig azokat / a legtöbb esetben /, akik az edző elképzelése szerinti játékrendbe megfelelnek?
Gondolom, ott sem a szurkolók kívánság listája a szempont, és mégis szurkolsz a csapatodnak…
A válogatottra ennek hatványozottan igaznak kellene lenni…

pirosf
Olvasó

Sztojan! Szivesen nézegetnék egy Horti-Révész ikertornyot,lehetne róla szó?

Skcforever
Olvasó

Köszönjük a cikket, bár minden kívánsagom így teljesülne😃 Bár a Hortis részt még mindig nem értem, de korrekt nyilatkozat, és mivel ő a kapitány, ő látja, tudja, hogy mivan, el kell fogadni. Hajrá magyarok!!!

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Tudom, hogy Sztole megosztó személyiség, de én kimondottan kedvelem. A miheztartását is megértem és elfogadom. Most ő a kapitány, neki kell megmondani a frankót (én hajós vagyok, nálunk is így működik)! Az idő és az eredmények őt igazolják. HAJRÁ MAGYAR VÁLOGATOTT!!!

Milivoj
Olvasó

Na, így már érthető, hogy mi miért történik, Maronka, Bognár, (őket el kell felejteni) Kiss D. vonatkozásában igazat adok neki, Durázit is értem, de amikor valaki élete formájában van, akkor – legalább- a bő keretben elférne.

caseyjones
Olvasó

Hát én Maronkáról nem tennék le ilyen hamar.

hullahopp
Olvasó

Ha jól értelmezem, Sztojan sem lemondott róla(uk), csak miután draftra hivatkozva (ahonnan visszalépett) nem jött az U20-ba, így azt mondta Ivko, hogy oké, akkor viszont legyen jobb, mint erre a posztra a két alapemberünk. Ahogy azt is jogosnak találom én legalábbis, hogy így viszont sehol nem látjuk, mit is tud Maronka igazából. Igen, játszott 3-4 perceket a Badalonában, meg többet a spanyol nem tudom hányadosztályban, de azért egyáltalán nincs így szem előtt, és el se jön megmutatni magát egy olyan dologra hivatkozva, ahova amúgy nem ment el. Én sem tennék le róla ilyen hamar, biztosan nem véletlen van ekkora tehetségnek… Olvass tovább »

SárgaPárna
Olvasó

A kapitány olyan, mint én, őszinte, szokimondó, nem fél senkitől….

Redbid
Olvasó

Jé télleg, pont mint te, aki szintén face to face is felvállalja a “bátorságát”!

Gondolom Napólenora is nagyon hasonlítasz, ahogy állsz elégedetten a tükör előtt, a “szerény” orcáddal ami alig fér el rajt.
Akik ismernek bizonyára így is szólítanak, főleg a fehér ruhások 🙂

Ez meg a való világ, úgyhogy te legfeljebb az otthon kapott “tüköröd” előtt, meg a kedvenc álarcod alatt vagy ilyen 🙂
Pont ahogy látszik!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés