Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Sztojan Ivkovics: A minimális elvárást teljesítettük

Értékelés az osztrákok elleni vereséget követően.:

:

Mint ismert, a magyar U20-as férfi válogatott 1-3-mal teljesítette a korosztályos B divíziós Európa-bajnokság B csoportját, így a negyedik helyen végzett a kvintettben. A csoportkört követően Sztojan Ivkovics szövetségi edző értékelte az eddig látottakat:

“Túl vagyunk a csoportkörön, a minimális elvárást teljesítettük a középházba kerüléssel. 2015 után először volt esélye az U20-as válogatottnak, hogy nyolcba kerüljön, ehhez egy labda hiányzott a britek ellen. Külön fájlalom, hogy érzésem szerint ezen a mérkőzésen minden tekintetben győzelmet érdemeltünk volna. Meg kell jegyezni, hogy egy ilyen ötvenvalahány pontos meccsen a 39-8-as büntetőarány szinte bármilyen csapatot megroppantott volna, a srácok azonban az utolsó pillanatig tartották magukat. Az utolsó 30 másodpercben a britek mindent váltottak védekezésben, így volt három üres dobásunk, amik sajnos nem mentek be. Az Ausztria elleni mérkőzésnek a továbbjutás szempontjából már nem volt tétje, így kicsit variáltunk, volt olyan játékos, akit pihentettünk, de a fiúk így is kitették a lelküket a pályára. Gratulálok nekik és a stábnak is.

Tudomásul kell venni, hogy átrajzolódik a kosárlabda térképe (például velünk együtt Lettország, Finnország, Georgia és Bulgária is a középházba került), ezt láthatjuk az idei világversenyeken. Az U20 válogatott irányítását azért vettem át, hogy megtapasztaljam, hogy a mi válogatottjaink miért vannak folyamatosan hátrányban ugyanazon paraméterek miatt. Egyet biztosan tudok mondani, a magyar gyerekek szíve, hozzáállása, küzdeni tudása, versenyképessége nem marad le a többi nemzettől, a fájdalomtűrő-képessége pedig talán még nagyobb is. Ez elsősorban köszönhető a szülőknek és a játékosok klubjainak, ezért hálásak lehetünk.

Az utánpótlás elsődleges feladata, hogy játékosokat neveljen ki a felnőtt válogatott számára, ez eddig is működött, és a jövőben is meg fogjuk találni azokat, akik ott pályára tudnak lépni, ehhez 2025-ig világos tervvel rendelkezünk. Ezt a folyamatosságot alátámasztja, hogy felnőtt szinten az utóbbi 8 évben az európai középmezőny elejéhez tartozunk (az utolsó európai ranglistákon a 16-22. hely között mozgott a magyar válogatott). Ahhoz azonban, hogy ezek a válogatott tornák ne okozzanak évről-évre frusztrációt a játékosok, az edzők és a nézők számára, kell tennünk egy lépést előre. Az a kérdés, képesek vagyunk-e erre.”

A 9-16. helyért folytatja a magyar csapat, első mérkőzése pénteken 13:30-kor Bulgária ellen lesz.

26 hozzászólás

26
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
18 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
MarillionneszojjabeleWSrebornMilivojRózsabimbó Recent comment authors
WSreborn
Olvasó

A megélhetési edző megtestesítője, aki ilyet nyilatkozik ilyen gyalázatos teljesítmény után. Az egész rendszer rohad TAO-stul Ivkovicsostól, nincs semmi fék és ellensúly sehol semelyik területen.
Emberek mikor vesszük észre hogy totálisan hülyének vagyunk nézve és nem csak a kosárlabdában…….

Marillion
Olvasó

Ebben minden lényeges probléma benne van!

Dunk
Olvasó

Sziasztok!
Csak én nem találom a mai meccsről szóló cikket?(Bulgária-Magy) Mert hát erre az eredményre hazajönni a melóból igazán üdítő.

Milivoj
Olvasó

Ugyanúgy utolsók leszünk, mint az U19 VB-n, csak ez EB, ráadásul B csoportos…

neszojjabele
Olvasó

nem tudunk utolsóklenni mert még ha 16-ak is leszünk holnap akkor is lesz mögöttünk 4 csapat akik csoportutolsók voltak 😀

Rózsabimbó
Olvasó

“A minimális elvárást teljesítettük”
Az nem elég!!!

José "Gyilkos" Mendez
Olvasó

Azért aki ezt a beszámolót elfogadja, az is legalább annyira hibás, mint ez az ámokfutó!

Hmafino1
Olvasó

Én mindig mondtam,hogy ez egy arrogáns bohóc!

Dunk
Olvasó

Esetleg edzői részről nem kellene bevezetni a teljesítmény alapú fizetést? (nem fizetni)

agyas
Olvasó

Az jó hír, hogy a minimális elvárás teljesült. A kérdés az, mikor lesz nem minimális elvárás?

Emőkefan
Olvasó

Nem itt volt olvasható, de ahol ez le volt írva ott nem lehetett kommentelni.

“A magyar válogatott olimpiai felkészülési mérkőzésére egységesen 1000Ft. a belépő és most jön a kedvenc mondatom, ami mindent elmond Bognárékról
“A meccsek 2 éves kor alatt ingyenesen látogathatóak.”
Nesze neked utánpótlás!!

ldd
Olvasó

Bodnárra gondoltál?

Emőkefan
Olvasó

igen, elírtam

Marillion
Olvasó

Ez most de komolyan?! Aki már 3 éves az mennyivel több vagy kevesebb emberileg mint a kétéves egy rendezvényen?

Nemmindegy?
Olvasó

Nagy részese volt és a segnyaloji, hogy ez az eredmény született. Szerintem ha egy normális edzője lett volna ennek a csápátnák, akkor 8 bán vagyunk,ilyen gyenge csoportból tovább kelet volna jutni.Az hogy ő lett az edző az meg csak azért van mert a fia nehogy úgy járjon mint tavaj első héten hazaküldték mert olyan ügyes??

Nemmindegy?
Olvasó

És még egy,könnyű a bizonyítványt megmagyrázni ha nem kéri senki számon ???

heraklith
Olvasó

“Ahhoz azonban, hogy ezek a válogatott tornák ne okozzanak évről-évre frusztrációt a játékosok, az edzők és a nézők számára, kell tennünk egy lépést előre.” Bő 10 éve várjuk azt a lépést. Több mint 10 éve tarháljátok a TAO milliárdokat és te még mindig csak lépni szeretnél egyet. Nem tudom hogy nálad meg a szövetségen kívül van-e nagyobb ingyenélő brigád ebben az országban. Hátborzongató,hogy ilyen teljesítmény mellett ezzel a végtelenül unszimpatikus arroganciával te és a Bognár még szerepet kaptok a magyar kosárlabdában. A legtöbb energiád arra megy el, hogy nem létező ellenségeket kreálj, akiktől aztán hősként tetszelegve megvédheted a kis pillangóidat.… Olvass tovább »

davemill
Olvasó

Ki fogja elmondani a mesternek, hogy az Ő teljesítménye is és csapaté is kritikán aluli. És attól, hogy pökhendi, arrogáns, kioktató még nem lesz másként. Kedves Marci, van bátorság benned?

Nemmindegy?
Olvasó

Remélem van és a komáját is eltakaritja???

Rámen11-12
Olvasó

Szarvas Gáborék viszont egyértelműen A Divízióba jutást ígértek! Ivkovics kamuzik, mellébeszél…Szaszáék nem!

Rámen11-12
Olvasó

Madagaszkári LEPKEVADÁSZ!

red-black01
Olvasó

Írnék egy tűpontos reagálást Pillangó Tábornok értékelésére, pontokba is szedem:
a) ??
b) ??
c) ??
d) ??
e) ??

Csippa
Olvasó

?

Kendeffy Botond
Olvasó

Van jó hír is. Legalább nem lehet kiesni.

Center
Olvasó

Ez van, ennyit tud a “csápot”…

Meg állítólag nincsenek “nagy testek”. Szólok egy ismerősömnek, elég nagy teste van, kb. 130 kg, igaz ehhez csak 165 centi…lehet, hogy tud segíteni…

Motoros
Olvasó

A cél a béka?segge májsztró?
????

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés