Connect with us

Magyar válogatott

Sztojan Ivkovics: A buborék alatt látszott, hogy kinek fontos a válogatott

A szövetségi kapitány elmondta, hogy Magyarország szeretné megrendezni a következő selejtezőt.:

:

Mint ismert, mindössze egy győzelem kell a magyar válogatottnak ahhoz, hogy kijusson az Európa-bajnokságra, ugyanakkor árnyalja a képet, hogy a februári selejtezőablakban négy mérkőzést kell zsinórban játszania a nemzeti csapatnak. A gárda szövetségi kapitánya, Sztojan Ivkovics értékelte a helyzetet a lapunknak.

– A tegnapi napon befejeződött az Európa-bajnoki selejtező buborékja. Jelen pillanatban minden magyar válogatott játékos negatív. Számomra ez egy szörnyű tapasztalat volt. Ezt kabarénak csak az tudja nevezni, aki nem volt benne ebben a szituációban. Aki ott volt, az tragédiaként élte meg, mert mi kész voltunk eldönteni a továbbjutás sorsát, ami sokkal könnyebb lett volna, mint négy meccset zsinórban játszani. Kalapemelés jár a fiúknak a viselkedésükért és a tűrőképességükért. Köszönjük azoknak, akik bejelentkeztek a harcra. A buborék alatt látszott, hogy kinek fontos a válogatott és ki az, aki örökre a nemzeti csapat tagja lesz.

A kapitány kitért a februárban lejátszandó négy selejtezőmérkőzésre is.

– Az élet átírta a forgatókönyvet, most úgy tűnik, mintha könnyű feladat állna előttünk, de ha az első meccsen kikapunk, akkor roppant nehéz lesz. Komolyan kell készülnünk, fejben ott kell majd lennünk, mert bár van egy kis előnyünk, egy rossz lépés mindent romba dönthet. Két csapat már kijutott a kontinensviadalra, pedig abban bíztunk, hogy mi is köztük leszünk mostanra. Az, hogy Ukrajna és Szlovénia már ott van az Eb-n nem tudhatjuk, hogy mit hoz ki belőlük. Lehet, hogy nem érdekli őket már a hátralevő két meccs, de az is, hogy lazán, teher nélkül, felszabadultan kosárlabdáznak majd. Nem mindegy, hogy elsők, vagy harmadikok vagyunk a csoportban, mert ez alapján kerülünk a kalapokba, ami arról dönt, hogy ezután könnyebb, vagy nehezebb ellenfelet kapunk.

A szakember elmondta, hogy Magyarország szeretné megrendezni a következő buborékot, de erre nem sok esélyt lát.

– Nyilván szeretnénk, hogy a februári selejtezőablak Magyarországon legyen, de amennyire ismerem a zörgéseket, Ukrajna kapja majd meg a rendezési jogot. Túl szép lenne, hogy ha megkapnánk, pedig tudom, hogy körülöttünk minden tiszta lenne, de ez a válogatott eddig semmit nem kapott ajándékba és úgy gondolom, hogy most se fog, akármennyire szeretnénk ezt mi is és a szövetség is.

fotó: fiba.com

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
TomiBL menetelésYellowSajkaSenki Recent comment authors
Tomi
Olvasó

Sajnos a magyar szövetség semmilyen szinten sem tényező. Nincs itt semmilyen sport diplomácia. Ahogy hülyét csináltak belőlünk a szlovének, úgy a magyar buborék is csak egy rossz vicc, ezt tudja Ivkó is, csak már előre megágyaz a nagy Ukrán hőstettnek.

Yellow
Olvasó

Klubbok küzdenek az életben maradásért, játékosok hogy ne betegedjenek meg, majd fertőzzék meg csapatukat, stb. Ez most Sztojántól betegesen hangzott. A legfontosabb most a bajnoksag megmentése.

BL menetelés
Olvasó

Mert az is beteg! Agyilag!

Sajka
Olvasó

“A buborék alatt látszott, hogy kinek fontos a válogatott és ki az, aki örökre a nemzeti csapat tagja lesz.”
Hát ez óriási megint!! 🙂 Ivkovics örök harca az általa “nem jó embereknek” tartott játékosokkal…olyan, mintha don Corleone-nak kellenne kezet csókolnia és örök hűséget esküdnie egy-egy játékosnak.

Gecse J. Márió
Olvasó

És ki(k) az(ok), aki(ke)n a buborék alatt látszott, hogy nem fontos a válogatott!? Miért kell minden egyes nyilatkozattal mélyebbre süllyedni?

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Na, valamelyik jóember örökre bejátszotta magát a keretbe a meccs nélküli buborék alatt is.
Ez a gondolata számomra azonos ideológia magasságot képvisel, mint amikor a fodbal szagértő azt mondta, hogy a meccset a gólok nélkül kell értékelni.

Senki
Olvasó

Kb abból a mondatból az is kijöhet hogy aki “félt” az szemét.. és így lehet kevesebb lett a jó ember…mert ivkonál a covid se lehet fontosabb… És ha mar írtam ide és tudom indexen innen merítenek ihletett 😀 😀 üzenném feffonak hogy lehet a Körmend a zsebe affér miatt dobott szarul,nem mindenkinek jutt dupla alapozási idő…

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés