Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

SZTE-Szedeák – NKA Universitas Pécs

A bajnokság két meglepetéscsapata találkozik.

SZTE-Szedeák - NKA Universitas Pécs

Bajnokság, 9. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok, csütörtök 18:00.
Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Minár László Balázs, JAKAB László Imre (Hartyáni Zsolt)

Szeged: Woolridge - Locke - Cohill - Bognár - Lake.

Pécs: Nikolics - Luzaics - Herger - Durmo - Manjgafic.

A bajnokság 9. fordulójában a Szeged a Pécset fogadja. Nikola Lazics csapata legutóbb Körmenden vereséget szenvedett, míg az újonc a Honvédot verte.

Nikola Lazics, SZTE-Szedeák: Az, hogy vereséget szenvedtünk a Körmend ellen nem a világ vége. Korábban is elmondtam, hogy elvárások felett szerepeltünk, még mindig tisztában vagyunk azokkal a célokkal, amiket az idény elején megfogalmaztunk. A Pécs eddig is nagyon jól játszott, ráadásul most már négy légióssal rendelkezik. Az NKA egy kellemetlen csapat, nagy energiával játszanak, a magyarok is sokat hozátesznek – mint Meleg vagy Kerpel-Fronius -, Nikolics pedig plusz minőséget hoz nekik. Eddig is bebizonyították, hogy senki ellen nem adják könnyen magukat, kemény mérkőzésre számítok. Agresszívak védekezésben, tranzícióban nagyon erősek, ezek megakadályozása kulcskérdés lesz a sikerünkben.

Goran Tadics, NKA Universitas Pécs: Nagyon kemény mérkőzés előtt állunk, mert a Szegednek nagyon jó a hazai pályája. Leendő ellenfelünknek nincs túl bő rotációja, de nagyon tapasztalt a csapata, főleg a kezdő ötöse rendelkezik jelentős rutinnal, az irányítójuk pedig a liga legjobb külföldije, Woolridge. Nagy próbatétel lesz számunkra ez a mérkőzés, de ez ismét egy jó lehetőség arra, hogy megmutassuk, fejlődni akarunk minden nap, minden meccsen. Ha továbbra is úgy játszunk, ahogy eddig, és folyamatosan fejlődünk, akkor biztosan nyerni fogunk idegenben is, ami eddig még nem jött össze a csapatnak. Nagyon jó kosárlabdára számítok! A szegediektől sokat várok, a maximumot fogják nyújtani hazai pályán, de erre kell törekednünk nekünk is, a legjobbunkkal kell előrukkolnunk. Tíz játékosból álló rotációval, energiával telve megyünk oda, hogy megmutassuk, tudunk jó játékot játszani idegenben is!

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
PécsiVesztes Recent comment authors
PécsiVesztes
Olvasó

Na megjött az önbizalom az akadémián, bátor nyilatkozat. Ilyenkor szokott jönni az ordas nagy pofon…. Viszont a szakmai munka amit végeznek egyre jobban tetszik, ha csak a kosárlabdát nézzük, és megpróbáljuk kivenni a hátteret, akkor szímpatikus a csapat. Én amúgy nagy barátja vagyok a amerikai, színesbőrű kosárlabdázóknak, de azt kell mondanom, hogy minőségi balkánokkal is lehet eredményesnek lenni. Eddig jó választásnak tűnnek a légiósok. És mivel a Szeged nagyon komolyan nyomja, lehet ez egy remek ütközet. Ma már szakmai szemszögből sem bánom, hogy a képernyőre kerül, bár ez pár hete még kérdőjeles volt nekem.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés