Connect with us

Bajnokság

Szrecsko Szekulovics: Szabad kezet kaptam

A régi jugoszláv kosáriskola elemeivel is dolgozik a tréner.:

:

Az Origo készített hosszabb anyagot a bajnokság meglepetéscsapatáról.

Ki akartam próbálni egy újfajta kihívást, és ezért jöttem Szegedre. Nekem nagyon fontos, hogy valamit a nulláról kezdjünk el, és ebből érjünk el eredményt. Kardos Péter elnökünktől szerencsére szabad kezet kaptam. Szekulovics kiemelte, hogy nagyon jó a csapatkémiájuk, mert olyanok egymás számára, mint a családtagok. A régi jugoszláv kosáriskola néhány alapját is felhasználva alakították ki a stílusukat. Minőségi védekezésből gyorsan próbálnak átlendülni támadásba

– nyilatkozta a Szedeák edzője, Szrecsko Szekulovics.

Az 57 éves Szrecsko Szekulovics 2008-ban bajnoki aranyérmet, 2017-ben és 2018-ban ezüstöt nyert a szombathelyi Falco csapatával. 2015 decemberében sereghajtóként vette át a Jászberény irányítását, és végül a 12. helyet megszerezve benntartotta az A-csoportban a jászsági csapatot. Szegedet megelőzően Pakson vállalt edzői munkát, onnan 2018 novemberében távozott.

Govens a vezér

Szekulovics szeret szabadságot adni a játékosainak. Döntéshelyzet elé állítja őket a pályán, ahol a saját kreativitásukra hagyatkozhatnak a nyomáshelyzetekben.

Így alakult ki a Szeged karaktere, ami olyan győzelmekben csúcsosodott ki idén, mint az Alba Fehérvár elleni idegenbeli meccs. A fehérváriak elleni győzelem során egy erős első félidő után dőlt el a meccs. Korábban a Sopron ellen egy gyengébb első félidőt egy sokkal jobb második követett, ahol a Szeged tudatosan lassította a játékot, és végül győztesen hagyta el a pályát. Az edzőnek nagyon jó a kapcsolata a csapat amerikai irányítójával, Darrin Govenssel, akivel két és fél évet együtt dolgoztak korábban.

Bármit megteszek, hogy hozzásegítsem a csapatot a győzelemhez. Csapatjátékos vagyok a pályán, nemcsak vezér

– nyilatkozta Govens.

Nincs konkrét elvárás

A klub elnöke, dr. Kardos Péter szerint nem gondolkoznak konkrét helyezésben. Szeretnének minél több meccset megnyerni és a csapatkémiára építve jó eredményeket elérni a magyar bajnokságban. Nagyon bíznak benne, hogy bajnokság vége felé közeledve már nézőket is beengedhetnek majd az új sportcsarnokba Szegeden, ahol az eredményen kívül a hangulatra biztosan nem lesz panasz a Tisza-parti városban.

Fotó: FRANK YVETTE, DÉLMAGYARORSZÁG

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
PajtiBágarciaredmiller Recent comment authors
garcia
Olvasó

Soha nem volt kosárlabda meccsen hangulat Szegeden és nem is lesz.

PajtiBá
Olvasó

Valóban, amióta nincsenek nézők tényleg nincs hangulat… Előtte viszont nem járhattál Szegeden kosármeccsen, úgyhogy a vészhelyzet után szeretettel meghívunk egy SZEDEÁK meccsre, hogy meggyőződj a véleményed ellenkezőjéről. CSAK A SZEDEÁK!!!

redmiller
Olvasó

“Szekulovics kiemelte, hogy nagyon jó a csapatkémiájuk, mert olyanok egymás számára, mint a családtagok. ”

Már itt is CSALÁD! 🙂

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés