Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Szrecsko Szekulovics: Remélem, ezzel a sikerrel mindenki megnyugszik

Gasper Potocnik nem elégedett a mutatott teljesítményükkel. Edzői nyilatkozatok.:

:

Hat találkozóból csak kettőn nyert a hazai csapat a férfi élvonal 5. fordulójának szombati játéknapján. Lássuk, hogy értékeltek a vezetőedzők a lefújás után:

Kaposvári KK – Atomerőmű SE 74-90 (22-28, 17-17, 21-20, 14-25)

Nikola Lazics, KKK: Abszolút megérdemelt győzelmet aratott a Paks. Jobbak voltak az egész mérkőzésen. Ismét nagyon rosszul játszottunk, talán a harmadik negyedben voltunk kicsit jobb pozícióban, amikor átvettük a vezetést. Utána megint rengeteg butaságot csináltunk. Az első félidőben volt 14 eladott labdánk, ez nagyon sok. Ezúttal sem kosárlabdáztunk, mint csapat.

Teo Hojc, ASE: Jól védekeztünk, ez volt a győzelmünk kulcsa. Támadásban jól járattuk a labdát, ez pedig a második félidőben még jobban ment. A dobószázalékunk is feljavult, igazi csapatmunkával értük el a sikert.


DEAC-Tungsram – Sopron KC 79-72 (28-15, 15-22, 16-17, 20-18)

Milenko Topics, Debrecen: Ugyan az eredmény alakulása alapján remekül kezdtünk, mégsem láttam a kellő koncentrációt és akaratot a fiúkon. Talán még a szerdai, Szolnok elleni vereség járt a játékosok fejében, ahol szoros küzdelemben maradtunk alul. Tudtuk, hogy a soproniak elsősorban a gyorsindításaikra, és egy-az-egy elleni játékukra alapozhatnak, mégsem védekeztünk kellő agresszivitással ezekben a szituációkban. Szerencsére a végjátékban meg tudtuk mutatni a karakterünket, és a magunk javára billentettük a mérleg nyelvét.

Braniszlav Dzunics, Sopron: Megérdemelt hazai győzelem született, a DEAC, ha csak kevéssel is, de minden mutatóban valamivel előrébb járt. Harcoltunk, amennyire a tartalékos keretünktől ez ma kitelt, volt is esélyünk a bravúrra, de pontatlanok voltunk a kulcspillanatokban.


Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – MVM-OSE Lions h.u.: 74-72 (21-13, 15-21, 10-16, 13-12, 12-10)

Váradi Kornél, Kecskemét: Gratulálok mindkét csapatnak, kiváló mérkőzést játszottunk. Büszke vagyok a csapatomra, hogy egy ilyen erőltetett menetben, egy ilyen fizikális mérkőzést sikerült megnyernünk. A harmadik negyedben megint voltak hibáink, de volt tartásunk, karakterünk, és tudtunk fordítani. Már-már megszokottak az egylabdás mérkőzések, így izgalomban nincs hiány Kecskeméten. Külön öröm, hogy egyre többen látogatnak ki a csarnokba buzdítani minket, amit ezúton is nagyon köszönök a csapat nevében. A mai győzelem az ő érdemük is. Meg kell említenem még, hogy nemcsak az A-csoportban, hanem az U20-as korosztályban és a NBI/B csoportjában is eredményesen szerepelnek csapataink, ami bizakodásra okot a jövőt illetően.

Sebastjan Krasovec, Oroszlány: Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, hiszen vereség után hazai pályán akart javítani a Kecskemét, és ez is be is igazolódott, gratulálok nekik a győzelemhez. Igazi egylabdás mérkőzés volt, amelyen ma mi maradtunk alul.


Egis Körmend – Falco KC Szombathely 78-86 (17-24, 22-17, 21-23, 18-22)

Antonisz Konsztantinidesz, Körmend: Először is szeretnék gratulálni mindkét csapatnak, a Falcónak pedig külön a BL-ben nyújtott teljesítménye miatt, hiszen az a magyar kosárlabda megítélésének is jót tesz. Emellett jár a gratuláció nekik a mai erőfeszítéseikért is, nekünk ez egy kemény meccs volt, de büszke vagyok mert emelt fővel játszottunk annak ellenére, hogy az első negyed nem indult túl jól, vissza tudtunk jönni meccsbe. Úgy látom, hogy sorsdöntő pillanat volt a harmadik negyed közepe amikor vezettünk de nem tudtuk lezárni a mérkőzést. A Falco rendkívül tapasztalt csapat akik indításokból nagyon sikeresen tudtak kosarat szerezni, és így könnyen büntették a hibáinkat. A pozitívumokra kell koncentrálnunk, hiszen megmutattuk hogy van tartása a csapatnak és a következő meccsekre ez erőt kell hogy adjon.

Milos Konakov, Szombathely: Számomra is nagy élmény volt ez a meccs, úgy érzem hogy mindent megtettünk annak ellenére hogy hét nap alatt a harmadik meccsünk volt, és fizikailag ez nagy igénybevétel volt ami főleg a harmadik negyedben jött ki a csapaton. Örülök, hogy a kezdeti hibák ellenére visszajöttünk védekezésben, és jó volt ilyen hangulatban játszani, ezért szeretnék gratulálni mindkét csapatnak. Igyekeztünk a legjobbunkat nyújtani és szeretném megköszönni a szurkolóinknak hogy eddig velünk voltak.


Zalakerámia ZTE KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 73-85 (21-21, 16-27, 20-23, 16-14)

Teo Cizmic, ZTE: A Szeged sokkal jobban játszott csapatként, mint mi, nekünk pedig a védekezésünk nem igazán működött ma. 48 pontot kaptunk az első félidőben, ami nagyon sok. Az első félidő utolsó három percében sok labdát vesztettünk, amiből könnyű kosarakat kaptunk. Próbáltunk visszajönni a mérkőzésbe, de sok buta hibát vétettünk védekezésben és támadásban is. Sokat dolgoztunk ezen a héten, de úgy néz ki, sokkal több idő kell, hogy ezeket ki tudjuk javítani. A fiúk jól dolgoznak edzésen, próbálnak mindent megtenni a sikerért, bízunk benne, hogy ez minél előbb eredményességgel is párosul.

Szrecsko Szekulovics, Szedeák: Az elmúlt időszakban sokat utaztunk és ez vezetett ahhoz, hogy szoros meccseken kikaptunk. Kíváncsi voltam, hogy reagálunk egy olyan csapat ellen, akiknek nagyon markáns szurkolótábora van. Kevés volt a rotációnk a centerünk kiesésével, de a magyar játékosok és a kispad maximálisan kivette a maga részét a győzelemből. Remélem, ezzel a sikerrel mindenki megnyugszik, hiszen egy remekül dolgozó, nagyon összetartó társaság a csapatunk.


HÜBNER Nyíregyháza BS – Szolnoki Olajbányász 84-92 (21-22, 18-22, 21-18, 24-30)

Pethő Ákos, Nyíregyháza: Sajnos nem nyújtottunk olyan dobóteljesítményt, amivel nyerni lehetett volna, sok tripladobás és büntető is kimaradt. A Szolnok az egyik legdominánsabb csapat a palánk alatt, ez érződött is. Pozitívum, hogy többször is visszajöttünk jelentősebb hátrányból, és végre a faultokat is jól használtuk el.

Gasper Potocnik, Szolnok: Az volt a legfontosabb, hogy nyerjünk, de a mutatott teljesítménnyel nem lehetünk teljesen elégedettek. Szétosztottuk a játékperceket, mindenki kellő lehetőséget kapott. Ha jó csapat akarunk lenni, akkor jobban kell játszanunk, és jobban kell fókuszálnunk, de a Nyíregyházát dicséret illeti a mostani teljesítményéért.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés