Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Szövetségi edző lett a Sopron KC másodedzője, Bors Miklós

A szakember a nyári Eb-re készíti fel az U20-as magyar válogatottat.:

:

Bors Miklós lett az U20-as férfi kosárlabda-válogatott szövetségi edzője. A Soproni KC másodedzője, az SKC U20-as csapatának edzője a nyári Európa Bajnokságra készíti fel a korosztály legjobbjait.

A fantasztikus győzelmi sorozatot magáénak tudó Soproni KC másodedzőjét, Bors Miklóst kérte fel az MKOSZ a 2002-2003-as korosztály, azaz az U20-as férfi válogatott vezető edzőjének. A fiatal szakember viszi ki a csapatot Grúziába, a júliusi EB-re.

– Váratlanul ért a felkérés, talán mert a klub, az SKC U20-asai és az itteni feladatok annyira lekötötték a figyelmemet. Decemberben merült fel, hogy jelölnek erre a pozícióra, s mivel nekem ez a terület új lesz, ám szeretek tanulni és megfelelni a kihívásoknak, ráadásul a címeres mezt felhúzni az edző számára is megtiszteltetés, örömmel mondtam igent – árulta el Bors Miklós.

Az első összetartásra február végén hívja meg a korosztály legobbjait. Sopronból Schöll Richárdot, az SKC játékosát viszi a tizennyolcas keretbe. Érdekesség, hogy Schöllt a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémiából igazolta az SKC, s néhány éve Bors Miklós is dolgozott az akadémiának.

– Szövetségi edzőként most először fogok találkozni a keret tagjaival, de azt tudom, hogy nagyon jó kis csapat fog felállni. Tehetséges játékosok, akikből most működő csapatot kell gyúrni – fogalmazta meg feladata lényegét Bors Miklós, akinek karrierútjában is fontos állomás lehet a szövetségi edzői cím.

– Számomra az a legfontosabb, hogy a korosztály legjobbjaival dolgozhatom, akiknek nyilván éppolyan extra motivációt ad a címeres mez, mint nekem. Az elmúlt években a felnőtt férfi válogatott sikeresen szerepelt, őket kell nekünk is követnünk. Szeretnék hasonló játékszisztémát alkalmazni, mint Sztojan Ivkovics csapata, és a két gárda közötti átjárhatóságot is igyekszem biztosítani – zárta Bors Miklós.

10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
MAFCdrukkerDarren94Bezsecsak.az.skcqkuruc Recent comment authors
MAFCdrukker
Olvasó

Segítői Váradi Kornél (u19-es válogatott), Sértő Ádám (RKA Pécs u20-as vezetőedző, felnőtt másodedző) és Lakits András (MAFC u20-u18) lesznek. A bő keretet viszont nem találtam meg sehol. Ez a korosztály azért is lehet érdekes, mert a következő bajnokságok fiatalposzton meghatározó játékosai innen kerülnek ki szerintem (illetve a B-ben u20-as szabály van, van is jó néhány meghatározó játékos ebből a korosztályból, de a külföldi kortársak talán inkább jelentenek mércét). Mondjuk vicces dolog 17 évesen az utánpótlásról írni, de akkor is így gondolom😀.

Darren94
Olvasó

Hajrá Miki !

Bezse
Olvasó

A mafc utánpótlást anno sikeresen szétverte, lássuk most már jobban ért-e a fiatalokhoz !

csak.az.skc
Olvasó

Gratulálunk Miki! Hajrá:))

qkuruc
Olvasó

Gratulálok Miki!

SKC King
Olvasó

Büszkék vagyunk rád Miki! Sok sikert!
Hajrá Magyarország!

Vulcano
Olvasó

Gratulálok!💪🇭🇺

zetomee
Olvasó

Gratulálok Mikinek!
Egy új lehetőség a további fejlődéshez.

SopronKCfan
Olvasó

Gratulálok Miki!
Sok sikert!

Hajrásoron
Olvasó

Sok sikert!

Hajrá Magyarok!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés